FUNGICID ZEAMA BORDELEZA 50G R - BOUILLIE BORDELAISE WDG - 50G R
Livrare in 3 zile lucratoare.
11.90 lei - livrare punct de colectare EasyBox
15 lei - livrare standard FanCourier
Originea produsului: produs autentic, originalitate garantata.
Consiliere personalizata nevoilor tale, oferita de catre expertii nostri agricoli.
Substante active: 200 g/l cupru (20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat)
Mod de prezentare: 50 G
Formulare: WG - granule dispersabile in apa
Fungicidul de contact BOUILLIE BORDELAISE WDG, cunoscut si sub denumirea de Zeama Bordeleza, contine 20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat sub forma de granule dispersabile in apa. Recomandat pentru a fi utilizat in combaterea diverselor boli fungice si bacteriene din culturile de vita de vie, pomi fructiferi, legume, acest produs ofera protectie culturilor datorita activitatii antibacteriene a cuprului. Prin aplicarea acestui produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv, cat si curativ, plantele vor beneficia de o dezvoltare normala, fara afectarea productiilor, datorita activitatii polivalente, in care cuprul protejeaza plantele impotriva bolilor fungice specifice, iar activitatea bacteriostatica urmareste inhibarea cresterii si reproducerii bacteriilor tinta.
Mod de actiune: Bouillie Bordelaise WDG este un fungicid cupric polivalent si bacteriostatic cu o compozitie activa si stabila de cupru (brochantita asociata cu ghips). Acesta este un fungicid multi-site (cuprul interfereaza cu mai multe procese sau structuri cheie in celulele fungilor, ceea ce face mai dificila dezvoltarea rezistentei la acesta in randul patogenilor), care actioneaza prin contactul cu bolile foliare si agentii patogeni avand un efect curativ si preventiv, iar pentru obtinerea unui efect maxim, este necesara o acoperire uniforma a plantelor tratate. Fiind micronizat, produsul formeaza imediat o suspensie stabila care adera excelent pe frunze.
Mod de utilizare:
La cultura de castraveti:
- combate mana curcubitaceelor, patarea unghiulara.
- se aplica o doza de 7,5 kg/ha.
- timp de pauza de 3 zile.
La cultura de ceapa:
- combate mana cepei.
- se aplica o doza de 7,5 kg/ha.
- timp de pauza de 3 zile.
In plantatiile de cires si visin:
- combate patarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, monilioza fructelor.
- se aplica o doza de 5,0 kg/ha.
- timp de pauza de 3 zile.
La cultura de fasole de gradina:
- combate arsura aureolata, arsura bacteriana.
- se aplica o doza de 7,5 kg/ha.
- timp de pauza de 3 zile.
In plantatiile de gutui:
- combate focul bacterian al rosaceelor.
- se aplica o doza de 7,5 kg/ha.
In plantatiile de mar:
- combate focul bacterian al rosaceelor, rapanul marului.
- se aplica o doza de 7,5 kg/ha.
In plantatiile de par:
- combate focul bacterian al rosaceelor
- se aplica o doza de 7,5 kg/ha.
In plantatiile de piersic:
- combate basicarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, monilioza fructelor.
- se aplica o doza de 5,0 kg/ha.
- timp de pauza de 3 zile.
In plantatiile de prun:
- combate patarea rosie a frunzelor de prun, ciuruirea frunzelor, monilioza fructelor.
- se aplica o doza de 5,0 kg/ha.
- timp de pauza de 3 zile.
La cultura de tomate:
- combate mana tomatelor, patarea bruna a frunzelor, patarea frunzelor si basicarea fructelor.
- se aplica o doza de 7,5 kg/ha cu specificatia ca nu se aplica in timpul infloriri.
- perioada de pauza recomandata pana la recoltare este de minim 3 zile si 10 zile pentru tomatele destinate procesarii.
In plantatiile de vita de vie:
- combate mana vitei de vie.
- se aplica o doza de 5,0 kg/ha.
- timp de pauza de 21 zile.
Fungicidul BOUILLIE BORDELAISE WDG ambalat la 50 g se aplica intr-o cantitate de apa de 10 L si se aplica prin pulverizare, respectand intocmai recomandarile de pe eticheta.
Spectru de combatere: Arsura aureolata (Pseudomonas phaseolicola) Basicarea frunzelor (Taphrina deformans), Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophila), Focul bacterian (Erwinia amylovora), Mana cepei (Peronospora destructor), Mana comuna (Xanthomonas phaseoli), Mana cucurbitaceelor (Pseudoperonospora cubensis), Mana tarzie (Phytophthora infestans), Mana timpurie (Alternaria solani), Mana vitei de vie (Plasmopara viticola), Patarea frunzelor (Blumeriella jaapii), Patarea pustulara (Pseudomonas tomato), Patarea rosie a frunzelor (Polystigma rubrum), Patarea si basicarea frunzelor (Xanthomonas vesicatoria), Patarea unghiulara a frunzelor (Pseudomonas lacrymans), Putregaiul brun (Monilia spp.), Rapan (Venturia inequalis), Rapan (Venturia pirina).
Compatibilitate: Fungicidul Bouillie Bordelaise WDG este recomandat a se aplica singur datorita efectului secundar pe care il are impotriva acarienilor. In cazul amestecului cu alte produse, se recomanda in prealabil efectuarea unui test de compatibilitate.
Alte informatii:
- Grupa toxicologica - PERICOL
- Certificat pentru Utilizare in Agricultura Biologica.
- Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
- Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.
Pentru combatere | Alternarioza, Arsura frunzelor, Basicarea fructelor, Basicarea frunzelor, Ciuruirea frunzelor, Focul bacterian, Mana, Monilioza, Patari |
---|---|
Cultura tratata | Castraveti, Ceapa, Cires, Fasole, Gutui, Mar, Par, Piersic, Prun, Tomate, Visin, Vita de vie |
Mod actiune | Contact |
Tip produs | Fungicid |
Aplicare | Pulverizare |
Momentul aplicarii | In timpul perioadei de vegetatie |
Formulare | WG - Granule dispersabile in apa |
Substanta activa | Cupru din amestec bordeaux |
Compatibilitate | BOUILLIE BORDELAISE WDG - ZEAMA BORDELEZA este compatibila cu majoritatea insecto-fungicidelor folosite in Romania. Pentru siguranta, efectuati un test de compatibilitate. |
Adecvat cultura bio | Da |
Certificat omologare | Nr. 2124 din 18/12/2001 |
Producator | Cerexagri |
Utilizatori | Personal instruit, Populatie, Profesionisti |
Unitate de masura | BUC |
Greutate neta | 0.05 |
Recomandari de aplicare
Cultura tratata | Agent daunator | Agent daunator (latina) | Doza aplicare | Observatii | Interval pauza | Nr. tratamente |
---|---|---|---|---|---|---|
castraveti | mana cucurbitaceelor | Pseudoperonospora cubensis | 7.5 kg/ha | |||
patarea unghiulara a castravetilor | Pseudomonas lachrymans | 7.5 kg/ha | ||||
ceapa | mana cepei | Peronospora destructor | 7.5 kg/ha | |||
cires | antracnoza frunzelor | Blumeriella jaapii / Cocomyces hiemalis | 5.0 kg/ha | |||
ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | ||||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
fasole | arsura aureolata a fasolei | Pseudomonas phaseolicola | 7.5 kg/ha | |||
arsura comuna a fasolei | Xanthomonas phaseoli | 7.5 kg/ha | ||||
gutui | focul bacterian al rosaceelor | Erwinia amylovora | 7.5 kg/ha | |||
mar | focul bacterian al rosaceelor | Erwinia amylovora | 7.5 kg/ha | |||
rapanul marului | Venturia inaequalis | 5.0 kg/ha | ||||
par | focul bacterian al rosaceelor | Erwinia amylovora | 7.5 kg/ha | |||
piersic | basicarea frunzelor de piersic/nectarin | Taphrina deformans | 5.0 kg/ha | |||
ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | ||||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
prun | ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | |||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
patarea rosie a frunzelor de prun | Polistygma rubrum | 5.0 kg/ha | ||||
tomate | basicarea fructelor de tomate | Xanthomonas vesicatoria | 7.5 kg/ha | 3 zile si 10 zile pentru tomatele destinate procesarii | ||
mana tomatelor | Phytophtora infestans | 7.5 kg/ha | 3 zile si 10 zile pentru tomatele destinate procesarii | |||
patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza | Alternaria solani | 7.5 kg/ha | 3 zile si 10 zile pentru tomatele destinate procesarii | |||
visin | antracnoza frunzelor | Blumeriella jaapii / Cocomyces hiemalis | 5.0 kg/ha | |||
ciuruirea micotica a frunzelor | Stigmina carpophila / Coryneum beijerinckii | 5.0 kg/ha | ||||
moniloza fructelor | Monilinia spp. | 5.0 kg/ha | ||||
vita de vie | mana vitei de vie | Plasmopara viticola | 5.0 kg/ha | postfloral (5,0 kg/ha in 1000 l apa |