SKU
INSECTICID MOVENTO 100 SC

INSECTICID MOVENTO 100 SC

Insecticidul MOVENTO 100 SC contine 100 g/l spirotetramat sub forma de suspensie concentrata in apa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de insecte imature si in stadiul de nimfa, din culturile legumicole, viticole si din plantatiile de pomi fructiferi. Folosind acest insecticid in timpul perioadei de vegetatie, va asigurati culturi viguroase, cu crestere normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata, datorita actiunii de  sistemicitate totala care permite eliminarea insectelor aflate in toate zonele plantelor (radacina, lastari, frunze noi).
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 1177 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substanta activa: 100 g/l spirotetramat 

 

Mod de prezentare: 7,5 ML, 75 ML, 1 L

 

Formulare: suspensie concentrata

 

Insecticidul MOVENTO 100 SC contine 100 g/l spirotetramat sub forma de suspensie concentrata in apa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de insecte imature si in stadiul de nimfa, din culturile legumicole, viticole si din plantatiile de pomi fructiferi. Folosind acest insecticid in timpul perioadei de vegetatie, va asigurati culturi viguroase, cu crestere normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata, datorita actiunii de  sistemicitate totala care permite eliminarea insectelor aflate in toate zonele plantelor (radacina, lastari, frunze noi).

 

Mod de actiune: actiunea insecticida a produsului se manifesta puternic impotriva stadiilor imature larvare in timpul hranirii si a stadiului de nimfa la cateva zile dupa aparitie. Este important de mentionat ca acest produs prezinta o sistemicitate totala, fiind eficient atat ascendent, cat si descendent, si are o activitate reziduala de durata in plante. Aceasta caracteristica distinctiva permite eliminarea insectelor aflate in cele mai diverse zone ale plantei, inclusiv pe radacini, lastari si frunze noi, aparute dupa aplicarea produsului. Movento actioneaza puternic asupra functiei reproductive a femelelor adulte, viabilitatii nimfelor si fertilitatii oualor, reducand semnificativ nivelul populatiei daunatorilor. 

 

Mod de utilizare: 

 • Insecticidul MOVENTO 100 SC ambalat la 7,5 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 6-10 L. 
 • Insecticidul MOVENTO 100 SC ambalat la 75 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 60-100 L.
 • Soia: se recomanda efectuarea unui tratament pe sezon, la avertizare, de obicei in faza de formare a boabelor. 
 • Mar: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fruc te lor. Timp de pauza: 21 zile. Paduchele din San-José: in conditii normale se aplica la inceputul migrarii lar velor de sub scutul matern (2 zile), iar in conditii de seceta cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile). 
 • Par: max. 2 tratamente pe sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si in ceputul colorarii fructelor. Faza optima pentru primul tratament este dupa inflorit, cand da unatorul se afla in stadiile de ou galben-portocaliu pana la maxim L1 (larva de varsta I-a). Timp de pauza: 21 zile. 
 • Prun: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Pentru viespea samburelui de prun momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si a doua cadere fiziologica a fructelor, iar pentru combaterea paduchilor momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile. 
 • Cais, piersic: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile. 
 • Cires: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile. 
 • Tomate: 0,75 L/ha/ per aplicare, se aplica maxim 4 tratamente, la un interval de 7 zile intre tratamente, in intervalul cuprins intre a doua frunza desfacuta si pana la fructe complet coapte (BBCH12-89). Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 3 zile. Volum de solutie: 500-1000 l/ha. 
 • Vita de vie: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Momentul aplicarii: de la sfarsitul infloritului pana cand fructele incep sa se coloreze. 
 • Varza: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile, intre faza de a doua frunza pe deplin formata pana la formarea com pleta a capatanii. Se recomanda aplicarea impreuna cu un aditiv. Timp de pauza: 3 zile. 
 • Capsuni in camp si spatii protejate: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre a treia frunza pe deplin formata pana la alungirea inflorescentei. Timp de pauza: nu se aplica. 
 • Ceapa, usturoi, ceapa esalota: max. 4 aplicari/sezon la 7 zile intre tratamente. Momentul aplicarii: de la a 5-a frunza vizibila pana la uscarea frunzelor. Timp de pauza: 7 zile. 
 • Salata: max. 2 tratamente/ sezon, intre a cincea frunza pe deplin formata pana la formarea completa a frunzelor, la 14 zile intre tratamente. Timp de pauza: 7 zile. 
 • Hamei: o aplicare pe sezon, de la faza de lastari ajunsi la 10% din inaltimea firului de varf pana la conuri dezvoltate la jumatate din dimensiunea finala, cu toate conurile vizibile, moi si stigmatele inca prezente. Timp de pauza: 14 zile.

 

Spectru de combatere: Paduchele din San Jose (generatiile de vara), afide, musculita alba de sera, acarieni, trips, paduchele negru al ciresului, paduchele verde al hameiului, paduchele lanos, paduchele melifer al parului, viespea semintelor de prun, paduchele cenusiu al prunului, paduchele testos, acarianul rosu comun, paduchele cenusiu al cruciferelor, paduchele verde al piersicului

 

Compatibilitate: in cazul amestecului cu alte produse se recomanda in prealabil efectuarea unui test de compatibilitate.

 

Alte informatii necesare:

 • Grupa toxicologica – ATENTIE
 • In vederea protejarii albinelor si a altor insecte polenizatoare, este important sa nu se aplice produsul pe plante in timpul infloritului.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 2850 din 17/12/2009
Substanta activaSpirotetramat
Concentratie100 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentDaunatori
Cultura tratataCais, Capsun, Ceapa, Cires, Hamei, Mar, Par, Piersic, Prun, Salata, Soia, Tomate, Usturoi, Varza, Vita de vie
CompatibilitateInainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.
Prepararea solutieiVolumul de apa necesar pentru efectuarea unui tratament se calculeaza in functie de echipamentul utilizat.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Agent daunator (RO)Afide, Musculita alba a verzei, Musculita alba de sera, Musculita frunzelor, Paduchele cenusiu al prunului, Paduchele cenusiu al verzei, Paduchele din san jose, Paduchele frunzelor de salata, Paduchele lanos, Paduchele negru al ciresului, Paduchele testos al prunului, Paduchele verde al hameiului, Paduchele verde al piersicului, Paianjenul rosu comun, Paienjenii capsunului, Puricele melifer al parului, Tripsul comun, Viespea semintelor de prun

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
cais paduchele din san joseQuadraspidiotus perniciosus1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
capsun afideAphis spp.1.0 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 13 - 56 (de la stadiul celei de-a treia frunze pana la alungirea inflorescentei)
musculita alba de seraTrialeurodes vaporariorum1.0 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 13 - 56 (de la stadiul celei de-a treia frunze pana la alungirea inflorescentei)
paienjenii capsunuluiTarsonemus spp1.0 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 13 - 56 (de la stadiul celei de-a treia frunze pana la alungirea inflorescentei)
ceapa tripsul comunThrips tabacii0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la uscarea frunzelor)
cires paduchele din san joseQuadraspidiotus perniciosus1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
paduchele negru al ciresuluiMyzus cerasi1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
hamei paduchele verde al hameiuluiPhorodon humuli1.5 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 31 - 75 (lastari la 10% din inaltimea firului de varf pana la conuri dezvoltate la jumatate, toate vizibile)
mar afideAphis spp.1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
musculita frunzelorDasineura spp1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
paduchele din san joseQuadraspidiotus perniciosus1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
paduchele lanosEriosoma lanigerum1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
par afideAphis spp.1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
musculita frunzelorDasineura spp1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
paduchele din san joseQuadraspidiotus perniciosus1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
puricele melifer al paruluiPsylla pyri1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
piersic paduchele din san joseQuadraspidiotus perniciosus1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
prun paduchele cenusiu al prunuluiHyalopterus pruni1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
paduchele testos al prunuluiEulecanium / Parthenolecanium corni1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
viespea semintelor de prunEurytoma schreineri1.875 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare
salata afideAphis spp.0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la dezvoltarea completa
paduchele frunzelor de salataNasonovia ribisnigri0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la dezvoltarea completa
soia paianjenul rosu comunTetranychus urticae0.75 l/ha
tomate paianjenul rosu comunTetranychus urticae0.75 l/ha
usturoi tripsul comunThrips tabacii0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la dezvoltarea completa
varza afideAphis spp.0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa)
musculita alba a verzeiAleyrodes proletella0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa)
paduchele cenusiu al verzeiBrevicoryne brassicae0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa)
paduchele verde al piersiculuiMyzus persicae0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa)
vita de vie paduchele testos al prunuluiEulecanium / Parthenolecanium corni0.75 l/hase aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 -81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsINSECTICID MOVENTO 100 SC
Rating-ul dumneavoastra