SKU
FUNGICID LUNA CARE WG 71.6

FUNGICID LUNA CARE WG 71.6

Fungicidul LUNA CARE WG 71.6 contine Fluopiram 50 g/l + fosetil de aluminiu 666 g/l si este prezentat sub forma de granule dispersabile in apa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli din plantatiile de mar si par. Folosind LUNA CARE WG71.6 preventiv si curativ, va asigurati culturi protejate, datorita efectului sistemic si translaminar care actioneaza in toate stadiile de dezvoltare ale bolii. Astfel, culturile vor beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 6109 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substanta activa: Fluopiram 50 g/l + fosetil de aluminiu 666 g/l
 
Mod de ambalare: 300 G, 6 KG
 
Formulare: granule dispersabile in apa
 
Fungicidul LUNA CARE WG 71.6 contine Fluopiram 50 g/l + fosetil de aluminiu 666 g/l si este prezentat sub forma de granule dispersabile in apa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli din plantatiile de mar si par. Folosind LUNA CARE WG71.6 preventiv si curativ, va asigurati culturi protejate, datorita efectului sistemic si translaminar care actioneaza in toate stadiile de dezvoltare ale bolii. Astfel, culturile vor beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.
 
Mod de actiune: Produsul contine fluopiram, o substanta activa noua, cu proprietati sistemice si translaminare, ce apartine grupei piridiletilamide. In ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram actioneaza in toate stadiile, inhiband germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea. Este eficace impotriva unui spectru larg de patogeni in tratamente preventive. Fluopiram actioneaza asupra ciupercilor din clasa Ascomycete si Deuteromycete. Fosetil de aluminiu este o substanta activa cu o capacitate de penetrare in plante foarte buna. Odata patruns in planta, fosetilul de aluminiu se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi. De asemenea, fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor. Nu se dezvolta fenomene de rezistenta la efectuarea mai multor tratamente.

 

Mod de utilizare: 

  • Mar: tratamentele se pot aplica doar postfloral, din momentul in care fructele au circa 1 cm in diametru/ prima cadere fiziologica a fructelor (BBCH 71), pana la “inceputul coacerii” (BBCH 81). Nu se aplica la soiul Golden Delicios si nici la celelalte varietati cu genetica Golden. Nu se aplica in timpul infloritului. Combate fainarea (Podosphaera leucotricha), rapanul (Venturia inaequalis/pyrina), focul bacterian (Erwinia amylovora), cancerul deschis al ramurilor (Nectria galligena), arsura bacteriana comuna (Pseudomonas syringae), unde se aplica o doza de 3 kg/ha sau 1 kg/mch*/ha (in functie de inaltimea pomilor; *mch=metru inaltime coroana)
  • Par: tratamentele se pot aplica incepand cu faza „inainte de inflorit” (BBCH 51), pana la „inceputul coacerii” (BBCH 81). Combate fainarea (Podosphaera leucotricha), rapanul (Venturia inaequalis/pyrina), focul bacterian (Erwinia amylovora), cancerul deschis al ramurilor (Nectria galligena), arsura bacteriana comuna (Pseudomonas syringae), patarea bruna (Stemphylium vesicarium), unde se aplica o doza de 3 kg/ha sau 1 kg/mch*/ha (in functie de inaltimea pomilor; *mch=metru inaltime coroana).
  • Fungicidul LUNA CARE WG71.6 ambalat la 300 g se aplica intr-o cantitate de apa de 150 L.

 
Spectru de combatere: rapan, fainarea, focul bacterian, cancerul deschis al pomilor, arsura bacteriana, alternarioza la pomi fructiferi.
 
Compatibilitate: Testele de eficacitate biologica au fost efectuate numai cu Luna Care 71,6 WG, de aceea orice alta combinatie se face pe propria raspundere; inaintea utilizarii in amestec cu alte produse (fungicide, ingrasaminte lichide), se recomanda a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum mai mic de solutie, urmat de un microtest biologic.
 
Alte informatii necesare:

  • Grupa toxicologica - ATENTIE
  • Livezile cu mar cultivate in Romania sunt mixte, formate din diferite soiuri, ponderea cea mai mare avand-o varietatile Jonathan/ Idared si Golden – soiuri cu risc ridicat pentru aparitia fenomenului de fitotoxicitate - completate de Starkrimson si alte soiuri (Florina, Mutsu, Prima, Frumos de Voinesti, Fuji etc.). In aceste conditii, pentru toate soiurile, NU recomandam efectuarea tratamentului in timpului infloritului pentru a evita aparitia fenomenelor de fitotoxicitate. Tratamentele se vor aplica doar postfloral, din momentul in care fructele au circa 1 cm in diametru/ caderea fructelor (BBCH 71).
  • In livezile de par tratamentele se pot aplica incepand cu faza „inainte de inflorit” (BBCH 51), pana la „inceputul coacerii” (BBCH 81), fara a avea risc de aparitie a fenomenului de fitotoxicitate. Se efectueaza maximum 3 tratamente pe sezon, la avertizare, la interval de 7-12 zile. Timp de pauza: 28 zile. Cantitatea de solutie: 300-1500 l apa/ha. (*mch = metru inaltime coroana; 1 kg x 3 m = 3 kg produs comercial/ha). Nu aplicati foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.
  • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
  • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
Informatii Suplimentare
FormulareWG - Granule dispersabile in apa
Certificat omologareNr. 519PC din 12.07.2019
Substanta activaFluopiram, Fosetil de aluminiu
Concentratie50 g/l, 666 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
CompatibilitateTestele de eficacitate biologica au fost efectuate numai cu Luna Care 71,6 WG, de aceea orice alta combinatie se face pe propria raspundere; inaintea utilizarii in amestec cu alte produse (fungicide, ingrasaminte lichide), se recomanda a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum mai mic de solutie, urmat de un microtest biologic.
Prepararea solutieiCantitatea de solutie: 300-1500 l apa/ha. (*mch = metru inaltime coroana; 1 kg x 3 m = 3 kg produs comercial/ha). Nu aplicati foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
pomi fructiferi Nu este cazul

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID LUNA CARE WG 71.6
Rating-ul dumneavoastra