Retragerea nematocidului Tervigo - alternative si solutii

Certificatul de omologare se retrage de la 1.04.2024, ca urmare a nesustinerii reinnoirii omologarii produsului conform art. 43 din Reg. (CE) nr. 1107/2009. In Romania se permite comercializarea stocurilor existente pana la 1.10.2024, iar folosirea acestora de catre utilizatori poate continua pana la 1.10.2025.

 

Ce este Tervigo si pentru ce se utilizeaza?

 

Tervigo este un nematocid de contact formulat ca suspensie concentrata (SC) continand 20 g/l abamectin. Produsul este omologat pentru combaterea nematozilor galicoli din diverse culturi horticole si se aplica prin irigare prin picurare (fertirigare) la culturile de legume din sere si solarii. Tervigo asigura protectie rapida si de lunga durata impotriva nematozilor de la aparitia celei de-a doua frunze pana la coacere, contribuind la dezvoltarea sanatoasa a plantelor si la mentinerea productivitatii.

 

Nematozii galicoli sunt viermi microscopici care ataca radacinile plantelor, fiind cunoscuti drept cei mai periculosi daunatori pentru culturile de legume si flori din spatii protejate (sere si solarii). Acestia sunt polifagi, hranindu-se cu diverse specii de plante, si provoaca formarea de gale (umflaturi) pe radacini, afectand grav dezvoltarea si productivitatea culturilor.

 

Tervigo este omologat pentru urmatoarele culturii din spatiile protejate: ardei, castraveti, dovleac, dovlecei, fasole, pepeni galbeni, pepeni verzi, tomate si vinete.

 

Care sunt alternativele recomandate?

 

In alegerea unui produs alternativ pentru Tervigo trebuie sa se ia in calcul utilizarea unui produs omologat pentru combaterea nematozilor, cu aplicare prin picurare (precum Tervigo) si care sa prezinte omologare pentru cultura la care urmeaza sa se aplice.

 

Impotriva nematozilor, un produs similar cu Tervigo este Velum Prime 400 SC

 

Produse recomandate:

 

Alte informatii necesare: 

 

  • Recomandarea de mai sus are un caracter general si trebuie adaptate nevoilor specifice ale culturii la care urmeaza sa fie aplicat produsul. 
  • Este posibil ca produsul impotriva nematozilor, similar cu Tervigo sa nu fie omologat pentru toate culturile pentru care era omologat Tervigo, de aceea, se va alege produsul in functie de cultura la care se doreste aplicarea. 
  • Respectati intotdeauna recomandarile de pe eticheta privind doza, frecventa tratamentelor, timpul de pauza si culturile omologate pentru a asigura o aplicare eficienta si sigura a nematocidului. 
Observatii
 
  • Este indicat sa cititi cu atentie eticheta si sa respectati intocmai recomandarile producatorului, inainte de a utiliza produsele!  
  • Folosirea neconforma a acestor produse absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.

Echipa Expertilor Agrii sta la dispozitia dumneavoastra pentru a va oferi consultanta personalizata, recomandari si produse specializate. Asadar, pentru alegerea unei alternative cat mai adecvate pentru Tervigo, in functie de cultura, va invitam sa ne contactati!