Transport GRATUIT la comenzile de peste 130 lei, doar pana pe 22 mai. Afla mai multe informatii aici despre promotie >>
SKU
A-01683

ERBICID ACTIVUS 400 SC - 5L

Stoc: Epuizat din stoc
46325 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

shipping

Livrare in 2 zile lucratoare.

payment-cards

11.90 lei - livrare punct de colectare EasyBox

payment-cards

15 lei - livrare standard FanCourier

payment-cards

Originea produsului: produs autentic, originalitate garantata.

payment-cards

Consiliere personalizata nevoilor tale, oferita de catre expertii nostri agricoli.

Erbicidul Activus 400 SC este o suspensie concentrata  care se prezinta sub forma fina, omogena, de culoare galben maroniu, cu miros usor aromatic. Substanta activa este  reprezentata de pendimetalin (400 g/L) un derivat de dinitroanilina a carui actiune se realizeaza in preemergenta si postemergenta timpurie, pentru combaterea selectiva a unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale la culturile de cereale de toamna si porumb. Este recomandat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale din culturile de grau, orz, porumb, triticale si secara.
Alti cumparatori au fost interesati si de:
ADJUVANT VIN-GOLD
ADJUVANT VIN-GOLD
incepand de la 32761 Lei
ADJUVANT OSMO
ADJUVANT OSMO
incepand de la 10805 Lei
Disponibil
ADJUVANT DRIVE
ADJUVANT DRIVE
incepand de la 13959 Lei
ADJUVANT INVICTUS - 5L
ADJUVANT INVICTUS - 5L
55650 Lei
VERMOREL 16L EXTENSIE INOX TG - EU
VERMOREL 16L EXTENSIE INOX TG - EU
10332 Lei

Substanta activa: 400 g/l Pendimetalin

 

Mod de prezentare: 5 L 

 

Formulare: suspensie concentrata 

 

Erbicidul Activus 400 SC este o suspensie concentrata  care se prezinta sub forma fina, omogena, de culoare galben maroniu, cu miros usor aromatic. Substanta activa este  reprezentata de pendimetalin (400 g/L) un derivat de dinitroanilina a carui actiune se realizeaza in preemergenta si postemergenta timpurie, pentru combaterea selectiva a unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale la culturile de cereale de toamna si porumb. 

 

Mod de actiune: absorbtia erbicidului Activus 400 SC se face prin radacini, coleoptil si prin hipocotil. Produsul nu se transloca semnificativ in planta. Pendimetalin previne formarea de microtubuli (Grupul HRAC: K1). Ca urmare procesele de divizare si crestere celulara sunt impiedicate, iar buruienile sensibile la pendimetalin mor. Substanta ramane activa in sol mai multe saptamani, astfel incat si buruienile cu germinare tarzie sunt afectate daca tesutul meristematic al coleoptilului sau al radacinii intra in contact direct cu substanta activa. Selectivitatea pendimetalinului fata de cereale se bazeaza pe separarea spatiala dintre substanta activa si zona de germinare (selectivitate de pozitie). Tesuturile sensibile ale plantulelor nu trebuie sa intre in contact cu substanta activa. In special la aplicarea in preemergenta, sunt importante pregatirea corespunzatoare a solului si respectarea adancimii de semanare specifice pentru fiecare cultura. 

 

Mod de utilizare: 

  • Se aplica un singur tratament cu Activus 400 SC pe aceeasi suprafata, intr-un sezon;
  • Tratamentul se aplica in postemergenta timpurie la cerealele de toamna (grau, orz, triticale, secara);
  • Tratamentul se aplica in preemergenta sau postemergenta timpurie la porumb;
  • Efectul de combatere este cu atat mai bun cu cat buruienile sunt intr-un stadiu cat mai timpuriu de dezvoltare (1 – 3 frunze, respectiv BBCH 10 – 13);
  • La aplicare se folosesc echipamente terestre, bine reglate, astfel ca solutia de erbicidat sa nu ajunga pe alte suprafete sau pe alte plante de cultura; 
  • Se folosesc volume normale de solutie la hectar (200 – 400 L/ha);
  • Timpul de pauza pana la recoltare este acoperit de perioada de vegetatie. 

 

Spectru de combatere: Alopecurus mysuroides, Amaranthus retroflexus, Brassica napus (Samulastra de rapita), Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului), Chenopodium album (Spanac salbatic), Cirsium arvensis, Echinochloa crus-galli , Galium aparine (Turita), Lamium purpureum, Solanum nigrum, Stellaria media (Rocoina), Thlaspi arvense (Pungulita), Veronica spp.

 

Compatibilitate: Produsul Activus 400 SC poate fi compatibil cu multe dintre pesticidele folosite in mod curent in Romania la culturile recomandate. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. In mod obligatoriu, se vor respecta si instructiunile de folosire a produsului partener. Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influentat si de conditiile meteorologice. Nu amestecati niciodata produsele fara a efectua in prealabil teste de compatibilitate pe suprafete mici.

 

Alte informatii necesare:  pentru a reduce riscul de dezvoltare a rezistentei buruienilor la substanta activa, se are in vedere utilizarea produsului Activus 400 SC in amestecuri in rezervor sau, alternativ cu alte erbicide, care nu contin substante active din grupul de rezistenta "K1".

Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 327PC din 29/06/2017
Substanta activaPendimetalin
Mod actiuneSistemic
Cultura tratataGrau, Orz, Porumb, Secara, Triticale
Momentul aplicariiPostemergent timpuriu
Tipul buruienilor combatuteBuruieni dicotiledonate anuale
CompatibilitateProdusul Activus 400 SC poate fi compatibil cu multe dintre pesticidele folosite in mod curent in Romania la culturile recomandate. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost
preparate. in mod obligatoriu, se vor respecta si instructiunile de folosire a produsului partener.
Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influentat si de conditiile meteorologice. Nu amestecati niciodata produsele fara a efectua in prealabil teste de compatibilitate pe suprafete mici.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Unitate de masuraL
Pentru combatereburuieni dicotiledonate anuale, Doritoarea, Pungulita, Rocoina, Spanacul salbatic, Traista ciobanului, Troscot, Turita mare
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
grau buruieni dicotiledonate anuale4 l/hapostemergent timpuriu, toamna cand buruienile au 1 - 3 frunze (BBCH 10 - 13) Buruieni dicotiledonate anuale (cu exceptia speciilor de musetel (Matricaria spp.)
orz buruieni dicotiledonate anuale4 l/hapostemergent timpuriu, toamna cand buruienile au 1 - 3 frunze (BBCH 10 - 13) Buruieni dicotiledonate anuale (cu exceptia speciilor de musetel (Matricaria spp.)
porumb buruieni dicotiledonate anuale4 l/hapostemergent timpuriu, toamna cand buruienile au 1 - 3 frunze (BBCH 10 - 13) Buruieni dicotiledonate anuale (cu exceptia speciilor de musetel (Matricaria spp.)
Nu este cazull/hapreemergent, primavara cand buruienile au 1 - 3 frunze (BBCH 00-09)
secara buruieni dicotiledonate anuale4 l/hapostemergent timpuriu, toamna cand buruienile au 1 - 3 frunze (BBCH 10 - 13) Buruieni dicotiledonate anuale (cu exceptia speciilor de musetel (Matricaria spp.)
triticale buruieni dicotiledonate anuale4 l/hapostemergent timpuriu, toamna cand buruienile au 1 - 3 frunze (BBCH 10 - 13) Buruieni dicotiledonate anuale (cu exceptia speciilor de musetel (Matricaria spp.)

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID ACTIVUS 400 SC - 5L
Rating-ul dumneavoastra