SKU
A00005705

FUNGICID FONTELIS - 1L

Fungicidul sistemic Frontelis contine Pentiopyrad 200 g/l sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor foliare din livezile de meri. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii de stopare a procesului de crestere si dezvoltare asupra agentilor daunatori. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.
Stoc: Epuizat din stoc
31750 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

Substanta activa: Pentiopyrad: 200 g/l 


Mod de prezentare: 1 L


Formulare: SC (suspensie concentrata)


Fungicidul sistemic Frontelis contine Pentiopyrad 200 g/l sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor foliare din livezile de meri. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii de stopare a procesului de crestere si dezvoltare asupra agentilor daunatori. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.


Mod de actiune: Pentiopyrad este o substanta activa noua din grupa carboxamide ce inhiba procesul respirator al ciupercilor prin blocarea biochimica a functionarii mitocondriei la nivelul complexului II. Substanta activa a fost inclusa in grupul 7 privind rezistenta patogenilor, inhibitori de succinat dehidrogenaza (SHDI-FRAC). Nu induce rezistenta incrucisata la fungicidele pe baza de triazoli, morfoline saustrobilurine.


Mod de utilizare: 

  • Fungicid Frontelis poate fi aplicat in orice faza de vegetatie a culturii pentru combaterea rapanului si fainarii la mar, in mod obisnuit de la dezmugurit (stadiul de urechiuse - BBCH 10) pana la formarea fructelor (BBCH 79) cu recomandarea de a adapta volumul de solutie la masa foliara formata in momentul aplicarii pentru a asigura o buna uniformitate si acoperire.
  • In primele faze de vegetatie (dezmugurit-inflorit) volumul de solutie recomandat este de maxim 500 l/ha si poate ajunge la maxim 1.500 l/ha in plantatiile clasice cu masa vegetala mare.
  • Se recomanda maxim trei tratamente, din care unul poate fi inainte de inflorire de la craparea mugurilor (primele frunze vizibile) pana la stadiul de urechiuse (BBCH 07-10).
  • Daca presiunea de infectie este mare, tratamentul se poate repeta dupa 7 zile.
  • Se recomanda amestecul cu alte fungicide autorizate pentru controlul bolilor intalnite in plantatiile de mar in situatii de presiune de infectie ridicata sau daca aplicarea este intarziata din cauza conditiilor climatice nefavorabile. Amestecul in rezervor cu alte fungicide autorizate din alte grupe chimice reduce potentialul aparitiei rezistentei si mareste potentialul de combatere in situatii dificile.
  • Nu se recomanda aplicarea a mai mult de 2 tratamente consecutive cu Fungicid Frontelis, sau cu produse din grupa SHDI. In cazul folosirii produsului la primele doua-trei tratamente aplicate in plantatie pentru controlul celor doua boli: rapan si fainare, nu este necesar amestecul cu alte fungicide. Produsul este rezistent la spalare, daca precipitatiile survin la minim 1 ora de la uscarea solutiei pe frunze.


Spectru de combatere: Venturia inaequalis - rapan, Podosphera leucotricha – fainare din cultura de meri.


Compatibilitate: este compatibil cu majoritatea pesticidelor si fertilizantilor foliari. Inainte de utilizarea unui amestec se vor consulta tabelele de compatibilitati si se va face un test de compatibilitate daca nu sunt informatii disponibile. Produsul este o formulare in ulei si este posibil sa determine fenomene de fitotoxicitate daca este amestecat cu Captan fara a respecta recomandarile din eticheta produsului partener. Este totusi recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate sa se faca un test de compatibilitate fizicochimica inainte de utilizare observandu-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare, etc). Evitati amestecul in rezervor cu un numar mare de produse care pot determina solutii foarte concentrate. Nu se amesteca cu produse in a caror eticheta se precizeaza ca trebuie aplicate singure sau au interdictii de aplicare cu acest produs. 

 

Alte informatii necesare:

  • Grupa toxicologica - ATENTIE
  • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
  • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.

 

Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 2866 din 14/12/2012
Substanta activaPentiopirad
Concentratie200 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataMar
CompatibilitateFontelis este compatibil cu majoritatea pesticidelor si fertilizantilor foliari.
Prepararea solutieiin primele faze de vegetaţie (dezmugurit-inflorit) volumul de soluţie recomandat este de maxim 500 l/ha si poate ajunge la maxim 1.500 l/ha in plantaţiile clasice cu masa vegetala mare.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activapentiopirad 200 g/l
Unitate de masuraL
Agent daunator (RO)Fainarea marului, Rapanul marului
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
mar fainarea maruluiPodosphaera leucotricha0.75 l/ha
rapanul maruluiVenturia inaequalis0.75 l/ha

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID FONTELIS - 1L
Rating-ul dumneavoastra