NOU: introducem livrarea prin easyBOX la doar 9 lei, oriunde in tara!
SKU
A-01319

FUNGICID DIFCOR - 1L

Stoc: In limita stocului disponibil
27461 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

In 3 - 4 zile lucratoare

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Fungicidul sistemic Difcor contine difenoconazol 250 g/l sub forma de concentrat emulsionabil, de culoare maro-galbui deschis, cu miros caracteristic. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli cheie din culturile de samburoase, samantoase, culturi horticole, sfecla, rapita de toamna si de primavara. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii de blocare a dezvoltarii ciupercilor patogene de pe suprafata plantelor atacate Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata.

Substanta activa: difenoconazol 250 g/l


Mod de prezentare: 1 L 


Formulare: EC (concentrat emulsionabil)


Fungicidul sistemic Difcor contine difenoconazol 250 g/l sub forma de concentrat emulsionabil, de culoare maro-galbui deschis, cu miros caracteristic. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli cheie din culturile de samburoase, samantoase, culturi horticole, sfecla, rapita de toamna si de primavara. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii de blocare a dezvoltarii ciupercilor patogene de pe suprafata plantelor atacate  Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata. 


Mod de actiune: este un fungicid sistemic din grupa triazolilor cu actiune preventiva si curativa impotriva bolilor. Difenoconazol actioneaza impotriva ciupercilor in momentul penetrarii in planta si in perioada de formare a haustorilor, formare a sporilor si eliberarea acestora. Blocheaza dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea in procesul de biosinteza al sterolilor (ergosterol) din membranele celulare. Difenoconazol este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase in toate partile verzi ale plantei. Pe frunze este distribuit translaminar.

 

Mod de utilizare:  

 • La Mar - Rapanul marului – Venturia inaequalis – se aplica o doza de 0.15 l/ha.
 • La Par - Rapanul parului – Venturia pyrina - se aplica o doza de 0.15 l/ha.
 • La Telina - Patarea alba a frunzelor (Septorioza) – Septoria apiicola - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Gutui - Rapanul – Venturia spp. - se aplica o doza de 0.15 l/ha.
 • La Piersic - Fainarea - Sphaerotheca pannosa Monilioza – Monilinia laxa - se aplica o doza de 0.2 l/ha.
 • La Cais - Fainarea caisului - Podosphaera tridactyla Monilioza – Monilinia laxa - se aplica o doza de 0.2 l/ha.
 • La Prun - Monilioza – Monilinia laxa - se aplica o doza de 0.2 l/ha.
 • La Morcov , Pastarnac - Alternarioza – Alternaria dauci Fainarea - Erysiphe heraclei - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Barba caprei - (Scorzonera) Fainarea - Erisiphe cichoracearum - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Nap - Alternarioza – Alternaria brassicae Boala petelor rotunde - Mycosphaerella brassicola - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Sfecla rosie Rugina sfeclei - Uromyces betae - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Sfecla de zahar, sfecla furajera. - Rugina sfeclei - Uromyces betae - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Cicoare (radacini) - Rugina - Puccinia chicorii - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Andive - Alternarioza – Alternaria cichorii Fainarea - Erisiphe cichoracearum Rugina - Puccinia hieracii - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Sparanghel - Rugina - Puccinia asparagi Boala petelor violet – Stemphylium vesicarium - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Broccoli Alternarioza – Alternaria brassicae Patarea alba- Mycosphaerella brassicola - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Varza, Varza de Bruxelles - Alternarioza – Alternaria brassicae Boala petelor rotunde - Mycosphaerella brassicola - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Tomate Patarea bruna a frunzelor - Alternaria solani Putregaiul cenusiu - Botrytis cinerea Putregaiul alb – Sclerotinia sclerotiorum - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Rapita de toamna si de primavara - Putregaiul alb – Sclerotinia sclerotiorum Alternarioza – Alternaria brassicae Putregaiul negru – Phoma lingam - se aplica o doza de 0.5 l/ha
 • La Leguminoase pentru productia de samanta - Ruginile- Puccinia spp. - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Trandafiri Fainare – Sphaerotheca pannosa Rugina – Phragmidium mucronatum Patarea neagra a frunzelor –Marssonina rosae - se aplica o doza de 1 l/ha.
 • La Arbori ornamentali - Fainare si alte boli - se aplica o doza de 0.5 l/ha.
 • La Culturi minore (numai pentru productia de seminte) - Ruginile (Puccinia spp.)Alternarioza (Stemphylium vesicarium)Septorioza (Septoria spp.),Fainare (Erysiphe spp.) - se aplica o doza de 0.5 l.


Spectru de combatere: Putregaiul alb al rapitei (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza rapitei (Alternaria brassicae), Putregaiul negru al rapitei (Phoma lingam), Patarea bruna a frunzelor de tomate (Alternaria solani), Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Ruginile (Puccinia spp.), Patarea purpurie a cepei (Stemphylium vesicarium), Septoriozele(Septoria spp.), Fainare, Alternarioza rapitei (Alternaria brassicae), Patarea frunzelor de varza (Mycosphaerella brassicola), Fainarea piersicului (Sphaerotheca pannosa), Monilioza lastarilor florilor si fructelor (Monilinia laxa).


Compatibilitate: este in general miscibil cu alte fungicide si insecticide. Nu se recomanda amestecul cu produse cuprice. Se recomanda consultarea tabelelor de compatibilitati si efectuarea unui test de compatibilitate pentru un amestec nou. De asemenea este recomandata utilizarea integrala a amestecului imediat dupa pregatire. 


Alte informatii necesare:

 • Grupa toxicologica - PERICOL
 • Nociv in caz de inghitire. Poate fi mortal in caz de inghitire si de patrundere in caile respiratorii. Provoaca o iritare grava a ochilor. Poate provoca leziuni ale organelor in caz de expunere prelungita sau repetata. Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.

 

Informatii Suplimentare
FormulareEC - Concentrat emulsionabil
Certificat omologareNr. 194PC din 03.06.2016
Substanta activaDifenoconazol
Mod actiuneSistemic
Tip produsErbicid total
Cultura tratataAndiva, Arbusti ornamentali, Barba caprei / scortonera, Broccoli, Cais, Cicoare, Culturi leguminoase, Culturi minore, Gutui, Mar, Morcov, Nap, Par, Pastarnac, Piersic, Prun, Rapita, Sfecla, Sfecla de zahar, Sfecla rosie, Sparanghel, Telina, Tomate, Trandafir, Varza, Varza de bruxelles
CompatibilitateDIFCOR 250 EC este in general miscibil cu alte fungicide şi insecticide. Nu se recomanda amestecul cu produse cuprice. Se recomanda consultarea tabelelor de compatibilitaţi şi efectuarea unui test de compatibilitate pentru un amestec nou. De asemenea este recomandata utilizarea integrala a amestecului imediat dupa pregatire.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Unitate de masuraL
Pentru combaterealte boli, Alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, Alternarioza cicorii, Alternarioza morcovului, alternarioza prazului, Alternarioza rapitei, Fainarea, Fainarea caisului, Fainarea cucurbitaceelor, Fainarea morcovului, Fainarea piersicului, Fainarea trandafirului, Monilioza samburoaselor, Patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza, Patarea frunzelor de varza, patarea neagra, Putregaiul alb, Putregaiul alb al rapitei, Putregaiul cenusiu, Putregaiul negru al rapitei, Rapanul, Rapanul marului, Rapanul parului, Rugina, Rugina cicorii, Rugina sfeclei, Rugina sparanghelului, Rugina trandafirului, Septorioza, septorioza patrunjelului, Septorioza telinei
Greutate neta1

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID DIFCOR - 1L
Rating-ul dumneavoastra