INSECTICID MOVENTO 100 SC
Transport
Livrare rapida din stoc
Modalitati de plata
Ramburs, Credit Card (PayU)
Substanta activa: 100 g/l spirotetramat
Mod de prezentare: 7,5 ML, 75 ML, 1 L
Formulare: suspensie concentrata
Insecticidul MOVENTO 100 SC contine 100 g/l spirotetramat sub forma de suspensie concentrata in apa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de insecte imature si in stadiul de nimfa, din culturile legumicole, viticole si din plantatiile de pomi fructiferi. Folosind acest insecticid in timpul perioadei de vegetatie, va asigurati culturi viguroase, cu crestere normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata, datorita actiunii de sistemicitate totala care permite eliminarea insectelor aflate in toate zonele plantelor (radacina, lastari, frunze noi).
Mod de actiune: actiunea insecticida a produsului se manifesta puternic impotriva stadiilor imature larvare in timpul hranirii si a stadiului de nimfa la cateva zile dupa aparitie. Este important de mentionat ca acest produs prezinta o sistemicitate totala, fiind eficient atat ascendent, cat si descendent, si are o activitate reziduala de durata in plante. Aceasta caracteristica distinctiva permite eliminarea insectelor aflate in cele mai diverse zone ale plantei, inclusiv pe radacini, lastari si frunze noi, aparute dupa aplicarea produsului. Movento actioneaza puternic asupra functiei reproductive a femelelor adulte, viabilitatii nimfelor si fertilitatii oualor, reducand semnificativ nivelul populatiei daunatorilor.
Mod de utilizare:
- Insecticidul MOVENTO 100 SC ambalat la 7,5 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 6-10 L.
- Insecticidul MOVENTO 100 SC ambalat la 75 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 60-100 L.
- Soia: se recomanda efectuarea unui tratament pe sezon, la avertizare, de obicei in faza de formare a boabelor.
- Mar: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fruc te lor. Timp de pauza: 21 zile. Paduchele din San-José: in conditii normale se aplica la inceputul migrarii lar velor de sub scutul matern (2 zile), iar in conditii de seceta cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile).
- Par: max. 2 tratamente pe sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si in ceputul colorarii fructelor. Faza optima pentru primul tratament este dupa inflorit, cand da unatorul se afla in stadiile de ou galben-portocaliu pana la maxim L1 (larva de varsta I-a). Timp de pauza: 21 zile.
- Prun: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Pentru viespea samburelui de prun momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si a doua cadere fiziologica a fructelor, iar pentru combaterea paduchilor momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile.
- Cais, piersic: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile.
- Cires: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile.
- Tomate: 0,75 L/ha/ per aplicare, se aplica maxim 4 tratamente, la un interval de 7 zile intre tratamente, in intervalul cuprins intre a doua frunza desfacuta si pana la fructe complet coapte (BBCH12-89). Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 3 zile. Volum de solutie: 500-1000 l/ha.
- Vita de vie: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Momentul aplicarii: de la sfarsitul infloritului pana cand fructele incep sa se coloreze.
- Varza: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile, intre faza de a doua frunza pe deplin formata pana la formarea com pleta a capatanii. Se recomanda aplicarea impreuna cu un aditiv. Timp de pauza: 3 zile.
- Capsuni in camp si spatii protejate: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre a treia frunza pe deplin formata pana la alungirea inflorescentei. Timp de pauza: nu se aplica.
- Ceapa, usturoi, ceapa esalota: max. 4 aplicari/sezon la 7 zile intre tratamente. Momentul aplicarii: de la a 5-a frunza vizibila pana la uscarea frunzelor. Timp de pauza: 7 zile.
- Salata: max. 2 tratamente/ sezon, intre a cincea frunza pe deplin formata pana la formarea completa a frunzelor, la 14 zile intre tratamente. Timp de pauza: 7 zile.
- Hamei: o aplicare pe sezon, de la faza de lastari ajunsi la 10% din inaltimea firului de varf pana la conuri dezvoltate la jumatate din dimensiunea finala, cu toate conurile vizibile, moi si stigmatele inca prezente. Timp de pauza: 14 zile.
Spectru de combatere: Paduchele din San Jose (generatiile de vara), afide, musculita alba de sera, acarieni, trips, paduchele negru al ciresului, paduchele verde al hameiului, paduchele lanos, paduchele melifer al parului, viespea semintelor de prun, paduchele cenusiu al prunului, paduchele testos, acarianul rosu comun, paduchele cenusiu al cruciferelor, paduchele verde al piersicului
Compatibilitate: in cazul amestecului cu alte produse se recomanda in prealabil efectuarea unui test de compatibilitate.
Alte informatii necesare:
- Grupa toxicologica – ATENTIE
- In vederea protejarii albinelor si a altor insecte polenizatoare, este important sa nu se aplice produsul pe plante in timpul infloritului.
- Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
Formulare | SC - Suspensie concentrata |
---|---|
Certificat omologare | Nr. 2850 din 17/12/2009 |
Substanta activa | Spirotetramat |
Concentratie | 100 g/l |
Mod actiune | Sistemic |
Bio | Nu |
Tip agent | Daunatori |
Cultura tratata | Cais, Capsun, Ceapa, Cires, Hamei, Mar, Par, Piersic, Prun, Salata, Soia, Tomate, Usturoi, Varza, Vita de vie |
Compatibilitate | Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate. |
Prepararea solutiei | Volumul de apa necesar pentru efectuarea unui tratament se calculeaza in functie de echipamentul utilizat. |
Utilizatori | Personal instruit, Populatie, Profesionisti |
Agent daunator (RO) | Afide, Musculita alba a verzei, Musculita alba de sera, Musculita frunzelor, Paduchele cenusiu al prunului, Paduchele cenusiu al verzei, Paduchele din san jose, Paduchele frunzelor de salata, Paduchele lanos, Paduchele negru al ciresului, Paduchele testos al prunului, Paduchele verde al hameiului, Paduchele verde al piersicului, Paianjenul rosu comun, Paienjenii capsunului, Puricele melifer al parului, Tripsul comun, Viespea semintelor de prun |
Recomandari de aplicare
Cultura tratata | Agent daunator | Agent daunator (latina) | Doza aplicare | Observatii | Interval pauza | Nr. tratamente |
---|---|---|---|---|---|---|
cais | paduchele din san jose | Quadraspidiotus perniciosus | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | ||
capsun | afide | Aphis spp. | 1.0 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 13 - 56 (de la stadiul celei de-a treia frunze pana la alungirea inflorescentei) | ||
musculita alba de sera | Trialeurodes vaporariorum | 1.0 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 13 - 56 (de la stadiul celei de-a treia frunze pana la alungirea inflorescentei) | |||
paienjenii capsunului | Tarsonemus spp | 1.0 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 13 - 56 (de la stadiul celei de-a treia frunze pana la alungirea inflorescentei) | |||
ceapa | tripsul comun | Thrips tabacii | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la uscarea frunzelor) | ||
cires | paduchele din san jose | Quadraspidiotus perniciosus | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | ||
paduchele negru al ciresului | Myzus cerasi | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
hamei | paduchele verde al hameiului | Phorodon humuli | 1.5 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 31 - 75 (lastari la 10% din inaltimea firului de varf pana la conuri dezvoltate la jumatate, toate vizibile) | ||
mar | afide | Aphis spp. | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | ||
musculita frunzelor | Dasineura spp | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
paduchele din san jose | Quadraspidiotus perniciosus | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
paduchele lanos | Eriosoma lanigerum | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
par | afide | Aphis spp. | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | ||
musculita frunzelor | Dasineura spp | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
paduchele din san jose | Quadraspidiotus perniciosus | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
puricele melifer al parului | Psylla pyri | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
piersic | paduchele din san jose | Quadraspidiotus perniciosus | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | ||
prun | paduchele cenusiu al prunului | Hyalopterus pruni | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | ||
paduchele testos al prunului | Eulecanium / Parthenolecanium corni | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
viespea semintelor de prun | Eurytoma schreineri | 1.875 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 - 81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare | |||
salata | afide | Aphis spp. | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la dezvoltarea completa | ||
paduchele frunzelor de salata | Nasonovia ribisnigri | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la dezvoltarea completa | |||
soia | paianjenul rosu comun | Tetranychus urticae | 0.75 l/ha | |||
tomate | paianjenul rosu comun | Tetranychus urticae | 0.75 l/ha | |||
usturoi | tripsul comun | Thrips tabacii | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 15 - 49 (de la stadiul de 5 frunze pana la dezvoltarea completa | ||
varza | afide | Aphis spp. | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa) | ||
musculita alba a verzei | Aleyrodes proletella | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa) | |||
paduchele cenusiu al verzei | Brevicoryne brassicae | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa) | |||
paduchele verde al piersicului | Myzus persicae | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 12 - 49 (de la stadiul de 2 frunze pana la dezvoltarea completa) | |||
vita de vie | paduchele testos al prunului | Eulecanium / Parthenolecanium corni | 0.75 l/ha | se aplica in stadiul de dezvoltare al culturii BBCH 69 -81 (sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor), la avertizare |