SKU
A00000160

FUNGICID CANTUS - 1KG

Fungicidul sistemic Cantus contine 50 % Boscalid sub forma de granule dispersabile in apa, de culoare gri-maroniu, cu miros slab aromatic. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea putregaiului cenusiu la vita de vie, precum si in combaterea altenariozei si putregaiului alb la rapita. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati o cultura libera de boli, datorita actiunii rapide de prevenire a patrunderii ciupercii daunatoare in tesutul plantei. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care productiile nu vor fi afectate.
Stoc: Disponibil
59300 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substanta activa: 50 % Boscalid

 

Mod de prezentare: 1 KG 

 

Formulare: WG - Granule dispersabile in apa

 

Fungicidul sistemic Cantus contine 50 % Boscalid sub forma de granule dispersabile in apa, de culoare gri-maroniu, cu miros slab aromatic. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea putregaiului cenusiu la vita de vie, precum si in combaterea altenariozei si putregaiului alb la rapita. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati o cultura libera de boli, datorita actiunii rapide de prevenire a patrunderii ciupercii daunatoare in tesutul plantei. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala, in care productiile nu vor fi afectate.

 

Mod de actiune: Cantus este un fungicid pe baza de boscalid din grupa carboxamide. Substanta activa actioneaza asupra complexului II al ciclului Krebs al agentului patogen, ducand la stoparea producerii de energie in celule. Cantus determina inhibarea germinarii sporilor si a formarii tubului germinativ. Fungicidul  sistemic Cantus intervine inca de la inceputul dezvoltarii acesteia. De aceea, actioneaza in special preventiv. Cantus blocheaza o etapa centrala a metabolismului ciupercii, inhiband producerea de energie si elemente celulare.Astfel, este impiedicata formarea sporilor si formarea de tuburi germinative, precum si aparitia apresorilor si elementelor de penetrare. Prin urmare, previne patrunderea ciupercii daunatoare in tesutul plantei.

 

Mod de utilizare: 

 • Fungicid sistemic Cantus, in plantatiile de vita de vie se poate aplica intr-un program de combatere anti-botrytis specific fiecarei zone. Pentru un bun management al rezistentei se recomanda un singur tratament pe sezon, in unul din urmatoarele stadii ale vitei de vie: sfarsit de inflorit, inainte de inchiderea (compactarea) ciorchinelui, inceputul intrarii in parga.
 • Se recomanda o buna acoperire a ciorchinilor cu solutia de stropit.
 • Timp de pauza pana la recoltare: 21 zile pentru vita de vie. Numarul maxim de tratamente pe sezon recomandat: 1 tratament.
 • La culturile de rapita de toamna si primavara: pentru combaterea Plenomodus lingam (putregaiului negru) se pot aplica vmaxim 2 tratamente/sezon (o aplicare in toamna si una in primavara) pe perioada de vegetatie BBCH 13 – 57, respectiv de la faza de 3 frunze pana la faza de inflorescenta dezvoltata complet.pentru combaterea Sclerotina sclerotiorum (putregaiul alb) si Alternaria spp.(alternariozei) se pot aplica maxim 2 tratamente/sezon, la un interval de minim 14 zile intre tratmente, pe perioada de vegetatie BBCH 57 – 71, respectiv de la faza de inflorescenta dezvoltata complet pana cand 10% din silicve au ajuns la marimea finala.
 • Vita de vie Botrytis cinerea – Putregaiul cenusiu 1,0 – 1,2 kg/ha (in functie de presiunea de atac). Tratamentul se aplica o data pe an in unul dintre urmatoarele stadii de dezvoltare a vitei de vie: la sfarsitul infloritului, inainte de inchiderea ciorchinelui, intrarea in parga.
 • Rapita de toamna si de primavara  - Plenodomus lingam – Putregaiul negru 0,2 – 0,5* kg/ha (*in functie de presiunea de atac).
 • Se aplica de la faza de 3 frunze pana la faza de inflorescenta dezvoltata complet (BBCH 13 – 57). Sclerotinia sclerotiorum - Putregaiul alb Alternaria spp. - Alternarioza - 0,2 – 0,5* kg/ha (*in functie de presiunea de atac). Se aplica de la faza de inflorescenta dezvoltata complet pana cand 10% din silicve au ajuns la marimea finala (BBCH 57 – 71).
 • Numar maxim de tratamente pe sezon: 2 tratamente. Timp de pauza pana la recoltare: este determinat de stadiile de aplicare.

 

Spectru de combatere: Putregaiul alb, alternarioza, Putregaiul negru al rapitei, Putregaiul cenusiu.

 

Compatibilitate: este in general miscibil cu insecticide, fungicide, regulatori de crestere, precum si cu ingrasaminte foliare. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, nconsultati tabelele de compatibilitati sau faceti un test de compatibilitate pentru un amestec nou.

 

Alte informatii necesare:

 • Atentie!! Nociv in caz de inghitire.  Provoaca iritarea pielii. Poate provoca leziuni ale organelor in caz de expunere prelungita sau repetata. Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.
 • Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.

 

Informatii Suplimentare
FormulareWG - Granule dispersabile in apa
Certificat omologareNr. 2760 din 27/03/2008
Substanta activaBoscalid
Concentratie0.5
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBoli
Cultura tratataRapita, Vita de vie
CompatibilitateCantus este in general miscibil cu insecticide, fungicide, regulatori de crestere, precum si cu ingrasaminte foliare.
Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire.
Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati sau faceti un test de compatibilitate pentru un amestec nou.
Prepararea solutieiSe umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa.
Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activaboscalid 50%
Unitate de masuraKG
Pentru combatereAlternarioza, patarea neagra, Putregaiul alb al rapitei, Putregaiul cenusiu
Greutate neta1

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsFUNGICID CANTUS - 1KG
Rating-ul dumneavoastra