SKU
FUNGICID AMISTAR
FUNGICID AMISTAR
Fungicidul sistemic Amistar contine 250 g/l azoxistrobin sub forma de suspensie concentrata, este un fungicid preventiv, recomandat spre a fi utilizat in combaterea unui spectru larg de boli (manari, fainari, alternarioze, putregaiuri, rugini) din principalele culturi legumicole. Folosind acest produs in timpul perioadei de vegetatie, atat preventiv cat si curativ, va asigurati culturi cu dezvoltare normala, in care productiile nu vor fi afectate, datorita actiunii de distribuire uniforma a substantei in frunzele tratate, prin prezenta miscarii sistemice locale in planta (penetranta sau translaminara). La suprafata frunzelor tratate se formeaza un rezervor de substanta activa care isi reia activitatea in conditii de umiditate. Are un efect vitalizant asupra plantelor (green effect), frunzele avand o capacitate de asimilare mai buna.
Stoc: Epuizat din stoc
Numai %1 ramase
incepand de la 1744 Lei
Transport
Livrare rapida din stoc
Modalitati de plata
Ramburs, Credit Card (PayU)
Amistar este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la legume. Produsul prezinta mişcare sistemica locala in planta (penetranta sau translaminara), distribuindu-se uniform in frunzele tratate. La suprafaţa frunzelor tratate se formeaza un
rezervor de substanţa activa care işi reia activitatea in condiţii de umiditate.
Recomandare de ordin general pentru produsele microambalate:
Fungicidul AMISTAR ambalat la 10 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 10 L
Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!
Formulare | SC - Suspensie concentrata |
---|---|
Certificat omologare | Nr. 1811 din 04.12.1997 |
Substanta activa | Azoxistrobin |
Concentratie | 250 g/l |
Mod actiune | Sistemic |
Bio | Nu |
Tip agent | Boli |
Cultura tratata | Ardei, Arpagic, Broccoli, Capsun, Cartof, Castraveti, Ceapa, Conopida, Dovleac, Dovlecei, Fasole, Grau, Mazare, Morcov, Orz, Pepeni, Pepiniere silvice, Plante ornamentale, Porumb, Praz, Rapita, Salata, Secara, Tomate, Triticale, Varza, Varza de bruxelles, Vinete |
Compatibilitate | Amistar este compatibil cu numeroase produse de protecţia plantelor. inainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilitaţi şi se va efectua un test pe cultura respectiva. |
Prepararea solutiei | Echipamentul trebuie sa fie curat şi calibrat corespunzator. Se adauga in rezervor jumatate din cantitatea de apa necesara, se porneşte sistemul de agitare şi se adauga cantitatea masurata de Ortiva. Se completeaza cu restul de apa. Se menţine sistemul de agitare in funcţiune pe toata durata tratamentului, de la pregatirea soluţiei şi pana la terminarea aplicarii. A se aplica intregul volum de soluţie pregatit in aceeaşi zi. Cantitatea de soluţie folosita este in funcţie de cultura şi stadiul de vegetaţie. Se va folosi un volum de soluţie suficient de mare pentru a asigura o buna acoperire a foliajului cu soluţia de stropit, dar se va evita şiroirea |
Utilizatori | Personal instruit, Populatie, Profesionisti |
Agent daunator (RO) | Alternarioza, Alternarioza ardeiului, Alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, alternarioza prazului, Alternarioza rapitei, Antracnoza, Antracnoza cucurbitaceelor, Antracnoza fasolei, Antracnoza mazarii, Arsura frunzelor de orz, Ascochitoza, Caderea plantutelor / rasadurilor / putregaiul plantutelor, Fainarea, Fainarea ardeiului, Fainarea capsunului, Fainarea cerealelor, Fainarea cucurbitaceelor, Fainarea piersicului, Fuzarioza, Helmintosporioza, Innegrirea frunzelor de praz / ceapa, Inrosirea si caderea acelor de pin, Mana, Mana cepei, Mana cucurbitaceelor, Mana mazarii, Mana prazului, Mana salatei, Mana solanaceelor, Mana tomatelor, Melampsora caprearum, Patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza, Patarea cafenie a frunzelor, Patarea cenusie a frunzelor, Patarea reticulara a frunzelor de orz, Pirenoforoza, Putregaiul alb, Putregaiul alb al cepei, Putregaiul alb al rapitei, putregaiul alb al usturoiului, Putregaiul amar al merelor, putregaiul amar al perelor, Putregaiul cenusiu, Putregaiul negru, Putregaiul negru al rapitei, Putregaiuri, Rizoctonioza, Rizoctonioza cartofului, Rugina alba a crizantemelor, Rugina alba a cruciferelor, Rugina bobului, Rugina bruna, Rugina bruna-pitica, Rugina cepei, Rugina porumbului, rugina usturoiului, Septorioza, Septorioza graului, Septorioza spicelor |
Recomandari de aplicare
Cultura tratata | Agent daunator | Agent daunator (latina) | Doza aplicare | Observatii | Interval pauza | Nr. tratamente |
---|---|---|---|---|---|---|
ardei | alternarioza ardeiului | Alternaria capsici-annui | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea ardeiului | Leveillula taurica | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza | Alternaria solani | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
putregaiul alb | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
arpagic | alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, alternarioza prazului | Alternaria porri / Stemphylium vesicarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | ||
innegrirea frunzelor de praz / ceapa | Cladosporium allii-porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
mana cepei | Peronospora destructor | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
putregaiul alb al cepei, putregaiul alb al usturoiului | Sclerotium cepivorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
rugina cepei, rugina usturoiului | Puccinia allii, Puccinia porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
broccoli | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | ||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | |||
capsun | antracnoza | Colletotrichum acutatum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana la a 2-a recoltare (BBCH 51 - 89) | ||
fainarea capsunului | Podosphaera macularis / Sphaerotheca macularis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana la a 2-a recoltare (BBCH 51 - 89) | |||
cartof | alternarioza | Alternaria spp. | 0.5 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primelor ramificatii bazale pana la ingalbenirea frunzelor (BBCH 51 - 85) | ||
rizoctonioza cartofului | Rhizoctonia solani | 3.0 l/ha | (aplicare pe rand) 3,0 l/ha - se aplica la plantare sau inainte de plantare pe rand prin incorporare in sol (BBCH 00) | |||
castraveti | fainarea | Erysiphe spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana cucurbitaceelor | Pseudoperonospora cubensis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
Nu este cazul | Oidiopsis spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | 3 zile | ||
ceapa | alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, alternarioza prazului | Alternaria porri / Stemphylium vesicarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | ||
innegrirea frunzelor de praz / ceapa | Cladosporium allii-porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
mana cepei | Peronospora destructor | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
Nu este cazul | l/ha | 7 zile | ||||
putregaiul alb al cepei, putregaiul alb al usturoiului | Sclerotium cepivorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
rugina cepei, rugina usturoiului | Puccinia allii, Puccinia porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la formarea primelor 3 frunze, pana la formarea completa a bulbului (BBCH 14 - 48) | |||
conopida | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | ||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | |||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) | |||
dovleac | antracnoza cucurbitaceelor | Colletotrichum lagenarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana | Peronospora spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium cucumerinum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
dovlecei | antracnoza cucurbitaceelor | Colletotrichum lagenarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana | Peronospora spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium cucumerinum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
fasole | antracnoza fasolei | Colletotrichum lindemuthianum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | ||
ascochitoza | Ascochyta spp | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
putregaiul alb | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
rugina bobului | Uromyces viciae fabae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primilor lastari, pana cand 20% pastai au dimensiune normala (BBCH 17 - 72) | |||
grau | alternarioza | Alternaria spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | ||
fainarea cerealelor | Erysiphe graminis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
fuzarioza | Fusarium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
pirenoforoza | Pyrenophora tritici-repentis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
rugina bruna | Puccinia recondita | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza graului | Septoria tritici | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza spicelor | Septoria nodorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
mazare | antracnoza mazarii | Ascochyta pisi | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | ||
mana mazarii | Peronospora viciae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | |||
Nu este cazul | Mycosphaerella pinodes | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | 14 zile | ||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la faza de buton floral, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 51 - 69) | |||
morcov | fainarea | Erysiphe spp. | 0.5 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze adevarate formate pana cand 50% din radacini s- au maturat (BBCH 16 - 49) | ||
orz | arsura frunzelor de orz | Rhynchosporium secalis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | ||
fainarea cerealelor | Erysiphe graminis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
fuzarioza | Fusarium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
patarea reticulara a frunzelor de orz | Pyrenophora teres / Drechslera teres | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
rugina bruna-pitica | Puccinia hordei | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul perioadei de inspicare / spicul este complet vizibil (BBCH 30- 59) | |||
pepeni | fainarea cucurbitaceelor | Erysiphe cichoracearum / Sphaerotheca fuliginea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauza pana la recoltare (BBCH 16 - 89) | ||
pepiniere silvice | antracnoza | Colletotrichum trifolii | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | ||
inrosirea si caderea acelor de pin | Lophodermella concolor | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
melampsora caprearum | Melampsora caprearum | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
Nu este cazul | Lophodermium pinastri | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul amar al merelor, putregaiul amar al perelor | Gloeosporium fructigenum / Glomerella cingulata / Colletotrichum fructigenum | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul negru | Phoma spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
septorioza | Septoria spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
plante ornamentale | alternarioza | Alternaria spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | ||
antracnoza | Colletotrichum spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
ascochitoza | Ascochyta spp | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
caderea plantutelor / rasadurilor / putregaiul plantutelor | Pythium spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
fainarea | Microsphaera spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
fainarea piersicului | Sphaerotheca pannosa | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
mana | Plasmopara spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
mana solanaceelor | Phytophtora infestans | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
Nu este cazul | Podosphaera xanthii | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
patarea cenusie a frunzelor | Stemphylium spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul amar al merelor, putregaiul amar al perelor | Gloeosporium fructigenum / Glomerella cingulata / Colletotrichum fructigenum | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiul negru | Phoma spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
putregaiuri | Botrytis spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
rizoctonioza | Rhizoctonia spp. | 3.0 l/ha | (aplicare prin incorporare in sol) - se aplica in prima parte a perioadei de vegetatie | |||
rugina alba a crizantemelor | Puccinia horiana | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
septorioza | Septoria spp. | 0.8 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica in a doua parte a perioadei de vegetatie | |||
porumb | helmintosporioza | Helminthosporium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, cand internodiile incep sa fie vizibile, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 30 - 69) | ||
rugina porumbului | Puccinia sorghi | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, cand internodiile incep sa fie vizibile, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 30 - 69) | |||
praz | alternarioza cepei / patarea purpurie a cepei, alternarioza prazului | Alternaria porri / Stemphylium vesicarium | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | ||
innegrirea frunzelor de praz / ceapa | Cladosporium allii-porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | |||
mana prazului | Phytophthora porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | |||
rugina cepei, rugina usturoiului | Puccinia allii, Puccinia porri | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate pana la 50% frunze aplecate (BBCH 16 - 48) | |||
rapita | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | ||
putregaiul alb al rapitei | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | |||
putregaiul negru al rapitei | Phoma lingam | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul infloritului, pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60 - 69) | |||
salata | fainarea | Erysiphe spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | ||
mana salatei | Bremia lactucae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
putregaiul alb | Sclerotinia sclerotiorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
rizoctonioza | Rhizoctonia solani | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 4 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14 - 49) | |||
secara | arsura frunzelor de orz | Rhynchosporium secalis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | ||
rugina bruna | Puccinia recondita | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
tomate | alternarioza | Alternaria spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
fainarea ardeiului | Leveillula taurica | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
mana tomatelor | Phytophtora infestans | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea cafenie a frunzelor | Cladosporium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
triticale | arsura frunzelor de orz | Rhynchosporium secalis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | ||
fainarea cerealelor | Erysiphe graminis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
fuzarioza | Fusarium spp. | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
pirenoforoza | Pyrenophora tritici-repentis | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
rugina bruna | Puccinia recondita | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza graului | Septoria tritici | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
septorioza spicelor | Septoria nodorum | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - 69) | |||
varza | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | ||
putregaiul cenusiu | Botrytis cinerea | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | |||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | |||
varza de bruxelles | alternarioza rapitei | Alternaria brassicae | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | ||
rugina alba a cruciferelor | Albugo candida | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la 6 frunze formate, pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16 - 49) | |||
vinete | fainarea ardeiului | Leveillula taurica | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | ||
mana solanaceelor | Phytophtora infestans | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) | |||
patarea bruna a frunzelor de tomate / alternarioza | Alternaria solani | 0.75 - 1.0 l/ha | (in functie de gradul de infectie) - se aplica de la aparitia primei inflorescente, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) |