FUNGICID AMISTAR
Livrare in 3 zile lucratoare.
11.90 lei - livrare punct de colectare EasyBox
15 lei - livrare standard FanCourier
Originea produsului: produs autentic, originalitate garantata.
Consiliere personalizata nevoilor tale, oferita de catre expertii nostri agricoli.
Substante active: 250 g/l azoxistrobin
Mod de prezentare: 100ml; 250ml
Formulare: SC (suspensie concentrata)
Fungicidul siatemic Amistar contine 250 g/l azoxistrobin sub forma de suspensie concentrata este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la legume. Produsul este recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli din culturile de: Ardei, Arpagic, Broccoli, Capsuni, Cartofi, Castraveti, Ceapa, Conopida, Dovleac, Dovlecei, Fasole, Grau, Mazare, Morcov, Orz, Pepene, Pepiniere silvice, Plante ornamentale, Porumb, Praz, Rapita, Salata, Secara, Tomate, Triticale, Varza, Vinete, este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la legume. Produsul prezinta miscare sistemica locala in planta (penetranta sau translaminara), distribuindu-se uniform in frunzele tratate. La suprafata frunzelor tratate se formeaza un rezervor de substanta activa care isi reia activitatea in conditii de umiditate. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi libere de daunatori, datorita actiunii rapide de soc pe care o are fungigidul asupra spectrului de combatere indicat. Astfel, plantele tratate vor putea beneficia de o dezvoltare normala in care productiile nu vor fi afectate.
Mod de actiune: Fungicidul Amistar, actioneaza in doua moduri: sistemic si translaminar pe frunze. Amistar intrerupe cliclul de viata al agentilor patogeni, prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor, astfel reducand riscul unor infectii secundare. Substanta activa Azoxistrobin patrunde in mod treptat in frunze. Acesta este o suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp. Amistar actioneaza preventiv, prin inhibarea respiratiei celulare a ciupercii. Are actiune sistemica locala (translaminara), in frunze patrunde si se misca de la fata superioara la cea inferioara. Are un efect vitalizant asupra plantelor (green effect), frunzele avand o capacitate de asimilare mai buna. O mare parte din substanta activa patrunde in frunza si se misca translaminar, avand ulterior si o redistribuire uniforma a produsului in intreaga frunza. Restul de substanta formeaza un rezervor la suprafata frunzei, care se reactiveaza in conditii de umiditate.
Amistar interfera cu ciclul de viata al agentilor patogeni, in principal in timpul germinatiei sporilor, prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor (reduce riscul infectiilor secundare). Substanta activa Azoxistrobin este preluata gradual In frunze.
Mod de utilizare: Fungicid Amistar se aplica preventiv, Ia avertizare, cand conditiile de clima sunt favorabile pentru dezvoltarea bolilor. Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie cu respectarea intervalului minim specificat in tabelul cu utilizari omologate, La aplicarea in spatii protejate se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme foarte ridicate
Spectru de combatere: Fainarea, alternarioza, putregaiul cenusiu, putregaiul alb, mana, patarea cafenie, rugina, rizoctonioza (aplicare pe rand), cladosporioza, mucegaiul, rugina alba,caderea plantutelor, patarea cenusie a frunzelor de porumb, fusarioza, patarea oculara.
Compatibilitate: Fungicidul Amistar, este compatibil cu numeroase produse de protectia plantelor. Inainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilitati si se va efectua un testde compatibilitate pe cultura respectiva.
Alte informatii necesare:
- Nu se va reintra in culturile tratate decat dupa ce depozitul de solutie de pe frunze este complet uscat.
- Pentru protectia organismelor acvatice respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata!
- Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
- Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare.
Pentru combatere | Alternarioza, Antracnoza, Arsura frunzelor, Caderea plantutelor, Fainare, Fuzarioza, Inrosirea si caderea acelor de pin, Mana, Melampsora, Patari, Putregaiuri, Rizoctonioza, Rugina, Septorioza |
---|---|
Cultura tratata | Ardei, Arpagic, Broccoli, Capsun, Cartof, Castraveti, Ceapa, Conopida, Dovleac, Dovlecei, Fasole, Grau, Mazare, Morcov, Orz, Pepeni, Pepiniere silvice, Plante ornamentale, Porumb, Praz, Rapita, Salata, Secara, Tomate, Triticale, Varza, Varza de bruxelles, Vinete |
Mod actiune | Sistemic |
Tip produs | Fungicid |
Aplicare | Pulverizare |
Momentul aplicarii | In timpul perioadei de vegetatie |
Formulare | SC - Suspensie concentrata |
Substanta activa | Azoxistrobin |
Compatibilitate | Amistar este compatibil cu numeroase produse de protectia plantelor. inainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilitati si se va efectua un test pe cultura respectiva. |
Adecvat cultura bio | Nu |
Certificat omologare | Nr. 1811 din 04.12.1997 |
Producator | Syngenta |
Utilizatori | Personal instruit, Populatie, Profesionisti |
Recomandari de aplicare
Cultura tratata | Agent daunator | Agent daunator (latina) | Doza aplicare | Observatii | Interval pauza | Nr. tratamente |
---|---|---|---|---|---|---|
ardei | alternarioza ardeiului | Alternaria capsici-annui | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea ardeiului | Leveillula taurica | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza | Alternaria solani | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
putregaiul alb | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
arpagic | alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, alternarioza prazului | Alternaria porri / Stemphylium vesicarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | ||
innegrirea frunzelor de praz / ceapa | Cladosporium allii-porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
mana cepei | Peronospora destructor | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
putregaiul alb al cepei, putregaiul alb al usturoiului | Sclerotium cepivorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
rugina cepei, rugina usturoiului | Puccinia allii, Puccinia porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
broccoli | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | ||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | |||
capsun | antracnoza | Colletotrichum acutatum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana la a 2-a recoltare (BBCH 51 - 89) | ||
fainarea capsunului | Podosphaera macularis / Sphaerotheca macularis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana la a 2-a recoltare (BBCH 51 - 89) | |||
cartof | alternarioza | Alternaria spp. | 0.5 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primelor ramificatii bazale pana la ingalbenirea frunzelor (BBCH 51 - 85) | ||
rizoctonioza cartofului | Rhizoctonia solani | 3.0 l/ha | (aplicare pe rand) 3,0 l/ha - se aplica la plantare sau inainte de plantare pe rand prin incorporare in sol (BBCH 00) | |||
castraveti | fainarea | Erysiphe spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana cucurbitaceelor | Pseudoperonospora cubensis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
Nu este cazul | Oidiopsis spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | 3 zile | ||
ceapa | alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, alternarioza prazului | Alternaria porri / Stemphylium vesicarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | ||
innegrirea frunzelor de praz / ceapa | Cladosporium allii-porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
mana cepei | Peronospora destructor | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
Nu este cazul | l/ha | 7 zile | ||||
putregaiul alb al cepei, putregaiul alb al usturoiului | Sclerotium cepivorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
rugina cepei, rugina usturoiului | Puccinia allii, Puccinia porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
conopida | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | ||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | |||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | |||
dovleac | antracnoza cucurbitaceelor | Colletotrichum lagenarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana | Peronospora spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium cucumerinum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
dovlecei | antracnoza cucurbitaceelor | Colletotrichum lagenarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana | Peronospora spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium cucumerinum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
fasole | antracnoza fasolei | Colletotrichum lindemuthianum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | ||
ascochitoza | Ascochyta spp | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
putregaiul alb | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
rugina bobului | Uromyces viciae fabae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
grau | alternarioza | Alternaria spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | ||
fainarea cerealelor | Erysiphe graminis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
fuzarioza | Fusarium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
pirenoforoza | Pyrenophora tritici-repentis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
rugina bruna | Puccinia recondita | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza graului | Septoria tritici | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza spicelor | Septoria nodorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
mazare | antracnoza mazarii | Ascochyta pisi | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | ||
mana mazarii | Peronospora viciae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | |||
Nu este cazul | Mycosphaerella pinodes | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | 14 zile | ||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | |||
morcov | fainarea | Erysiphe spp. | 0.5 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze adevarate formate pana cand 50% din radacini s- au maturat (BBCH 16 - 49) | ||
orz | arsura frunzelor de orz | Rhynchosporium secalis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | ||
fainarea cerealelor | Erysiphe graminis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
fuzarioza | Fusarium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
patarea reticulara a frunzelor de orz | Pyrenophora teres / Drechslera teres | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
rugina bruna-pitica | Puccinia hordei | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
pepeni | fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauza pana la recoltare (BBCH 16 - 89) | ||
pepiniere silvice | antracnoza | Colletotrichum trifolii | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | ||
inrosirea si caderea acelor de pin | Lophodermella concolor | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
melampsora caprearum | Melampsora caprearum | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
Nu este cazul | Lophodermium pinastri | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul amar al merelor, putregaiul amar al perelor | Gloeosporium fructigenum / Glomerella cingulata / Colletotrichum fructigenum | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul negru | Phoma spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
septorioza | Septoria spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
plante ornamentale | alternarioza | Alternaria spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | ||
antracnoza | Colletotrichum spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
ascochitoza | Ascochyta spp | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
caderea plantutelor / rasadurilor / putregaiul plantutelor | Pythium spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
fainarea | Microsphaera spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
fainarea piersicului | Sphaerotheca pannosa | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
mana | Plasmopara spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
mana solanaceelor | Phytophtora infestans | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
Nu este cazul | Podosphaera xanthii | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
patarea cenusie a frunzelor | Stemphylium spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul amar al merelor, putregaiul amar al perelor | Gloeosporium fructigenum / Glomerella cingulata / Colletotrichum fructigenum | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul negru | Phoma spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiuri | Botrytis spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
rizoctonioza | Rhizoctonia spp. | 3.0 l/ha | (aplicare prin incorporare in sol) - se aplica in prima parte a perioadei de vegetatie | |||
rugina alba a crizantemelor | Puccinia horiana | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
septorioza | Septoria spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
porumb | helmintosporioza | Helminthosporium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, cand internodiile incep sa fie vizibile, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 30 - 69) | ||
rugina porumbului | Puccinia sorghi | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, cand internodiile incep sa fie vizibile, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 30 - 69) | |||
praz | alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, alternarioza prazului | Alternaria porri / Stemphylium vesicarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | ||
innegrirea frunzelor de praz / ceapa | Cladosporium allii-porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | |||
mana prazului | Phytophthora porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | |||
rugina cepei, rugina usturoiului | Puccinia allii, Puccinia porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | |||
rapita | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | ||
putregaiul alb al rapitei | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | |||
putregaiul negru al rapitei | Phoma lingam | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | |||
salata | fainarea | Erysiphe spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | ||
mana salatei | Bremia lactucae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
putregaiul alb | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
rizoctonioza | Rhizoctonia solani | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
secara | arsura frunzelor de orz | Rhynchosporium secalis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | ||
rugina bruna | Puccinia recondita | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
tomate | alternarioza | Alternaria spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea ardeiului | Leveillula taurica | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana tomatelor | Phytophtora infestans | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
triticale | arsura frunzelor de orz | Rhynchosporium secalis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | ||
fainarea cerealelor | Erysiphe graminis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
fuzarioza | Fusarium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
pirenoforoza | Pyrenophora tritici-repentis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
rugina bruna | Puccinia recondita | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza graului | Septoria tritici | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza spicelor | Septoria nodorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
varza | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | ||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | |||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | |||
varza de bruxelles | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | ||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | |||
vinete | fainarea ardeiului | Leveillula taurica | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
mana solanaceelor | Phytophtora infestans | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza | Alternaria solani | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) |