Pachete de tratament Agrii pentru recolte bogate si plante sanatoase. Descopera pachetele >>
SKU
A-06589

FUNGICID METKON 100 SL - 5L

Stoc: In limita stocului disponibil
1,41466 Lei
* Pretul include TVA
shipping

Livrare in 2 zile lucratoare.

payment-cards

11.90 lei - livrare punct de colectare EasyBox

payment-cards

15 lei - livrare standard FanCourier

payment-cards

Originea produsului: produs autentic, originalitate garantata.

payment-cards

Consiliere personalizata nevoilor tale, oferita de catre expertii nostri agricoli.

Fungicidul sistemic METKON 100 SL contine 100 g/L Metconazol si este conditionat sub forma de concentrat solubil. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli din culturile de grau, triticale, secara si rapita. Folosind METKON 100 SL in timpul perioadei de vegetatie, preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome, va asigurati culturi protejate pe termen lung, datorita propietatilor curative, cat si protectoare. Astfel, culturile tratate vor beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.
Alti cumparatori au fost interesati si de:
INSECTICID LEBRON 0.5 G
INSECTICID LEBRON 0.5 G
incepand de la 458 Lei
AGRII PACK ARBUSTI FRUCTIFERI R
AGRII PACK ARBUSTI FRUCTIFERI R
6289 Lei
ADJUVANT ELASTIQ ULTRA - 5L
ADJUVANT ELASTIQ ULTRA - 5L
52063 Lei
CAPCANA VEGETALA PT COROPISNITE 50G
CAPCANA VEGETALA PT COROPISNITE 50G
1309 Lei
INSECTICID KAISO SORBIE 5 EG
INSECTICID KAISO SORBIE 5 EG
incepand de la 16738 Lei

Substanta activa: 100 g/L Metconazol
 
Mod de ambalare: 5 L
 
Formulare: concentrat solubil 

 

Fungicidul sistemic METKON 100 SL contine 100 g/L Metconazol si este conditionat sub forma de concentrat solubil. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli din culturile de grau, triticale, secara si rapita. Folosind METKON 100 SL in timpul perioadei de vegetatie, preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome, va asigurati culturi protejate pe termen lung, datorita propietatilor curative cat si protectoare. Astfel, culturile tratate vor beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata. 

 

Mod de actiune: Substanta activa metconazol apartine  conform clasificarii FRAC, grupei 3 , fungicide SBI-DMI. Fungicidele SBI-DMI inhiba etapa de demetilare C14 in cadrul biosintezei sterolului fungic si sunt cunoscute ca inhibitori de demetilare. Acest blocaj al biosintezei sterolului conduce la o acumulare de steroli anormali in celule si controleaza fungii prin blocarea sintezei noii membrane necesare cresterii celulare. METKON 100SL este preluat prin frunzele plantelor de cultura si prezinta sistemicitate penetranta, locala si acropetala. Metconazolul are atat proprietati curative, cat si protectoare si a demonstrat activitate pe termen lung.


Mod de utilizare: 

 • METKON 100SL, se aplica in perioada de vegetatie la culturile omologate, preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala. 
 • La graul de toamna, produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala, de la faza  primului internod pana la faza de infratire, cand se dezvolta 60% din inflorescente (BBCH 31–56). Numarul maxim de tratamente in perioada de vegetatie: 2. Intervalul dintre tratamente: cel putin 21 zile.
 • La grau de primavara, produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala, de la faza primului internod pana la faza vizibila a frunzei stindard(inca nedezvoltata) (BBCH 31–37) si de la sfarsitul fazei de dezvoltare a spicului in teaca frunzei (faza de burduf) pana la sfarsitul fazei de infratire (BBCH 49–59). Numarul maxim de tratamente in perioada de vegetatie: 2. Intervalul dintre tratamente: cel putin 21 zile.
 • La secara de primavara, produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala, de la faza primul internod pana la sfarsitul fazei de infratire (BBCH 31–59). Numarul maxim de tratamente in perioada de vegetatie: 2. Intervalul dintre tratamente: cel putin 21 zile.
 • La triticalele de toamna, produsul se va utiliza preventiv sau imediat dupa observarea primelor simptome de boala, de la faza primului internod, pana la sfarsitul fazei de dezvoltare a spicului in teaca frunzei (faza de burduf) (BBCH 31–39) si pana la sfarsitul fazei de dezvoltare a spicului in teaca frunzei (faza de burduf) pana la sfarsitul fazei de infratire (BBCH 49–59). Numarul maxim de tratamente in perioada de vegetatie: 2. Intervalul dintre tratamente: cel putin 21 zile.
 • La rapita de toamna, produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat dupa observarea primelor semne de boala. Primul tratament trebuie efectuat toamna, de la faza frunzei a patra pana la faza frunzei a sasea (BBCH 14–16). Al doilea tratament trebuie efectuat primavara, in faza de crestere a tulpinii principale, de la primul internod vizibil pana la faza mugurelui verde (BBCH 31–51). Intervalul dintre tratamente: cel putin 171 zile. Pentru a imbunatati eficacitatea tratamentului METKON 100 SL poate fi utilizat in amestec cu Dafne 250 EC / Ila 250 EC. 
 • La rapita de toamna, produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat dupa observarea primelor semne de boala. Primul tratament trebuie efectuat toamna, in fenofaza de 4-6 frunze (BBCH 14–16). Al doilea tratament trebuie efectuat primavara, in faza de crestere a tulpinii principale, de la primul internod vizibil pana la faza buton floral. (BBCH 31–51). Intervalul dintre tratamente: cel putin 171 zile. Numarul maxim de tratamente in perioada de vegetatie la cultivarea rapitei de iarna: 2 (1 tratament toamna si 1 tratament primavara).
 • La rapita de primavara, rodusul trebuie aplicat de la faza vizibila a primului internod pana la faza de mugur verde (BBCH 31–51). Numarul maxim de tratamente in perioada de vegetatie:1.
 • Tehnica de stropire recomandata: picaturi medii.
 • Cantitatea recomandata de apa pentru cereale, rapita: 200 – 300 L/ha.
 • Perioada de pauza de la ultima aplicare a produsului pana la data recoltarii culturii:
  • Grau de toamna, grau de primavara, triticalele de toamna, secara de primavara – 35 de zile.
  • Rapita de primavara – 56 zile.
  • Rapita de toamna: utilizare fara alte preparate – 56 zile, utilizare in amestecuri de rezervor cu produsele Dafne 250 EC / Ila 250 EC – 68 zile.

 

Spectru de combatere: patarea frunzelor la cereale, rugina bruna, alternarioza rapitei, taciunele rapitei, putregaiul negru al rapitei, rugina galbena.

 
Compatibilitate: Inainte de utilizare in amestec se va face obligatoriu un test de compatibilitate.

 
Alte informatii necesare:

 • Grupa toxicologica - PERICOL
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
   

 

Informatii Suplimentare
FormulareSL - Concentrat solubil
Certificat omologareNr. 654PC din 24.11.2020
Substanta activaMetconazol
Mod actiuneContact
Tip produsErbicid total
Cultura tratataGrau, Rapita, Secara, Triticale
CompatibilitateInainte de utilizare in amestec se va face obligatoriu un test de compatibilitate.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Unitate de masuraL
Pentru combatereAlternarioza rapitei, Patarea fruzelor la cereale si graminee din fanete si pajisti, Putregaiul negru al rapitei, Rugina bruna, Rugina galbena
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
grau patarea fruzelor la cereale si graminee din fanete si pajistiMycosphaerella graminicola0.6 l/ha
rugina brunaPuccinia recondita0.6 l/ha
rapita alternarioza rapiteiAlternaria brassicae0.6 l/ha
putregaiul negru al rapiteiLeptosphaeria maculans0.6 l/ha
secara rugina brunaPuccinia recondita0.6 l/ha
rugina galbenaPuccinia striiformis0.6 l/ha
triticale rugina brunaPuccinia recondita0.6 l/ha

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID METKON 100 SL - 5L
Rating-ul dumneavoastra