SKU
A-06815

FUNGICID CARIAL FLEX - 1KG

Fungicidul Carial Flex contine 250 g/kg mandipropamid (25% g/g) + 180 g/kg cimoxanil (18% g/g) sub forma de granule dispersabile in apa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea manei la cultura de cartofi. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, la avertizare, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii de protectie pe care o are fungicidul asupra inflorescentelor, fructelor si aparatului foliar la cartof. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care productiile nu vor fi afectate.
Stoc: Disponibil
43099 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substante active: 250 g/kg mandipropamid (25% g/g) + 180 g/kg cimoxanil (18% g/g)


Mod de prezentare: 1 KG


Formulare: WG (granule dispersabile in apa)

Fungicidul Carial Flex contine 250 g/kg mandipropamid (25% g/g) + 180 g/kg cimoxanil (18% g/g) sub forma de granule dispersabile in apa. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea manei la cultura de cartofi .Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, la avertizare, va asigurati culturi libere de boli, datorita actiunii de protectie pe care o are fungicidul asupra inflorescentelor, fructelor si aparatului foliar la cartof. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care productiile nu vor fi afectate.


Mod de actiune: Fungicidul Carial Flex este un fungicid care ofera protectie foarte buna a inflorescentelor, fructelor si aparatului foliar. Produsul contine o combinatie de doua substante active complementare cu moduri de actiune diferite impotriva manei. Mandipropamid este o substanta activa ce face parte dintr-o noua familie chimica numita mandelamide. Aceasta substanta activa este caracterizata ca fiind foarte activa impotriva agentilor patogeni din clasa Oomycete (manari). Un mare procent de mandipropamid este adsorbit in stratul de ceara al plantei (inflorescente si frunze), oferind dupa aplicare o excelenta rezistenta la spalare. Mandipropamid este foarte activ impotriva germinatiei sporilor si inhiba cresterile miceliului in timpul perioadei de incubatie. Prezinta activitate sistemica translaminara, asigurand o distributie uniforma pe ambele fete ale frunzei. Cimoxanil este o substanta activa ce apartine clasei acetamidelor si este foarte eficient ca tratament curativ asupra manei.


Mod de utilizare: 

 • Fungicidul Carial Flex, este un fungicid cu mod de actiune atat preventiv, cat si curativ.
 • Pentru o practica agricola sanatoasa, se recomanda introducerea, fungicid Carial Flex in schema de tratamente, preventiv, inainte de infestarea cu mana, la avertizare.
 • Se vor efectua maxim 4 tratamente/sezon, la interval de 7 zile intre tratamente.
 • Produsul se poate aplica in intervalul de la inceput de inchidere a randurilor (BBCH31) si pana la dezvoltarea completa a tufei (BBCH89).
 • Aplicare preventiva mana: produsul se aplica la avertizare la interval de 7 zile intre tratamente.
 • Aplicare curativa mana: in 24-28 ore de la infectare, se fac 2 aplicari succesive cu produs la interval de 3 zile pentru stoparea bolii.
 • Cel de-al treilea tratament se face la interval de 3-7 zile in functie de gradul de infectie si de conditiile climatice.
 • Celelalte tratamente se vor aplica la interval de 7 zile, insa intervalul poate fi scurtat la 5 zile, in caz de presiune ridicata a bolii.


Spectru de combatere: Carial Flex, este foarte activ impotriva manei (Phytophthora infestans) la cartof. 


Compatibilitate: este compatibil cu numeroase produse de protectia plantelor. Inainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilitati si se va efectua un test pe cultura respectiva.


Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica - ATENTIE
 • Nociv in caz de inghitire. Susceptibil de a dauna fertilitatii. Susceptibil de a dauna fatului. Poate provoca leziuni ale organelor in caz de expunere prelungita sau repetata. Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.
Informatii Suplimentare
FormulareWG - Granule dispersabile in apa
Certificat omologareNr. 450/F din 10.02.2017
Substanta activaCimoxanil, Mandipropamid
Concentratie250 g/kg, 180 g/kg
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataCartof
CompatibilitateCARIAL FLEX este compatibil cu numeroase produse de protecţia plantelor. inainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilitaţi şi se va efectua un test pe cultura respectiva.
Prepararea solutieiEchipamentul trebuie sa fie curat şi calibrat corespunzator. Se adauga in rezervor jumatate din cantitatea de apa necesara, se porneşte sistemul de agitare şi se adauga cantitatea masurata de CARIAL FLEX. Se completeaza cu restul de apa. Se menţine sistemul de agitare in funcţiune pe toata durata tratamentului, de la pregatirea soluţiei şi pana la terminarea aplicarii.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activamandipropamid 250 g/kg,cimoxanil 180 g/kg
Unitate de masuraKG
Pentru combatereMana cartofului
Greutate neta1

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID CARIAL FLEX - 1KG
Rating-ul dumneavoastra