SKU
A-02596

FUNGICID CARAMBA 60 SL - 5L

Fungicidul sistemic Caramba 60 SL contine 60 g/l metconazol sub forma de concentrat solubil, fiind un lichid incolor spre galben usor. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor din culturile de grau, orz si rapita pentru ulei. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ la inceputul atacului, va asigurati culturi libere de bolii, datorita actiunii rapide de absorbire si preluara a fungicidului in planta. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care productiile nu vor fi afectate.
Stoc: Epuizat din stoc
95142 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

Substanta activa: 60 g/l metconazol

 

Mod de prezentare: 5L


Formulare: SL (concentrat solubil)

Fungicidul sistemic Caramba 60 SL contine 60 g/l metconazol sub forma de concentrat solubil, fiind un lichid incolor spre galben usor. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea bolilor din culturile de grau, orz si rapita pentru ulei. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ la inceputul atacului, va asigurati culturi libere de bolii, datorita actiunii rapide de absorbire si preluara a fungicidului in planta. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care productiile nu vor fi afectate.

 

Mod de actiune: Caramba 60 SL este un fungicid pe baza de metconazol din clasa triazolilor. Fungicidul Caramba 60 SL are actiune sistemica, cu efect in principal preventiv si partial curativ la inceputul atacului agentilor patogeni, evitand raspandirea bolii deja instalate. Substanta activa este rapid absorbita si preluata in planta cu distributie acropetala. Are si un efect de regulator de crestere cand se aplica toamna sau primavara devreme la rapita.


Mod de utilizare: 

 • Grau combate complexe boli foliare (Erysiphe graminis, Puccinia spp., Septoria tritici, Fusarium spp.)-Doza 1,0 L/ha,  Septoria nodorum - Doza 1,2 L/ha. 
 • Orz combate complexe boli foliare, Septoria nodorum - Doza 1,2 L/ha.
 • La rapita pentru ulei are actiune ca fungicid: Phoma lingam, Sclerotinia sclerotiorum, Botrytis cinerea, Alternaria brassicae, Erysiphe communis - Doza1,0 Lha.
 • La rapita pentru ulei are actiune ca regulator de crestere: imbunatateste rezistenta si robustetea culturilor de rapita pe timp de iarna, reducand in acelasi timp cresterea vegetativa a acestora - Doza 0,7 L/ha.
 • La grau si orz se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, cu o pauza de 21 de zile intre tratamente, in intervalul BBCH 30 – 69, adica de la inceputul alungirii tulpinii si pana la sfarsitul infloritului. Pentru combaterea patogenului Fusarium spp. se recomanda ca aplicarea sa fie efectuata de la inceputul si pe tot parcursul infloritului.
 • La rapita, se aplica maxim 2 tratamente pe sezon. Toamna se aplica in intervalul BBCH 14-18, adica de la stadiu de 4 frunze pana la stadiul de 8 frunze, iar in primavara in intervalul BBCH 31-59, adica de la stadiu de prim internod vizibil pana la stadiul de buton galben – primele petale vizibile cu butonii florali inca inchisi.
 • Se umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate cu apa, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.
 • Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a fungicidelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii fungicidelor.
 • Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folsit, si este de 200-400 l/ha.


Spectru de combatere:  la grau, orz combate complexe boli foliare (Erysiphe graminis, Puccinia spp., Septoria tritici, Fusarium spp.). Actiune ca fungicid: Phoma lingam, Sclerotinia sclerotiorum, Botrytis cinerea, Alternaria brassicae, Erysiphe communis,


Compatibilitate: este in general miscibil cu insecticide si fungicide, ca si cu ingrasaminte foliare, dar amestecul trebuie verificat in prealabil. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.


Alte informatii necesare:

 • Grupa toxicologica - ATENTIE
 • Lichid si vapori inflamabili. Poate fi mortal in caz de inghitire si de patrundere in caile respiratorii. Provoaca iritarea pielii. Provoaca leziuni oculare grave. Poate provoca iritarea cailor respiratorii.
 • Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.
Informatii Suplimentare
FormulareEC - Concentrat emulsionabil
Certificat omologareNr. 1796 din 07.08.1997
Substanta activaMetconazol
Concentratie60 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli, Daunatori
Cultura tratataGrau, Orz, Rapita
CompatibilitateCaramba 60 SL este in general miscibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu ingraşaminte foliare, dar amestecul trebuie verificat in prealabil. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, consultaţi tabelele de compatibilitaţi.
Prepararea solutiei
Se umple rezervorul maşinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, şi apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii şi aplicarii.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activametconazol 60 g/l
Unitate de masuraL
Agent daunator (RO)Alternarioza rapitei, Complex boli foliare, Fainarea, Fainarea cerealelor, Fuzarioza, Putregaiul alb al rapitei, Putregaiul cenusiu, Putregaiul negru, Regulator de crestere, Rugina, Septorioza graului, Septorioza spicelor
Greutate neta1

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID CARAMBA 60 SL - 5L
Rating-ul dumneavoastra