SKU
A00007958

FUNGICID PICTOR - 5L

Fungicidul sistemic PICTOR contine 200 g/l Boscalid + 200 g/l Dimoxystrobin si este formulat sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat pentru a fi utilizat in controlul bolilor importante la floarea soarelui si rapita, boli precum: putregaiuri, patari, fainari, alternarioze. Folosind acest fungicid intr-un program preventiv de aplicare, va asigurati culturi protejate pe perioade indelungate, in care calitatea productiilor nu va fi afectata, datorita efectului fiziologic de vitalizare a plantelor.
Stoc: Epuizat din stoc
3,17047 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

Substanta activa: 200 g/l Boscalid + 200 g/l Dimoxystrobin
 
Mod de prezentare: 5 L

 
Formulare: suspensie concentrata

 

Fungicidul sistemic PICTOR contine 200 g/l Boscalid + 200 g/l Dimoxystrobin si este formulat sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat pentru a fi utilizat in controlul bolilor importante la floarea soarelui si rapita, boli precum: putregaiuri, patari, fainari, alternarioze. Folosind acest fungicid intr-un program preventiv de aplicare, va asigurati culturi protejate pe perioade indelungate, in care calitatea productiilor nu va fi afectata, datorita efectului fiziologic de vitalizare a plantelor.

 

Mod de actiune: Pictor este un fungicid pe baza de doua substante active: boscalid din grupa carboximide si dimoxistrobin din clasa strobilurinelor, cu o actiune sinergica. Pictor are o actiune sistemica si translaminara. Dupa penetrarea prin suprafata frunzei, ambele substante active sunt translocate acropetal in interiorul plantei. Ambele substante active au actiune secundara fiziologica. Pictor are actiune preventiva, curativa si eradicativa, impiedica germinarea sporilor si cresterea miceliului ciupercilor, cu efect asupra dezvoltarii tuburilor germinative si sporularii.

 
Mod de utilizare: 

  • Produsul se aplica intr-un program preventiv. 
    In functie de boala tinta, tratamentele se aplica incepand cu faza de 6-8 frunze si pana la infloritul deplin (BBCH 16-65), iar la rapita de la faza de buton galben pana la sfarsitul infloritului (BBCH 59-71).
  • Doza recomandata este de 0,5 l/ha.


Spectru de combatere: putregaiul alb (Sclerotinia) pe tulpini si calatidiu, patarea frunzelor si frangerea tulpinilor (Phomopsis) pe tulpina, patarea neagra (Phoma) pe tulpina si alternarioza (Alternaria) pe tulpina si frunze. Boala cea mai devastatoare este Sclerotinia.

 

Compatibilitate: Pictor este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte foliare. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.


Alte informatii necesare: 

  • Grupa toxicologica – ATENTIE
  • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
  • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!

 

Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 2710 din 11.06.2007
Substanta activaBoscalid, Dimoxistrobin
Concentratie200 g/l, 200 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataFloarea soarelui, Rapita
CompatibilitatePictor este in general miscibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu ingraşaminte foliare. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, consultaţi tabelele de compatibilitaţi.
Prepararea solutieiVolumul de soluţie utilizat este in funcţie de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea volumului de soluţie de 200-400 l/ha, astfel incat sa existe o buna penetrare şi acoperire a culturii.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activadimoxistrobin 200 g/l,boscalid 200 g/l
Unitate de masuraL
Agent daunator (RO)Alternarioza, Alternarioza rapitei, Fainarea, Patarea bruna-cenusie a tulpinii, Putregaiul alb, Putregaiul alb al rapitei, Putregaiul cenusiu, Putregaiul negru al rapitei
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
floarea soarelui alternariozaAlternaria spp.0.5 l/hase aplica de la aparitia a 10 sau mai multe frunze desfacute pana la inflorire completa (BBCH 20 - 65)
patarea bruna-cenusie a tulpiniiPhomopsis helianthi / Diaporthe helianthi0.5 l/hase aplica de la aparitia a 10 sau mai multe frunze desfacute pana la inflorire completa (BBCH 20 - 65)
putregaiul albSclerotinia sclerotiorum0.5 l/hase aplica de la aparitia a 10 sau mai multe frunze desfacute pana la inflorire completa (BBCH 20 - 65)
putregaiul cenusiuBotrytis cinerea0.5 l/hase aplica de la aparitia a 10 sau mai multe frunze desfacute pana la inflorire completa (BBCH 20 - 65)
rapita alternarioza rapiteiAlternaria brassicae0.5 l/hase aplica de la aparitia primelor frunze pana la inflorire completa (BBCH 59 - 65)
fainareaErysiphe communis0.5 l/hase aplica de la aparitia primelor frunze pana la inflorire completa (BBCH 59 - 65)
putregaiul alb al rapiteiSclerotinia sclerotiorum0.5 l/hase aplica de la aparitia primelor frunze pana la inflorire completa (BBCH 59 - 65)
putregaiul cenusiuBotrytis cinerea0.5 l/hase aplica de la aparitia primelor frunze pana la inflorire completa (BBCH 59 - 65)
putregaiul negru al rapiteiPhoma lingam0.5 l/hase aplica de la aparitia primelor frunze pana la inflorire completa (BBCH 59 - 65)

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID PICTOR - 5L
Rating-ul dumneavoastra