SKU
ERBICID PANTERA 40 EC

ERBICID PANTERA 40 EC

Erbicidul sistemic Pantera 40 EC contine 40 g/l quizalofop-p-tefuril, sub forma de concentrat emulsionabil. Este recomandat ca produsul sa fie utilizat in combaterea buruienilor monocotiledonate (cu frunza ingusta) anuale si perene, precum si a samulastrei cerealelor, din culturile dicotiledonate (cu frunza lata), precum: rapita, floarea-soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, legume si lucerna. Folosind acest produs in perioada postemergenta, adica dupa intrarea in vegetatie a buruienilor, va asigurati culturi cu creste viguroasa. Astfel, plantele tratate nu se vor mai afla in concurenta pentru resursele de nutrienti din sol, dar nici pentru resursele de apa, lumina si spatiu efectiv. 
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 2000 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substanta activa:  quizalofop-p-tefuril 40 g/l

 

Mod de prezentare: 100 ML, 500 ML, 1 L, 5 L
 
Formulare: concentrat emulsionabil
  

Erbicidul sistemic Pantera 40 EC contine 40 g/l quizalofop-p-tefuril, sub forma de concentrat emulsionabil. Este recomandat ca produsul sa fie utilizat in combaterea buruienilor monocotiledonate (cu frunza ingusta) anuale si perene, precum si a samulastrei cerealelor, din culturile dicotiledonate (cu frunza lata), precum: rapita, floarea-soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, legume si lucerna. Folosind acest produs in perioada postemergenta, adica dupa intrarea in vegetatie a buruienilor, va asigurati culturi cu creste viguroasa. Astfel, plantele tratate nu se vor mai afla in concurenta pentru resursele de nutrienti din sol, dar nici pentru resursele de apa, lumina si spatiu efectiv. 
 

Mod de actiune: erbicidul este absorbit de catre frunzele buruienilor graminee si se transloca in intreaga planta. Substanta activa se acumuleaza in punctele de crestere unde blocheaza sinteza normala a lipidelor, ducand la moartea plantei (buruieni). Efectul deplin este obtinut la 14-21 zile de la aplicare. Performantele tratamentului cu erbicidul Pantera 40 EC nu sunt afectate de ploi, in masura in care acestea survin dupa uscarea produsului pe plante.

 

Mod de utilizare: 

  • Erbicidul Pantera 40EC se aplica postemergent, cand buruienile graminee au 2-4 frunze sau minim 10 cm inaltime pentru Sorghum Halepense.
  • Acest erbicid poate fi aplicat cu orice echipament terestru sau aerian, evitand driftul solutiei pe alte culturi.
  • Cantitatea de apa este specifica fiecarei culturi si variaza intre 50 si 300 de litrii apa/hectar in functie de echipament, talia buruienilor pentru o cat mai buna imbaiere a buruienilor.
  • Erbicidul PANTERA ambalat la 100 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 20 L.
  • Dupa tratare, se va spala instalatia de stropit.

 
Spectru de combatere: Odos, Meisor, Samulastra, Iarba barboasa, Mohor, Costrei, Monocotiledonate perene, Monocotiledonate anuale din culturile de rapita, floarea-soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, legume si lucerna.

 

Compatibilitate: este compatibil cu majoritatea produselor erbicide, fungicide si insecticide. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test.


Alte informatii necesare: 

  • Grupa toxicologica - PERICOL
  • Rotatia culturilor nu este afectata, dupa aplicarea produsului, pana la semanatul altei culturi pot trece doar 24 de ore.
  • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare! 

 

 

 

Informatii Suplimentare
FormulareEC - Concentrat emulsionabil
Certificat omologareNr. 1751 din 09.07.1996
Substanta activaQuizalofop-p-tefuril
Concentratie40 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBuruieni
Cultura tratataArdei, Cartof, Castraveti, Ceapa, Floarea soarelui, Lucerna, Pepeni, Pepiniere silvice, Rapita, Sfecla de zahar, Soia, Tomate, Vita de vie
Momentul aplicariiPostemergent
Tipul buruienilor combatuteBuruieni monocotiledonate anuale si perene
CompatibilitateProdusul este compatibil cu majoritatea erbicidelor, fungicidelor si insecticidelor. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati si faceti un test de compatibilitate fizico-chimica. Intotdeauna cititi cu atentie eticheta inainte de folosirea produsului!
Prepararea solutiei200 - 400 l apa/ha
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Pentru combatereBuruieni monocotiledonate anuale, Buruieni monocotiledonate perene, Costrei, Costreiul din rizomi, Costreiul din seminte, Meisor, Mohor, Mohor lat, Odos, Pir mic / ragalie / tirau / pir tarator

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
ardei buruieni monocotiledonate perene1.5 l/hase aplica postemergent
cartof buruieni monocotiledonate anuale0.75 - 1.0 l/hain functie de gradul de infestare) - se aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana cand frunzele acopera intervalul dintre randuri (BBCH 12 - 40
costreiSorghum halepense2.0 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana cand frunzele acopera intervalul dintre randuri (BBCH 12 - 40)
mohorSetaria spp.0.75 - 1.0 l/hain functie de gradul de infestare) - se aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana cand frunzele acopera intervalul dintre randuri (BBCH 12 - 40
mohor latEchinochloa crus-galli0.75 - 1.0 l/hain functie de gradul de infestare) - se aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana cand frunzele acopera intervalul dintre randuri (BBCH 12 - 40
odosAvena fatua1.0 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana cand frunzele acopera intervalul dintre randuri (BBCH 12 - 40)
pir mic / ragalie / tirau / pir taratorElymus repens / Elytrigia repens / Agropyron repens2.0 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana cand frunzele acopera intervalul dintre randuri (BBCH 12 - 40)
castraveti costreiul din rizomiSorghum halepense1.5 l/hase aplica postemergent
costreiul din seminteSorghum halepense1.5 l/hase aplica postemergent
ceapa buruieni monocotiledonate perene1.5 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana la caderea frunzelor in proportie de 50% (BBCH 12 - 48)
floarea soarelui buruieni monocotiledonate anuale0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana la inceputul infloritului (BBCH 12 - 59)
costreiul din rizomiSorghum halepense0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana la inceputul infloritului (BBCH 12 - 59)
meisorDigitaria spp.0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana la inceputul infloritului (BBCH 12 - 59)
mohorSetaria spp.0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana la inceputul infloritului (BBCH 12 - 59)
mohor latEchinochloa crus-galli0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana la inceputul infloritului (BBCH 12 - 59)
Nu este cazul1.5 - 1.75 l/hain functie de gradul de infestare) - se aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze pana la inceputul infloritului (BBCH 12 - 59)
lucerna buruieni monocotiledonate anuale0.75 l/hase aplica postemergent cand buruienile au 2 - 4 frunze inainte de infratire
costreiul din rizomiSorghum halepense1.5 - 1.75 l/hain functie de gradul de infestare) - se aplica postemergent cand buruienile au 15 - 25 cm inaltime
costreiul din seminteSorghum halepense0.75 l/hase aplica postemergent cand buruienile au 2 - 4 frunze inainte de infratire
meisorDigitaria spp.0.75 l/hase aplica postemergent cand buruienile au 2 - 4 frunze inainte de infratire
mohorSetaria spp.0.75 l/hase aplica postemergent cand buruienile au 2 - 4 frunze inainte de infratire
mohor latEchinochloa crus-galli0.75 l/hase aplica postemergent cand buruienile au 2 - 4 frunze inainte de infratire
pepeni costreiul din rizomiSorghum halepense1.5 l/hase aplica postemergent
costreiul din seminteSorghum halepense1.5 l/hase aplica postemergent
pepiniere silvice buruieni monocotiledonate anuale1.5 l/hase aplica postemergent (BBCH 12 - 29)
buruieni monocotiledonate perene2.0 l/hase aplica postemergent (BBCH 12 - 29)
rapita buruieni monocotiledonate anuale0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primei perechi de frunze vizibile pana la aparitia bobocilor florali (BBCH 10- 50)
costreiul din rizomiSorghum halepense1.5 l/hapostemergent - se aplica postemergent de la aparitia primei perechi de frunze vizibile pana la aparitia bobocilor florali (BBCH 10- 50)
sfecla de zahar buruieni monocotiledonate anuale0.75 - 1.0 l/hain functie de gradul de infestare) - se aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze la marimea de recoltare (BBCH 12 - 45)
costreiul din rizomiSorghum halepense1.5 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor 2 frunze la marimea de recoltare (BBCH 12 - 45)
soia buruieni monocotiledonate anuale0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor frunze trifoliate pana la inceputul infloritului (BBCH 12-60)
costreiul din rizomiSorghum halepense1.5 - 2.0 l/hain functie de gradul de infestare) - se aplica postemergent de la aparitia primelor frunze trifoliate pana la inceputul infloritului (BBCH 12 - 60)
meisorDigitaria spp.0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor frunze trifoliate pana la inceputul infloritului (BBCH 12-60)
mohorSetaria spp.0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor frunze trifoliate pana la inceputul infloritului (BBCH 12-60)
mohor latEchinochloa crus-galli0.75 l/hase aplica postemergent de la aparitia primelor frunze trifoliate pana la inceputul infloritului (BBCH 12-60)
tomate buruieni monocotiledonate anuale0.75 l/hase aplica postemergent
vita de vie buruieni monocotiledonate anuale, buruieni monocotiledonate perene3.0 l/hase aplica postemergent

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID PANTERA 40 EC
Rating-ul dumneavoastra