SKU
A-03689

ERBICID KORVETTO - 5L

Erbicidul sistemic KORVETTO contine Halauxifen-metil -  5 g/L + Clopiralid - 120 g/L, sub forma de concentrat emulsionabil. Se recomanda spre a fi utilizat primavara, in postemergenta, la toate tipurile de rapita pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate (cu frunza lata). 
Stoc: Disponibil
1,52483 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substante active: Halauxifen-metil -  5 g/L + Clopiralid - 120 g/L

 
Mod de prezentare: 5 L

 

Formulare: concentrat emulsionabil

 

Erbicidul sistemic KORVETTO contine Halauxifen-metil -  5 g/L + Clopiralid - 120 g/L, sub forma de concentrat emulsionabil. Se recomanda spre a fi utilizat primavara, in postemergenta, la toate tipurile de rapita pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate (cu frunza lata). 

 
Mod de actiune: Korvetto este absorbit de catre buruienile sensibile prin frunze si translocat rapid prin sistemul vascular, pana la punctele de crestere ale buruienilor unde se acumuleaza. Moleculele de halauxifen-metil sunt absorbite de celulele plantei, iar erbicidul imita hormonii naturali prin legarea de receptorii de auxina specifici nucleului. Astfel declanseaza pierderea functiei normale de crestere in doar cateva ore sau cateva zile de la aplicare. Simptomele vizuale aparea si continua sa se dezvolte dupa aplicare, ducand la moartea buruienilor sensibile in cateva saptamani. Clopiralid actioneaza ca un regulator de crestere al plantelor si este absorbit la nivelul radacinilor si frunzelor. Inlocuieste auxinele naturale si provoaca perturbari de crestere si dezvoltare normala a buruienilor tinta. In functie de speciile de buruieni, simptomele vizuale vor aparea in perioada cuprinsa intre cateva zile si cateva saptamani dupa tratare.


Mod de utilizare: 

 • Erbicidul Korvetto se aplica in doza de 1 litru produs/ha, primavara, o singura data/cultura/sezon, de la stadiul de rozeta (BBCH 30) pana cand mugurii florali sunt prezenti, dar sunt inca acoperiti de frunze (BBCH 50). 
 • Poate fi utilizat la temperaturi cuprinse intre 8-25°C, in conditii de umiditate sau seceta. In caz de seceta severa poate sa apara o usoara reducere a eficacitatii erbicidului asupra buruienilor. 
 • Are eficacitate maxima in timp scurt.
 • In doar cateva ore, pana la cateva zile de la aplicare, simptomele vizuale apar si continua sa se dezvolte, ducand la moartea buruienilor sensibile in cateva saptamani.

 

Spectru de combatere: Entaurea cyanus (Albastreaua),  Chenopodium album (Spanacul salbatic),  Galium aparine (Turita),  Lamium amplexicaule (Sugel),  Anthemis arvensis (Romanita de camp),  Cirsium arvensis (Palamida),  Fumaria officinalis (Fumarita),  Geranium dissectum (Ciocul berzei),  Geranium purpureum (Busuioc de camp),   Matricaria inodora (Musetel nemirositor),  Matricaria chamomila (Musetel),  Papaver rhoeas (Macul rosu),  Senecio vulgaris (Cruciulita),  Lamium purpureum (Sugel puturos),  Descurainia sophia (Voinicica)

 
Compatibilitate: in cazul amestecului cu alte produse, se recomanda in prealabil efectuarea unui test de compatibilitate.

 
Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica - ATENTIE
 • Nu tratati culturile in conditii de mediu sau agronomice nefavorabile cresterii plantelor, cum ar fi inghet, seceta, exces de apa in sol, deficienta de nutritie, boli si/sau
 • Uneori, aplicarea erbicidului Korvetto poate induce inhibarea usoara si tranzitorie a culturii (2-3 saptamani).
 • Aceasta nu are niciun impact asupra recoltei si calitatii acesteia.
 • Erbicidul KorvettoTM poate fi utilizat pe orice tip de sol.
 • Culturi postmergatoare - in rotatie normala, toate culturile pot fi semanate in conditii de siguranta dupa aplicarea erbicidului Korvetto primavara la cultura de rapita de toamna.
 • Cultura calamitata - in cazul unei culturi calamitate, dupa aplicarea in primavara a erbicidului KorvettoTM, toate culturile pot fi infiintate in conditii de siguranta, cu exceptia culturii de cartof si floarea soarelui.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului!

 

 

 

 

Informatii Suplimentare
FormulareEC - Concentrat emulsionabil
Certificat omologareNr. 559PC din 20/11/2019
Substanta activaClopiralid, Halauxifen
Concentratie5 g/l, 120 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBuruieni
Cultura tratataRapita
Momentul aplicariiPostemergent
Tipul buruienilor combatuteBuruieni dicotiledonate
Prepararea solutieiUtilizand duze de curgere standard sau reduse, volumul de apa recomandat pentru prepararea solutiei pentru stropit este de 100-300 litri apa/hectar. Cel mai mic volum de apa ar trebui utilizat doar in cazul culturilor aflate in stadii mici de dezvoltare, cand buruienile sunt mici. in cazul aplicarilor ulterioare, unde cultura este densa, volumul de pulverizare ar trebui crescut la 200-300 litri de apa/hectar.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activahalauxifen 5 g/l,clopiralid 120 g/l
Unitate de masuraL
Agent daunator (RO)buruieni dicotiledonate anuale, buruieni dicotiledonate perene
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
rapita buruieni dicotiledonate anuale, buruieni dicotiledonate perene1.0 l/hase aplica postemergent de la stadiul de 2 frunze pana la stadiul de 8 frunze (BBCH 12 - 18) ale culturii si buruienile se afla in primele faze de dezvoltare, 2 - 4 frunze (BBCH 12 - 14)

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID KORVETTO - 5L
Rating-ul dumneavoastra