SKU
FUNGICID SCORE 250 EC

FUNGICID SCORE 250 EC

Fungicidul sistemic Score 250 EC se prezinta sub forma de concentrat emulsionabil, continand 250 g/l difenoconazol. Recomandat pentru combaterea bolilor precum: rapan si fainare la mar, monilioza la visin, cais, piersic, cires, fainarea la piersic, basicarea frunzelor, cercosporoza si fainarea la sfecla, alternarioza la tomate. Folosinf SCORE 250 EC preventiv si curativ, va asigurati culturi protejate datorita faptului ca substanta activa se preia rapid in planta si actioneaza impotriva ciupercilor in momentul penetrarii in planta (germinarii sporilor ciupercii) si in perioada de formare a haustorilor. 
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 523 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substanta activa:  250 g/l difenoconazol

   

Mod de prezentare: 2 ML, 50 ML, 250 ML

 

Formulare: concentrat emulsionabil

  

Fungicidul sistemic Score 250 EC se prezinta sub forma de concentrat emulsionabil, continand 250 g/l difenoconazol. Recomandat pentru combaterea bolilor precum: rapan si fainare la mar, monilioza la visin, cais, piersic, cires, fainarea la piersic, basicarea frunzelor, cercosporoza si fainarea la sfecla, alternarioza la tomate. Folosinf SCORE 250 EC preventiv si curativ, va asigurati culturi protejate datorita faptului ca substanta activa se preia rapid in planta si actioneaza impotriva ciupercilor in momentul penetrarii in planta (germinarii sporilor ciupercii) si in perioada de formare a haustorilor. 

 

Mod de actiune: Score 250 EC este un fungicid sistemic cu preluare rapida de plante si contine difenoconazol care actioneaza impotriva ciupercilor in momentul penetrarii in planta (germinarii sporilor ciupercii) si in perioada de formare a haustorilor. Score 250 EC opreste dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea in procesul de biosinteza a sterolilor (ergosterol) din membranele celulare. Produsul este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase in toate partile verzi ale plantei. Pe frunze este distribuit translaminar pe ambele fete, asigurand astfel o protectie uniforma foarte buna impotriva bolilor. Desi modul de actiune permite utilizarea preventiva si curativa, se recomanda aplicarea produsului preventiv pentru a evita infestarea ireversibila a culturii.

 

Mod de utilizare: 

 • Pentru combaterea rapanului si fainarii la mar, tratamentele se vor efectua preventiv in conformitate cu avertizarile locale.
 • Tratamente preventive: In conditii normale de infectie, intervalul de aplicare este de 7-10 zile de la inceputul infloririi pana cand fructele au diametrul de 20-30 mm. Dupa aceasta perioada tratamentele pot fi aplicate la 7-12 zile.
 • Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice, evolutia bolii, a culturii si daca este necesar se poate reduce si la cateva zile (4-5 zile) in perioadele cu ploi abundente si nebulozitate.
 • Tratamente curative: Impotriva infectiilor cu rapan se poate trata curativ in cel mai scurt timp posibil (maxim 24-48 de ore) de la infectare. Dupa prima aplicare curativa se repeta tratamentul, cu efect preventiv dupa 5-7 zile in functie de conditiile climatice.
 • Tratamente curative se pot aplica pana cand fructele au diametru de 20-30 mm.
 • Numarul de tratamente cu Score 250 EC este de maxim 4 pe sezon. Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un lat mod de actiune in afara de triazoli. Pentru a utiliza cat mai eficient si mai durabil performantele produsului recomandam utilizarea in amestec cu parteneri de contact cu actiune multipla precum Bravo 500 SC, in doza intreaga din ambele produse (1:1).
 • Pentru combaterea moniliozei la visin, cais, piersic, cires, tratamentele impotriva moniliozei se vor face in conformitate cu avertizarile locale. Score 250 SC se aplica in 1-2 tratamente pe sezon inainte si dupa inflorit (buton alb si scuturatul petalelor). Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un alt mod de actiune.
 • Pentru combaterea fainarii la piersic, se pot aplica 2-3 tratamente incepand din stadiul de fructe cu diametrul de 7-8 mm pana la diametrul de 20-25 mm. In caz de risc de fainare ridicata se va alterna , cu un fungicid de fainare.
 • Pentru basicarea frunzelor se aplica inca din faza de buton verde/roz 3-4 tratamente consecutive la 7-10 zile, pentru a proteja frunzele tinere care sunt foarte sensibile. Se poate utiliza si in amestec cu Bravo 500 SC in doza intreaga din ambele produse pentru un rezultat mai bun.
 • Pentru combaterea cercosporiozei si fainarii la sfecla de zahar: Primul tratament se efectueaza la aparitia primelor simptome de instalare a bolii, intervalul de stropire fiind de 7-14 zile. In functie de conditiile climatice si evolutia bolii, se poate reduce intervalul. Cultura tolereaza foarte bine produsul. Nu se recomanda amestecul cu produsele cuprice.
 • Pentru combaterea alternariozei la tomate: Primul tratament se efectueaza la aparitia primelor simptome de instalare a bolii. Se recomanda a se efectua maxim 3-4 tratamente pe an, intervalul intre tratamente fiind de 7-10 zile, adaptabil in functie de conditiile climatice, tipul culturii (spatii protejate sau in camp) si evolutia bolii.
 • Pentru restul culturilor si bolilor tratamentele se vor face in conformitate cu avertizarile locale. 
 • Fungicidul SCORE 250 EC ambalat la 2 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 10 L.

 

Spectru de combatere: monilioza, patarea rosie a frunzelor (antracnoza), patarea alba a frunzelor, mana, fainarea, basicarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, alternarioza, putregaiul tulpinii, cercosporioza.

 

Compatibilitate: Score 250 EC este compatibil cu numeroase produse  de uz fitosanitar. Nu se recomanda insa amestecurile cu produse cuprice. Inainte de utilizare se vor consulta tabelele cu compatibilitati si se va efectua un test pe cultura respectiva.

 

Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica - PERICOL
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
Informatii Suplimentare
FormulareEC - Concentrat emulsionabil
Certificat omologareNr. 1165 din 19/12/1989
Substanta activaDifenoconazol
Concentratie250 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataCais, Capsun, Cires, Mar, Piersic, Rapita, Sfecla de zahar, Tomate, Visin
CompatibilitateScore este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. Nu se recomanda insa amestecurile cu produse cuprice. inainte de utilizare se vor consulta tabelele cu compatibilitaţi şi se va efectua un test pe cultura respectiva.
Prepararea solutieiSe introduce cantitatea masurata de produs in rezervorul pe jumatate plin cu apa. Se completeaza cu restul de apa. in timpul amestecarii şi aplicarii, se agita bine pentru a menţine emulsia uniforma.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Pentru combatereAlternarioza rapitei, Antracnoza frunzelor, Basicarea frunzelor de piersic/nectarin, Cercosporioza sfeclei de zahar, Ciuruirea micotica a frunzelor, Fainarea, Fainarea marului, Fainarea piersicului, Fainarea sfeclei de zahar, Monilioza samburoaselor, Moniloza fructelor, Patarea alba a frunzelor de capsun, Patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza, Putregaiul negru al rapitei, Rapanul marului

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
cais monilioza samburoaselorMonilinia laxa0.15 l/ha
capsun patarea alba a frunzelor de capsunMycosphaerella fragariae0.3 l/ha
cires antracnoza frunzelorBlumeriella jaapii / Cocomyces hiemalis0.2 l/ha
moniloza fructelorMonilinia spp.0.2 l/ha
mar fainarea maruluiPodosphaera leucotricha0.2 l/ha
rapanul maruluiVenturia inaequalis0.2 l/ha
piersic basicarea frunzelor de piersic/nectarinTaphrina deformans0.2 l/ha
ciuruirea micotica a frunzelorStigmina carpophila / Coryneum beijerinckii0.2 l/ha
fainarea piersiculuiSphaerotheca pannosa var. persicae0.2 l/ha
monilioza samburoaselorMonilinia laxa0.2 l/ha
moniloza fructelorMonilinia spp.0.2 l/ha
rapita alternarioza rapiteiAlternaria brassicae0.5 l/ha
fainareaErysiphe communis0.5 l/ha
putregaiul negru al rapiteiPhoma lingam0.5 l/ha
sfecla de zahar cercosporioza sfeclei de zaharCercospora beticola0.3 l/ha
fainarea sfeclei de zaharErysiphe betae0.3 l/ha
tomate patarea bruna a frunzelor de tomate / alternariozaAlternaria solani0.5 l/ha
visin monilioza samburoaselorMonilinia laxa0.15 l/ha

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID SCORE 250 EC
Rating-ul dumneavoastra