SKU
FUNGICID DAGONIS

FUNGICID DAGONIS

Fungicidul de contact si sistemic Dagonis contine 75 g/l Fluxapiroxad + 50 g/l Difenoconzol sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea Fainarii, Alternariozei, Ruginei, Antracnozei, Rapanului, Putregaiul alb, Putregaiul uscat din majoritatea culturilor legumicole. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii rapide pe care o are fungicidul prin combinarea celor doua substante active asupra spectrului de combatere indicat. Astfel plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata. 
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 920 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substante active: 75 g/l Fluxapiroxad + 50 g/l Difenoconzol


Mod de prezentare: 15 ML, 150 ML, 1 L


Formulare: Suspensie concentrata SC


Fungicidul de contact si sistemic Dagonis contine 75 g/l Fluxapiroxad + 50 g/l Difenoconzol sub forma de suspensie concentrata. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea Fainarii, Alternariozei, Ruginei, Antracnozei, Rapanului, Putregaiul alb, Putregaiul uscat din majoritatea culturilor legumicole. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii rapide pe care o are fungicidul prin combinarea celor doua substante active asupra spectrului de combatere indicat. Astfel plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care calitatea productiilor nu va fi afectata. 


Mod de actiune: Produsul Dagonis combina proprietatile a doua substante active fluxapiroxad si difenoconazol. Cele doua substante active sunt complementare si combinatia lor asigura un control de lunga durata asupra unui spectru larg de boli. Substanta activa fluxapiroxad apartine grupei chimice care actioneaza ca inhibitori ai succinat dehidrogenazei (SDHI) si are proprietati preventive si curative. Inhiba puternic germinarea sporilor, elongarea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea (toate stadiile principale ale dezvoltarii si reproducerii fungilor). Substanta activa difenoconazol este un triazol sistemic care controleaza un spectru larg de boli foliare, precum si bolile transmise prin sol la seminte, asigura un control preventiv si curativ de lunga durata. Combinatia celor doua substante active cu activitate de contact si sistemica face ca produsul Dagonis sa fie o unealta utila pentru managementul rezistentei. Cu toate ca modul de actiune al produsului Dagonis permite si utilizarea curativa, pentru a evita aparitia infestarii ireversibile a culturii, recomandam aplicarea preventiva a produsului. 


Mod de utilizare:

 • Dagonis este un fungicid polivalent, usor de folosit si care se poate aplica la peste 20 de culturi: pomi fructiferi (mar, par) si legume (tomate, pepene, castraveti, mazare, morcov, salata, praz, capa, broccoli, conopida, varza, capsun, vinete, ardei, patrunjel de radacina, sfecla rosie etc.).
 • La Tomate pentru a combate Fainarea tomatelor in doza de 0,6 litri/ha, Patarea cafenie la tomate in doza de 1 litru/ha, Alternarioza la tomate in doza de 1 l/ha. Momentul aplicarii: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile intre ele, in perioada de vegetatie BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a tomatelor. Timp de pauza: 3 zile.
  Pepene rosu, pepene galben, dovleac si alte cucurbitacee cu coaja necomestibila in camp sau in sere si solarii pentru combatere Fainare in doza de 0,6 l/ha, Patarea bruna in doza de 0,6 l/ha. Momentul aplicarii: Maxim 3 tratamente pe sezon, la un intrval de min. 7 zile intre ele, pe perioada de vegetatie BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina. Timp de pauza: 3 zile.
 • La Castraveti, zucchini si alte cucurbitacee cu coaja comestibila in camp sau in sere si solarii pentru a combate Fainarea castravetilor in doza de 0,6 l/ha, Patarea bruna a castravetilor in doza de 0,6 l/ha. Momentul aplicarii: Cel mult 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile intre ele de la 4 frunze adevarate si pana la coacerea deplina a fructelor (BBCH 14-89). Timp de pauza: 3 zile.
 • La Mazare pentru a combate Antracnoza in doza de 2 l/ha, Putregaiul alb la mazare in doza de 2 l/ha. Momentul aplicarii: Maxim 1 tratament, de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (BBCH 15-89). Timp de pauza: 7 zile.
 • La Morcov, patrunjel de radacina, sfecla rosie, telina, hrean, topinambur, pastarnac, ridichi, salsifi – barba caprei, radacini de Valeriana, radacini de Ginseng, condimente si alte radacinoase si tuberculifere, cu exceptia sfeclei de zahar pentru a combate Fainare in doza de 0,6 l/ha, Alternarioza frunzelor si alternarioza radacinilor in doza de 1 l/ha, Putregaiul alb (Sclerotinia) in doza de 2 l/ha. Momentul aplicarii: Maxim doua tratamente, la interval de 7 zile intre ele, pentru combaterea fainarii. Maxim 1 tratament pentru combaterea putregaiului alb. Fungicidul Dagonis se aplica in stadiul de vegetatie BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii. Timp de pauza: 7 zile.
 • La Varza, broccoli, conopida si varza de Bruxelles pentru a combate Alternarioza in doza de 1 l/ha, Patarea alba in doza de 1 l/ha. Momentul aplicarii: maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile intre aplicari, in perioada BBCH 41-91, de la inceputul formarii mugurilor pana la coacerea completa (de la inceputul formarii capatanii pana la formarea completa a sa – in cazul verzei). Timp de pauza: 14 zile.
 • La Toate tipurile de salata pentru a combate Putregai alb in doza de 2 l/ha, Rizoctonioza salatei in doza de 2 l/ha. Momentul aplicarii: maxim 1 tratament, de la 2 frunze adevarate, pana la atingerea masei vegetative maxime (BBCH 12-49). Timp de pauza: 14 zile.
 • La Praz si ceapa de primavara pentru a combate Alternarioza in doza de 1 l/ha, Rugina in doza de 1 l/ha. Momentul aplicarii: maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile intre ele, de la 3 frunze normal dezvoltate pana la bulbul complet dezvoltat, in forma tipica soiului (BBCH 13-49). Timp de pauza: 14 zile.
  Capsun – in camp sau in sere si solarii pentru combatere fainarea capsunului in doza de 0,6 l/ha.Momentul aplicarii: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile, de la deschiderea primelor flori pana la recoltare (BBCH 60-89). Timp de pauza: 1 zi.
 • La Ardei in sere si solarii pentru a combate fainarea ardeilor in doza de 0,6 l/ha, pentru combatere alternarioza ardeilor in doza de 1 l/ha. Momentul aplicarii: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile intre ele, pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze, pana la coacerea deplina a fructelor. Timp de pauza: 3 zile.
 • La Vinete in sere si solarii pentru a combate fainare in doza de 0,6 l/ha, pentru combatere Alternarioza in doza de 1 l/ha. Momentul aplicarii: Cel mult 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile intre ele,pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Timp de pauza: 3 zile.
 • La Pomi fructiferi (mar si par) pentru a combate rapanul marului si rapanul parului: doza de 1,2 litri/ha sau 0,7 l per 10000 m2 LWA – suprafata peretelui foliar), pentru combatere fainarea marului: doza de 0,72 l/ha sau de 0,4 litri per 10000 m2 LWA. Momentul aplicarii: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7-10 zile intre ele, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (BBCH 53-81). Timp de pauza: 35 de zile.
 • Fungicidul DAGONIS ambalat la 15 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 20 L.
 • Fungicidul DAGONIS ambalat la 150 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 200 L.


Spectru de combatere:  Fainarea, Alternarioza, Rugina, Antracnoza, Rapan, Putregaiul alb, Putregaiul uscat.


Compatibilitate: este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte foliare, dar amestecul trebuie verificat in prealabil. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitate.


Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica - ATENTIE
 • Poate provoca o reactie alergica a pielii. Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.
Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 438PC din 15/11/2018
Substanta activaDifenoconazol, Fluxapiroxad
Concentratie50 g/l, 75 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataArdei, Barba caprei / scortonera, Broccoli, Capsun, Castraveti, Ceapa, Conopida, Cucurbitacee, Culturi aromatice, Dovleac, Dovlecei, Ginseng, Hrean, Mar, Mazare, Morcov, Par, Pastarnac, Patrunjel, Pepeni, Pomi fructiferi, Praz, Ridiche, Salata, Sfecla rosie, Telina, Tomate, Topinambur, Valeriana, Varza, Varza de bruxelles, Vinete
CompatibilitateProdusul este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte foliare, dar amestecul trebuie verificat in prealabil.
Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.
Prepararea solutieiSe umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs si apoi se completeaza cu restul de apa.
Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii bazinului instalatiei echipamentului de stropit si aplicarii.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Pentru combatereAlternarioza, Alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, Alternarioza morcovului, alternarioza prazului, Antracnoza mazarii, Cancerul trifoiului, Fainarea, Fainarea ardeiului, Fainarea capsunului, Fainarea cucurbitaceelor, Fainarea marului, Fainarea morcovului, Patarea bruna, Patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza, Patarea cafenie a frunzelor, Patarea frunzelor de varza, Patarea neagra, Putregaiul alb, Rapanul marului, Rapanul parului, Rizoctonioza, Rugina cepei, Rugina mazarii, rugina usturoiului

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
mar Nu este cazul1.2 l/hase aplica de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la intrarea in parga (BBCH 53-81)
mazare Nu este cazulSclerotinia sclerotiorum2.0 l/hase aplica de la faza de 5 frunze pana la maturitatea boabelor (BBCH 15-89)
par Nu este cazul1.2 l/hase aplica de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la intrarea in parga (BBCH 53-81)
pomi fructiferi Nu este cazul1.2 l/hase aplica de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la intrarea in parga (BBCH 53-81)
salata Nu este cazul2.0 l/hase aplica de la faza de 2 frunze pana la atingerea masei vegetative maxime (BBCH 12-49)

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID DAGONIS
Rating-ul dumneavoastra