Transport gratuit la comenzile de peste 150 lei, doar pana pe 24 iunie! Afla mai multe despre promotie >>
SKU
A-01482

NEMATOCID BASAMID - 20KG

Stoc: Epuizat din stoc
2,14795 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

shipping

Livrare in 2 zile lucratoare.

payment-cards

11.90 lei - livrare punct de colectare EasyBox

payment-cards

15 lei - livrare standard FanCourier

payment-cards

Originea produsului: produs autentic, originalitate garantata.

payment-cards

Consiliere personalizata nevoilor tale, oferita de catre expertii nostri agricoli.

Nematocidul BASAMID contine 98% dazomet si este conditionat sub forma de microgranule albe cu miros slab de peste. Produsul este recomandat spre a fi utilizat pentru a combate mana de sol a tomatelor, fuzarioza, uscare vasculara, Nematodul plantelor de sera si coropisnitele din culturile de tomate de sera, dar si din legumele din solarii si rasadnite. Acesta se aplica la suprafata solului sau se incorporeaza inainte de plantare, iar dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nelasand reziduuri toxice in sol. Produsii de descompunere sunt nutrienti pentru plante. Asadar, folosind BASAMID va asigurati culturi protejate, datorita efectului de dispersie a produsului care se descompune in gaz sterilizant cu efect nematocid, insecticid, erbicid si fungicid.  
Alti cumparatori au fost interesati si de:

Substanta activa: 98% dazomet
 
Mod de ambalare: 20 KG

 

Formulare: microgranule
 
Nematocidul BASAMID contine 98% dazomet si este conditionat sub forma de microgranule albe cu miros slab de peste. Produsul este recomandat spre a fi utilizat pentru a combate mana de sol a tomatelor, fuzarioza, uscare vasculara, Nematodul plantelor de sera si coropisnitele din culturile de tomate de sera, dar si din legumele din solarii si rasadnite. Acesta se aplica la suprafata solului sau se incorporeaza inainte de plantare, iar dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nelasand reziduuri toxice in sol. Produsii de descompunere sunt nutrienti pentru plante. Asadar, folosind BASAMID va asigurati culturi protejate, datorita efectului de dispersie a produsului care se descompune in gaz sterilizant cu efect nematocid, insecticid, erbicid (asupra semintelor din sol) si fungicid.

 
Mod de actiune: Produsul BASAMID GRANULE se aplica la suprafata solului si se incorporeaza. In conditii de umiditate, produsul se descompune formand un gaz sterilizant, cu efect nematocid, fungicid, insecticid si erbicid. Pentru o actiune eficienta se recomanda acoperirea cu folie a solului tratat sau compactarea si inundarea solului pentru a retine gazul sterilizant o perioada cat mai lunga in sol. Dupa disiparea gazului, se poate semana sau planta. Produsul nu lasa reziduuri toxice in sol, produsii de descompunere sunt nutrienti pentru plante.

 

Mod de utilizare: 

 • Basamid granule se aplica inainte de infiintarea culturii pe substratul de cultura sau prin incorporare in substratul de cultura pentru rasadnite si se aplica cu 10 pana la 35 de zile inainte de semanat sau plantat in functie de temperatura solului.
 • Basamid granule se aplica la temperaturi mai mari de 6 grade Celsius si cand solul este umed.
 • Se recomanda sa se pastreze umiditatea solului inainte in timpul si dupa aplicarea produsului.
 • Nu se aplica in culturile infiintate produsul poate fi fitotoxic.
 • Legume sera 250 - 500 kg/ha (2,5 - 5 kg/100 mp).
 • Phytophtora parasitica - mana de sol a tomatelor 250-500 kg/ha (2,5 - 5 kg/100 mp).
 • Fusarium spp - fusarioza 250 - 500 kg/ha (2,5 - 5 kg/100 mp).
 • Alternaria alternata - alternarioza 250 - 500 kg/ha (2,5 - 5 kg/100 mp).
 • Meloydogine sp. - nematod al plantelor de sera 250 - 500 kg/ha (2,5 - 5 kg/100 mp).
 • Pythium - caderea plantutelor 250 - 500 kg/ha (2,5 - 5 kg/100 mp).
 • Verticillium Dahliae - verticilioza/ofilire 250 - 500 kg/ha (2,5 - 5 kg/100 mp).
 • Intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului, cu cat este mai scazuta (minim 6 grade C) cu atat timpul de asteptare este mai lung (peste 30 de zile).
 • Se face testul Creson (germinarea semintelor de salata) pentru verificarea ventilarii corespunzatoare a solului.
 • Testul Creson se face cu seminte de salata puse la germinat in mostre de sol tratat daca acestea nu germineaza solul mai trebuie lasat sa se aereze sau se intervine cu lucrari de sol pentru aerare, dar nu mai adanci decat a fost incorporat produsul.
 • Rotatia culturilor este afectata, dupa aplicarea produsului pana la semanatul unei culturi poate trece minim 10 zile si maxim 35 de zile in functie de temperatura solului si lucrarile efectiuate (vezi Timp de pauza). 
 • Basamid granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata si care poate fi reglat pentru doze de 250-500 kg/hectar.
   

Spectru de combatere: mana de sol a tomatelor, fuzarioza, uscare vasculara, Nematodul plantelor de sera, coropisnita.

 

Compatibilitate: Basamid granule este compatibil cu majoritatea produselor erbicide, fungicide si insecticide granulate. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test. 
 
Alte informatii necesare:

 • Grupa toxicologica - ATENTIE
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
   
   
   

 

Informatii Suplimentare
Pentru combatereCoropisnita, Mana de sol a tomatelor, Nematodul plantelor de sera, Ofilirea vasculara, Verticilioza solanaceelor
Cultura tratataCulturi legumicole, Tomate
Tip produsErbicid total, Insecticid
FormulareMG - Microgranule
Certificat omologareNr. 2803 din 15/10/2008
Substanta activaDazomet
CompatibilitateBasamid granule este compatibil cu majoritatea produselor erbicide, fungicide şi insecticide granulate. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Unitate de masuraKG
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
culturi legumicole coropisnitaGryllotalpa gryllotalpa500 kg/hase aplica pentru dezinfectarea solului inainte de plantarea rasadurilor
tomate mana de sol a tomatelorPhytophtora parasitica500 kg/hase aplica pentru dezinfectarea solului inainte de plantarea rasadurilor
nematodul plantelor de seraMeloidogyne incognita500 kg/hase aplica pentru dezinfectarea solului inainte de plantarea rasadurilor
ofilirea vascularaFusarium spp.500 kg/hase aplica pentru dezinfectarea solului inainte de plantarea rasadurilor
verticilioza solanaceelorVerticillium dahliae500 kg/hase aplica pentru dezinfectarea solului inainte de plantarea rasadurilor

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsNEMATOCID BASAMID - 20KG
Rating-ul dumneavoastra
Cart 0 Cos de cumparaturi

Produsul este momentan indisponibil