SKU
FUNGICID KUPFEROL

FUNGICID KUPFEROL

Fungicidul de contact KUPFEROL contine cupru din sulfat de cupru tribazic 190 g/l si este conditonat sub forma unei suspensii concentrate care adera bine pe suprafata foliara a plantelor. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in previnirea si stoparea manei si a unor bacterioze la vita de vie, pomi fructiferi, legume, cartofi, hamei si plante ornamentale. KUPFEROL este folosit cu succes atat in agricultura ecologica, cat si in cea conventionala. Aplicand acest fungicid in special in primele tratamente din primavara, va asigurati culturi protejate de riscul ingheturilor tarzii, deoarece cuprul actioneaza ca agent de prevenire a formarii cristalelor de gheata, iar aplica produslui toamna tarziu va contribui la maturarea lemnului.
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 1280 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substanta activa: cupru din sulfat de cupru tribazic 190 g/l
 
Mod de ambalare: 50 ML, 100 ML, 500 ML, 1 L, 20 L
 
Formulare: suspensie concentrata
 
Fungicidul de contact KUPFEROL contine cupru din sulfat de cupru tribazic 190 g/l si este conditonat sub forma unei suspensii concentrate care adera bine pe suprafata foliara a plantelor. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in previnirea si stoparea manei si a unor bacterioze la vita de vie, pomi fructiferi, legume, cartofi, hamei si plante ornamentale. KUPFEROL este folosit cu succes atat in agricultura ecologica, cat si in cea conventionala. Aplicand acest fungicid in special in primele tratamente din primavara, va asigurati culturi protejate de riscul ingheturilor tarzii, deoarece cuprul actioneaza ca agent de prevenire a formarii cristalelor de gheata, iar aplica produslui toamna tarziu va contribui la maturarea lemnului.

 

Mod de actiune: Substanta activa din produs este cuprul ionic bivalent (Cu++) care este preluat de sporii ciupercilor in timpul germinatiei si care se acumuleaza pana se atinge doza letala. Opreste dezvoltarea agentului patogen in stadiul de contaminare si previne sporularea acestuia. De aceea, pentru a obtine rezultate excelente produsul trebuie sa se gaseasca pe planta inainte ca sporii sa inceapa sa germineze. Perioada de actiune a produsului este de 7-10 zile.
 
Mod de utilizare: 

 • Se poate aplica cu toate tipurile de echipamente terestre de stropit. 
 • Volumul de solutie ce se aplica pe hectar difera de la o cultura la alta. 
 • La vita de vie se recomanda 1000 l solutie la hectar, iar la mar pana la 1500 l solutie/ha. 
 • La samburoase se va utiliza o cantitate de 1000 l solutie pe hectar. 
 • La vita de vie primul tratament se aplica la avertizare, pana la aparitia primelor simptome de dezvoltare a bolii. 
 • Urmatoarele tratamente se repeta la interval de 7-10 zile. 
 • Doza recomandata este de 4-5,3 l/ha in 1000 l apa (concentrate de 0,4- 0,53%) pentru combaterea manei la vita de vie. 
 • Numarul maxim de tratamente este de 6. 
 • Pentru tratamentele aplicate la cultura de cartof se va utiliza un volum de apa cuprins intre 300 si 600 l/ha, iar pentru cultura de tomate va fi cuprins intre 300-1000 l/ha in functie de stadiul de dezvoltare al plantelor.
 • Fungicidul KUPFEROL ambalat la 50 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 10 L. 
 • Fungicidul KUPFEROL ambalat la 100 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 100 L.

 

Spectru de combatere: basicarea frunzelor de piersic/nectarin, focul bacterian al rosaceelor, mana, mana ardeiului, mana cartofului, mana cepei, mana cucurbitaceelor, mana hameiului, mana salatei, mana tomatelor, mana vitei de vie, moniloza fructelor, patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza, rapanul marului. 
 
Compatibilitate: Este compatibil cu un spectru larg de insecticide si fungicide, insa, in cazul utilizarii lui in combinatii necunoscute, se recomanda efectuarea in prealabil a unui test de compatibilitate pe cultura respectiva. Inainte de utilizare, verificati listele de compatibilitate.
 
Alte informatii necesare:

 • Grupa toxicologica – ATENTIE
 • Poate fi utilizat in agricultura ecologica in acord cu Regulamentul Nr. 834/2007 si cu Regulamentul Nr.889/2008.
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
   

 

Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 2110 din 29/08/2001
Substanta activaCupru
Concentratie190 g/l
Mod actiuneContact
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataArdei, Cais, Cartof, Cires, Cucurbitacee, Hamei, Legume bulboase, Mar, Nectarin, Piersic, Plante ornamentale, Prun, Salata, Tomate, Vinete, Visin, Vita de vie
CompatibilitateFungicidul Kupferol este compatibil cu un spectru larg de insecticide si fungicide, insa, in cazul utilizarii in combinatii necunoscute, recomandam efectuarea, in prealabil, a unui test de compatibilitate, pe cultura respectiva.
Prepararea solutieiSe umple rezervorul masinii de stropit cu ⅓-½ apa, dupa care se porneste sistemul de amestecare al masinii. - Agitati energic fungicidul inainte de utilizare.Turnati cantitatea necesara de Kupferol, dupa care adaugati diferenta necesara de apa. - Solutia se foloseste imediat dupa pregatire, asigurandu-se o acoperire uniforma a suprafetei tratate.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Agent daunator (RO)Basicarea frunzelor de piersic/nectarin, Focul bacterian al rosaceelor, Mana, Mana ardeiului, Mana cartofului, Mana cepei, Mana cucurbitaceelor, Mana hameiului, Mana salatei, Mana tomatelor, Mana vitei de vie, Moniloza fructelor, Patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza, Rapanul marului

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
ardei mana ardeiuluiPhytophthora capsici53.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica de la a cincea frunza pana la coacere (BBCH 15 - 89)
cais basicarea frunzelor de piersic/nectarinTaphrina deformans26.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 26 ml/100 mp - se aplica de la aparitia mugurilor pana la aparitia inflorescentei (BBCH 01 - 51)
moniloza fructelorMonilinia spp.3.5 l/ha0,35% (3,5 l/ha in 1000 l apa) - se aplica in timpul vegetatiei, la avertizare
cartof mana cartofuluiPhytophtora infestans3.0 - 4.0 l/hain functie de nivelul infectiei) se aplica in timpul vegetatiei, la avertizare
cires moniloza fructelorMonilinia spp.3.5 l/ha0,35% (3,5 l/ha in 1000 l apa) - se aplica in timpul vegetatiei, la avertizare
cucurbitacee mana cucurbitaceelorPseudoperonospora cubensis53.0 ml/100mputilizare non-profesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica de la aparitia cotiledoanelor pana la coacere (BBCH 10 - 89)
hamei mana hameiuluiPseudoperonospora humuli5.3 l/hase aplica de la a patra pereche de frunze pana la 50% conuri compacte (BBCH 14 - 85)
legume bulboase mana cepeiPeronospora destructor53.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica de la a patra frunza pana la desfacerea totala a frunzelor (BBCH 14 - 47)
mar focul bacterian al rosaceelorErwinia amylovora3.5 l/ha0,35% (3,5 l/ha in 1000 l apa) - se aplica tratament post-floral, toata perioada de vegetatie, 6 - 8 tratamente
rapanul maruluiVenturia inaequalis3.5 l/ha0,35% (3,5 l/ha in 1000 l apa) - se aplica tratament post-floral, toata perioada de vegetatie, 6 - 8 tratamente
nectarin basicarea frunzelor de piersic/nectarinTaphrina deformans2.6 l/hase aplica de la aparitia mugurilor pana la aparitia inflorescentei (BBCH 01 - 51)
piersic basicarea frunzelor de piersic/nectarinTaphrina deformans26.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 26 ml/100 mp - se aplica de la aparitia mugurilor pana la aparitia inflorescentei (BBCH 01 - 51)
plante ornamentale manaPeronospora spp.53.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica cand apare infectia
prun moniloza fructelorMonilinia spp.3.5 l/hase aplica in timpul vegetatiei
salata mana salateiBremia lactucae53.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica de la a doua frunza pana la formarea capatanii (BBCH 12 - 49)
tomate mana tomatelorPhytophtora infestans53.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica de la a cincea frunza pana la coacere (BBCH 15 - 89)
Nu este cazul5.3 l/hase aplica de la a cincea frunza pana la coacere (BBCH 15 - 89)10 zile pentru industrializare si 3 zile pentru co
patarea bruna a frunzelor de tomate / alternariozaAlternaria solani3.0 - 4.0 l/hain functie de nivelul infectiei) se aplica in timpul vegetatiei, la avertizare
vinete mana tomatelorPhytophtora infestans53.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica de la a cincea frunza pana la coacere (BBCH 15 - 89)
visin moniloza fructelorMonilinia spp.3.5 l/ha0,35% (3,5 l/ha in 1000 l apa) - se aplica in timpul vegetatiei, la avertizare
vita de vie mana vitei de viePlasmopara viticola53.0 ml/100mpUtilizare nonprofesionala (casa si gradina): 53 ml/100 mp - se aplica de la a cincea frunza pana la inceputul coacerii (BBCH 15 - 81)

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID KUPFEROL
Rating-ul dumneavoastra