SKU
INSECTICID TEPPEKI

INSECTICID TEPPEKI

Insecticidul Teppeki este un aficid specific, utilizat pentru tratamente foliare in culturile de camp si horticole, fiind conditionat sub forma de franule dispersabile in apa pe baza de 50% flonicamid. In plus, sistemul radicular poate absorbi produsul din sol, translocandu-l in partile superioare ale plantei. Insecticidul Teppeki actioneaza asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie, blocandu-le capacitatea de a se hrani si conducand in cele din urma la moarte acestora. Deosebit de eficient impotriva tuturor speciilor de afide din cultura cartofului, acest aficid specific se remarca prin profilul sau ecotoxicologic excelent, reprezentand astfel o alegere benefica pentru protejarea culturilor intr-un mod sigur si sustenabil.
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 641 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substante active:  500 g/kg flonicamid

 

Mod de prezentare: 1,5 GR, 15 GR, 140 GR, 2 KG

 

Formulare:  WG (granule dispersabile in apa)

 

Insecticidul Teppeki este un aficid specific, utilizat pentru tratamente foliare in culturile de camp si horticole, fiind conditionat sub forma de franule dispersabile in apa pe baza de 50% flonicamid. In plus, sistemul radicular poate absorbi produsul din sol, translocandu-l in partile superioare ale plantei. Insecticidul Teppeki actioneaza asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie, blocandu-le capacitatea de a se hrani si conducand in cele din urma la moarte acestora. Deosebit de eficient impotriva tuturor speciilor de afide din cultura cartofului, acest aficid specific se remarca prin profilul sau ecotoxicologic excelent, reprezentand astfel o alegere benefica pentru protejarea culturilor intr-un mod sigur si sustenabil.

 

Mod de actiune: Insecticidul Teppeki are un mod de actiune unic, cu rol in prevenirea aparitiei rezistentei. Este un aficid specific ce actioneaza asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie, determinand inhibarea hranirii si moartea prin inanitie. Acesta actioneaza atat asupra afidelor imature cat si a celor adulte iar eficacitatea sa nu este influentata de temperaturile din momentul aplicarii si de intensitatea luminoasa.

 

Mod de utilizare: 

 • Se vor aplica tratamente la avertizare, la aparitia adultilor si a larvelor sau la depasirea pragului economic de daunare in  functie de daunator. 
 • Volumul de apa utilizat este corespunzator fiecarei culturi. 
 • Insecticidul Teppeki este rezistent  la ploaie, dupa 3 ore de la aplicare. 
 • La pomi numarul maxim de aplicari este de 3 la mar si 2 la piersic, prun si cartof, cu un interval de 21 zile intre tratamente. 
 • Timp de pauza: mar, prun, piersic, cais - 21 zile, mazare, varza alba, varza de Bruxelles, cartof,cires - 14 zile, ardei (camp) - 3 zile.
 • Se aplica in livezile de mar pentru a combate Paduchele roz galicol al marului ( Dysaphis plantaginea) – in doza utilizata este de  0,01% (0,15 kg/ha). Se aplica de la sfarsitul infloririi pana la dezvoltarea fructului cu un interval de 21 de zile intre tratamente.
 • Se aplica in livezile de piersic  pentru a combate Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae) - in doza de  0.012-0,014 % (0,120-0,140 kg/ha). Se aplica de la sfarsitul infloririi pana la dezvoltarea fructului,in functie de gradul de infestare cu un interval de 21 de zile intre tratamente.
 • Se aplica in livezile de prun pentru a combate Paduchele cenusiu al prunului (Hyalopterus pruni) - in doza de 0.012-0,014 % (0,120-0,140 kg/ha). Se aplica de la sfarsitul infloririi pana la dezvoltarea fructului, in functie de gradul de infestare si se va mentine un interval de 21 de zile intre tratamente.
 • Se aplica in livezile de cais pentru a combate Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae), Paduchele brun al piersicului (Brachycaudus schwartzi), Myzus varians - in doza de  0,140 kg/ha. Se aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor dupa inflorire.
 • Se aplica in livezile de cires pentru a combate Paduchele negru al ciresului (Myzus cerasi), Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae) -  in doza de 0,140 kg/ha. Se aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor dupa inflorire.
 • Se aplica la culturile de ardei (camp) pentru a combate Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae) - in doza de 0,012-0,014% (0,120-0,140 kg/ha). Se aplica de la 6-8 frunze pana la recoltare( BBCH 16/1-99).
 • Se aplica la culturile de cartof pentru a combate Afidele - in doza de  0,140 -0,160 kg/ha. Prima aplicare se face la aparitia inflorescentei pana la maturarea tuberculilor in functie de gradul de infestare. Se va mentine un interval de 21 de zile intre tratamente
 • Se aplica la plante ornamentale din parcuri si gradini pentru a combate Paduchele verde al trandafirului (Macrosiphon rosae) in doza de  0.012-0,014 % (0,120-0,140 kg/ha). Se aplica in functie de gradul de infestare.
 • Se aplica la culturile de varza alba, varza de Bruxelles pentru a combate Afidele (Aphis spp.), Musculita alba a verzei (Aleyrodes ptoletella) - in doza de 0,140 kg/ha. Se aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor dupa inflorire.
 • Se aplica la culturile de mazare pentru a combate Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae) -  in doza de 0,140 kg/ha. Se aplica din aprilie pana in iunie, de la sase frunze formate (cu stipele), sau 3 carcei dezvoltati, pana la faza in care 10% din pastai au atins marimea caracteristica
 • Se aplica la culturile de orz, ovaz, secara pentru a combate Afide  (Aphis sp.) - in doza de 0,140 kg/ha. Toamna se aplica de la prima frunza desfacuta pana la infratire. Primavara se aplica de la stadiul de frunza stindard complet dezvoltata pana la maturitate in lapte.

 

Spectru de combatere: afide, paduchele cenusiu al prunului, paduchele verde al trandafirului, paduchele roz galicol al marului, paduchele verde al piersicului, afida piersicului si paduchele tigarar al piersicului.

 

Compatibilitate: Insecticid Teppeki, este in general miscibil cu fungicide. Se recomanda consultarea tabelelor de compatibilitati si efectuarea unui test de compatibilitate pentru un amestec nou. De asemenea este recomandata utilizarea integrala a amestecului imediat dupa pregatire.

 

Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica – Atentie
 • Insecticid selectiv NU afecteaza artropodele benefice fiind prierenos cu Albinele!
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.

 

Informatii Suplimentare
FormulareWG - Granule disperabile in apa
Certificat omologareNr. 2263 din 01.04.2004
Substanta activaFlonicamid
Concentratie500 g/kg
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentDaunatori
Cultura tratataArdei, Cais, Cartof, Cires, Mar, Mazare, Orz, Ovaz, Piersic, Plante ornamentale, Prun, Secara, Varza, Varza de bruxelles
CompatibilitatePentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test inainte de utilizare.
Prepararea solutieiVolumul de solutie variaza in functie de cultura, de la 200 la 1000 litri/ha, insa este foarte important sa respectati doza/ha recomandata.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Agent daunator (RO)Afide, Musculita alba a verzei, Paduchele brun al piersicului, Paduchele cenusiu al prunului, Paduchele negru al ciresului, Paduchele roz galicol al marului, Paduchele tigrar al piersicului, Paduchele verde al piersicului, Paduchele verde al trandafirului

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
ardei paduchele verde al piersiculuiMyzus persicae0.12 kg/ha0.012%-0.014% (120-140 g/ha) - se aplica de la 6-8 frunze pana la recoltare (BBCH 16-99)
cais paduchele brun al piersiculuiBrachycaudus schwartzi0.14 kg/hase aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor, dupa inflorire (BBCH 11-71)
paduchele tigrar al piersiculuiMyzus varians0.14 kg/hase aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor, dupa inflorire (BBCH 11-71)
paduchele verde al piersiculuiMyzus persicae0.14 kg/hase aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor, dupa inflorire (BBCH 11-71)
cartof afideAphis spp.0.16 kg/haSe aplic? de la apari?ia primelor frunze pana la inflorire (de la BBCH 10-11 pana la BBCH 51); nu se aplica impreuna cu uleiuri minerale sau adjuvanti pe baza de ulei
cires paduchele negru al ciresuluiMyzus cerasi0.14 kg/hase aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor, dupa inflorire (BBCH 11-71)
paduchele verde al piersiculuiMyzus persicae0.14 kg/hase aplica de la prima frunza desfacuta pana la caderea fructelor, dupa inflorire (BBCH 11-71)
mar paduchele roz galicol al maruluiDysaphis plantaginea0.15 kg/haSe aplica de la sfarsitul infloririi pana la dezvoltarea fructului (BBCH 69-75)
mazare paduchele verde al piersiculuiMyzus persicae0.14 kg/hase aplica de la sfarsitul infloririi pana dezvoltarea fructului (BBCH 69-75)
orz afideAphis spp.0.14 kg/haToamna se aplica de la prima frunza desfacuta pana la infratire (BBCH 11-25); primavara se aplica de la stadiul de frunza stindard complet dezvoltata pana la maturitate in lapte (BBCH 39-77)
ovaz afideAphis spp.0.14 kg/haToamna se aplica de la prima frunza desfacuta pana la infratire (BBCH 11-25); primavara se aplica de la stadiul de frunza stindard complet dezvoltata pana la maturitate in lapte (BBCH 39-77)
piersic paduchele verde al piersiculuiMyzus persicae0.12 - 0.14 kg/hase aplica de la sfarsitul infloririi pana dezvoltarea fructului (BBCH 69-75)
plante ornamentale paduchele verde al trandafiruluiMacrosiphum rosae0.12 - 0.14 kg/hase aplica in functie de gradul de infestare
prun paduchele cenusiu al prunuluiHyalopterus pruni0.12 - 0.14 kg/hase aplica de la sfarsitul infloririi pana dezvoltarea fructului (BBCH 69-75)
secara afideAphis spp.0.14 kg/haToamna se aplica de la prima frunza desfacuta pana la infratire (BBCH 11-25); primavara se aplica de la stadiul de frunza stindard complet dezvoltata pana la maturitate in lapte (BBCH 39-77)
varza afideAphis spp.0.14 kg/hase aplica de la a doua frunza desfacuta pana in faza in care capatana a ajuns la 50% din marimea specifica soiului (BBCH 12-45)
musculita alba a verzeiAleyrodes proletella0.14 kg/hase aplica de la a doua frunza desfacuta pana in faza in care capatana a ajuns la 50% din marimea specifica soiului (BBCH 12-45)
varza de bruxelles afideAphis spp.0.14 kg/hase aplica de la a doua frunza desfacuta pana in faza in care capatana a ajuns la 50% din marimea specifica soiului (BBCH 12-45)
musculita alba a verzeiAleyrodes proletella0.14 kg/hase aplica de la a doua frunza desfacuta pana in faza in care capatana a ajuns la 50% din marimea specifica soiului (BBCH 12-45)

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsINSECTICID TEPPEKI
Rating-ul dumneavoastra