SKU
A-04526

FUNGICID EMINENT 125 ME - 5L

Fungicidul sistemic Eminent 125 ME contine Tetraconazol 125 g/l sub forma de microemulsie apoasa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor din cultura de Gau si Sfecla de zahar. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii rapide de absorbtie si distriburire a fungicidului in intreaga planta. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.
Stoc: Epuizat din stoc
60124 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

Substanta activa: Tetraconazol 125 g/l

 

Mod de prezentare: 5 L

 

Formulare: ME (microemulsie apoasa)

 

Fungicidul sistemic Eminent 125 ME contine Tetraconazol 125 g/l sub forma de microemulsie apoasa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor din cultura de Gau si Sfecla de zahar. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii rapide de absorbtie si distriburire a fungicidului in intreaga planta. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.


Mod de actiune: Fungicidul Eminent 125 ME este un fungicid cu actiune sistemica impotriva ciupercilor fitopatogene. Apartine grupei triazolilor si actioneaza ca inhibitor al sintezei ergosterolului in peretii celulari ai organismelor tinta. La scurt timp dupa aplicare produsul este absorbit rapid si distribuit acropetal in interiorul tesuturilor unde blocheaza extinderea fitopatogenilor. Datorita proprietatilor sale produsul are actiune preventiva, curativa si eradicanta. Fungicidul Eminent 125 ME are un spectru larg de actiune si un efect de lunga durata impotriva organismelor tinta.


Mod de utilizare: 

  • Fungicidul Eminent 125 ME combate o gama larga de ciuperci patogene la cereale si sfecla de zahar. La cereale combate fainarea, ruginile, septoriozele. La sfecla de zahar combate fainarea, cercosporioza, ruginile, si patarea frunzelor produsa de ciuperca Ramularia beticola. Are actiune curativa dar pentru cele mai bune rezultate se aplica preventiv sau in primele stadii de evolutie a boli, conform strategiei anti-rezistenta.
  • La Grau pentru a combate Boli foliare si ale spicului aplicat in doza de  0,9 l/ha, aplicarea nu se face mai tarziu de sfarsitul infloririi. Numarul maxim de aplicari pe sezon este de unu.
  • Sfecla de zahar pentru combatere  Fainarea, cercosporioza aplicat in doza de 0,75 l p.c./ha A nu se utiliza frunzele si capatanile de fecla de zahar ca furaj pentru animale.
  • Numarul maxim de aplicari pe sezon este de unu.
  • Consumul de apa necesar la o trecere este de 300 l / ha, intr-o cultura de sfecla de zahar si de cereale.
  • Perioada de asteptare (timpul scurs intre ultima aplicare a preparatului si a recoltare) este de 30 de zile de sfecla de zahar, si 35 de zile pentru culturile de cereale.


Spectru de combatere: Cercosporioza (Cercospora beticola), Fainare (Erysiphe graminis f. Sp. Tritici), Fainarea sfeclei (Erysiphe betae), Patarea frunzelor (Mycosphaerella graminicola), Patarea reticulara a frunzelor de grau (Pyrenophora tritici-repentis), Ramularia sfeclei de zahar (Ramularia beticola), Rugina sfeclei (Uromyces betae), Rugini (Puccinia sp.), Septorioza tulpinilor si spicelor (Phaeosphaeria nodorum)


Compatibilitate: este compatibil cu o serie de fungicide si insecticide folosite la culturile de cereale si sfecla de zahar.Se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate fizica inaintea aplicari. A se respecta cu strictete dozele recomandate in etichete. Nu se amesteca cu produse a caror eticheta contine masuri prohibitive.


Alte informatii necesare:

  • Toxic pentru mediul acvatic cu efect pe termen lung.
  • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
  • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.

 

Informatii Suplimentare
FormulareME - Microemulsie
Certificat omologareNr. 2570 din 12.10.2005
Substanta activaTetraconazol
Concentratie125 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataGrau, Sfecla de zahar
CompatibilitateEminent 125 ME este compatibil cu o serie de fungicide si insecticide folosite la cereale si sfecla de zahar. Se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate fizica inaintea aplicarii. A se respecta cu strictete dozele recomandate in etichete. Nu se amesteca cu produse a caror eticheta contine masuri prohibitive.
Prepararea solutieiSe toarna cantitatea necesara de produs in rezervorul masinii pe jumatate umplut cu apa curata, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Se continua agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa. Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Folositi solutia imediat dupa preparare.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activatetraconazol 125 g/l
Unitate de masuraL
Agent daunator (RO)Cercosporioza sfeclei de zahar, Fainarea cerealelor, Fainarea sfeclei de zahar, Patarea bruna a glumelor si spicelor de grau, Patarea frunzelor, Patarea fruzelor la cereale si graminee din fanete si pajisti, Pirenoforoza, Rugina, Rugina sfeclei
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
grau fainarea cerealelorErysiphe graminis f. sp. Tritici0.9 l/haaplicarea nu se face mai tarziu de sfarsitul infloririi
patarea bruna a glumelor si spicelor de grauPhaeosphaeria nodorum / Parastagonospora nodorum0.9 l/haaplicarea nu se face mai tarziu de sfarsitul infloririi
patarea fruzelor la cereale si graminee din fanete si pajistiMycosphaerella graminicola0.9 l/haaplicarea nu se face mai tarziu de sfarsitul infloririi
pirenoforozaPyrenophora tritici-repentis0.9 l/haaplicarea nu se face mai tarziu de sfarsitul infloririi
ruginaPuccinia spp.0.9 l/haaplicarea nu se face mai tarziu de sfarsitul infloririi
sfecla de zahar cercosporioza sfeclei de zaharCercospora beticola0.75 l/ha
fainarea sfeclei de zaharErysiphe betae0.75 l/ha
patarea frunzelorRamularia betae / Ramularia beticola0.75 l/ha
rugina sfecleiUromyces betae0.75 l/ha

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID EMINENT 125 ME - 5L
Rating-ul dumneavoastra