Pachete de tratament Agrii pentru recolte bogate si plante sanatoase. Descopera pachetele >>
SKU
FUNGICID MOLLIS 450 SC

FUNGICID MOLLIS 450 SC

Stoc: In limita stocului disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 1,17279 Lei
* Pretul include TVA
shipping

Livrare in 2 zile lucratoare.

payment-cards

11.90 lei - livrare punct de colectare EasyBox

payment-cards

15 lei - livrare standard FanCourier

payment-cards

Originea produsului: produs autentic, originalitate garantata.

payment-cards

Consiliere personalizata nevoilor tale, oferita de catre expertii nostri agricoli.

Fungicidul sistemic MOLLIS 450 SC contine 200 g/l Piraclostrobin + 30 g/l Xemium (fluxapiroxad) si este conditionat sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor din culturile de grau de toamna, triticale de toamna, orz de primavara, rapita de toamna, sfecla de zahar. Folosind MOLLIS 450 SC in timpul perioadei de vegetatie, preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala, va asigurati culturi protejate pe termen lung, datorita sinergiei dintre cele trei substante active. Astfel, culturile tratate vor beneficia de o dezvoltare normala, in care se vor inregistra sporuri de productie si calitate determinate de efectele fiziologice “green effect” ale fungicidului MOLLIS 450 SC.
Alti cumparatori au fost interesati si de:
ADJUVANT DRIVE
ADJUVANT DRIVE
incepand de la 79028 Lei
AGRII PACK ARBUSTI FRUCTIFERI R
AGRII PACK ARBUSTI FRUCTIFERI R
6289 Lei
PACHET CLERAVO 10L + DASH 10L
PACHET CLERAVO 10L + DASH 10L
3,76132 Lei

Substanta activa: 125 g/l difenoconazol + 125 g/l tebuconazol + 200 g/l azoxistrobin
 
Mod de ambalare: 5 L
 
Formulare: suspensie concentrata
 
Fungicidul sistemic MOLLIS 450 SC contine 125 g/l difenoconazol + 125 g/l tebuconazol + 200 g/l azoxistrobin, si este conditionat sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor din culturile de grau de toamna, triticale de toamna, orz de primavara, rapita de toamna, sfecla de zahar. Folosind MOLLIS 450 SC in timpul perioadei de vegetatie, preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala, va asigurati culturi protejate pe termen lung, datorita sinergiei dintre cele trei substante active. Astfel, culturile tratate vor beneficia de o dezvoltare normala, in care se vor inregistra sporuri de productie si calitate determinate de efectele fiziologice “green effect” ale fungicidului MOLLIS 450 SC.
 
Mod de actiune: MOLLIS 450 SC este un produs sistemic cu actiune preventiva si curativa pentru protectia culturilor impotriva unui spectru larg de boli. Dupa aplicare in scurt timp cele trei substante sunt absorbite in planta si distribuite uniform catre toate varfurile de crestere protejand intreaga planta o perioada indelungata. Datorita sinergismului celor trei substante active, aplicarea produsului poate preveni instalarea rezistentei bolilor. Tebuconazol: actioneaza prin inhibarea pe doua cai a biosintezei ergosterolului in peretii celulari ai organismelor tinta. Odata absorbit in tesuturi (in  maxim 2 ore de la aplicare), produsul se transloca acropetal si are o remanenta indelungata de 3-4 saptamani. Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva, dar si curativa si eradicanta. Difenoconazol: Substanta activa actioneaza impotriva ciupercilor in momentul penetrarii in planta (germinarii sporilor ciupercii) si in perioada de formare a haustorilor. Difenoconazol opreste dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea in procesul de biosinteza a sterolilor (ergosterol) din membranele celulare. Produsul este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase in toate partile verzi ale plantei. Pe frunze este distribuit translaminar pe ambele fete, asigurand astfel, o protectie uniforma foarte buna impotriva bolilor. Azoxystrobin: este un fungicid preventiv, actionand prin inhibarea respiratiei celulare a ciupercii. Substanta prezinta miscare sistemica locala in planta (penetranta sau translaminara), distribuindu-se uniform in frunzele tratate. La suprafata frunzelor tratate se formeaza un rezervor de substanta activa care isi reia activitatea in conditii de umiditate. Axoxystrobin prezinta un efect vitalizant asupra plantelor - “green effect” - ce previne imbatranirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de productie si la o calitate superioara a fructelor.

 

Mod de utilizare: 

  • MOLLIS 450 SC, se aplica in perioada de vegetatie la culturile omologate, preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala. 
  • Produsul trebuie aplicat 1-2 ori pe sezon, la intervale de 21-32 zile. In cazul necesitatii a doua tratamente, primul tratament trebuie efectuat de la faza primului frate pana la aparitia burdufului (BBCH 31–41), iar al doilea tratament de la faza de deschidere a frunzei stindard pana la sfarsitul fazei de inflorire (BBCH 47–59). 
  • Pentru sfecla de zahar, aplicarea produsului trebuie efectuata preventiv sau imediat dupa aparitia primelor simptome de boala, de la inceputul acoperirii randurilor pana la faza de atingere de catre radacina a maturitatii tehnologice (BBCH 31–49). 
  • Perioada de pauza de la ultima aplicare a produsului pana la data recoltarii culturii: Grau – 61 zile, Triticale – 65 zile, Rapita – 68 zile, Secara – 67 zile , Orz  – 45 zile. 
  • Cantitatea recomandata de apa pentru cereale, rapita, sfecla: 200 – 300 L/ha.


Spectru de combatere: Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Patarea reticulara (Pyrenophora teres), Septorioza frunzelor (Septoria tritici), Septorioza spicului (Septoria nodorum), Rugina bruna (Puccinia recondita), Fainare (Blumeria/Erysiphe graminis), Rugina (Puccinia hordei), Cercosporioza sfeclei (Cercospora beticola), Ramularia beticola.

 

Compatibilitate: In cazul amestecului cu alte produse se recomanda efectuarea in prealabil a unui test de compatibilitate. 
 
Alte informatii necesare:

  • Grupa toxicologica – ATENTIE
  • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
  • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
     

 

Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 496PC din 14/03/2019
Substanta activaAzoxistrobin, Difenoconazol, Tebuconazol
Mod actiuneSistemic
Tip produsErbicid total
Cultura tratataGrau, Orzoaica, Rapita, Secara, Sfecla de zahar, Triticale
CompatibilitateInainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Pentru combatereCercosporioza sfeclei de zahar, Fainarea graului, Patarea bruna a glumelor si spicelor de grau, Patarea frunzelor, Patarea fruzelor la cereale si graminee din fanete si pajisti, Patarea reticulara a frunzelor de orz, Putregaiul alb al rapitei, Putregaiul cenusiu, Rugina bruna, Rugina bruna-pitica

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
grau fainarea grauluiErysphe graminis0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
patarea bruna a glumelor si spicelor de grauPhaeosphaeria nodorum / Parastagonospora nodorum0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
patarea fruzelor la cereale si graminee din fanete si pajistiMycosphaerella graminicola0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
rugina brunaPuccinia recondita0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
orzoaica fainarea grauluiErysphe graminis0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
patarea reticulara a frunzelor de orzPyrenophora teres / Drechslera teres0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
rugina bruna-piticaPuccinia hordei0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
rapita putregaiul alb al rapiteiSclerotinia sclerotiorum0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
putregaiul cenusiuBotryotinia fuckeliana0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
secara fainarea grauluiErysphe graminis0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
rugina brunaPuccinia recondita0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
sfecla de zahar cercosporioza sfeclei de zaharCercospora beticola0.8 - 1.0 l/ha
patarea frunzelorRamularia betae / Ramularia beticola1.0 l/ha
triticale fainarea grauluiErysphe graminis0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome
patarea bruna a glumelor si spicelor de grauPhaeosphaeria nodorum / Parastagonospora nodorum0.9 - 1.0 l/hase aplica preventiv sau la primele simptome

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID MOLLIS 450 SC
Rating-ul dumneavoastra