Pachete de tratament Agrii pentru recolte bogate si plante sanatoase. Descopera pachetele >>
SKU
ERBICID EXPRESS 50 SG

ERBICID EXPRESS 50 SG

Stoc: Epuizat din stoc
Numai %1 ramase
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

shipping

Livrare in 2 zile lucratoare.

payment-cards

11.90 lei - livrare punct de colectare EasyBox

payment-cards

15 lei - livrare standard FanCourier

payment-cards

Originea produsului: produs autentic, originalitate garantata.

payment-cards

Consiliere personalizata nevoilor tale, oferita de catre expertii nostri agricoli.

Erbicidul sistemic Express 50 SG se prezinta sub forma unor granule solubile in apa pe baza de tribenuron metil: 500 g/kg - ca substanta activa. Este un erbicid pentru floarea soarelui, absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. El inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Crestearea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar dupa 5-10 zile iar moartea acestora se produce dupa 15-25 zile.
Alti cumparatori au fost interesati si de:
ADJUVANT INVICTUS - 5L
ADJUVANT INVICTUS - 5L
55650 Lei
ADJUVANT SILWET GOLD
ADJUVANT SILWET GOLD
incepand de la 643 Lei
ADJUVANT DRIVE
ADJUVANT DRIVE
incepand de la 13959 Lei
ADJUVANT SPRAYGARD
ADJUVANT SPRAYGARD
incepand de la 500 Lei

Substanta activa: tribenuron metil: 500 g/kg;

 
Mod de prezentare: 150 G

 

Formulare: granule solubile in apa

 
Erbicidul sistemic Express 50 SG se prezinta sub forma unor granule solubile in apa pe baza de tribenuron metil: 500 g/kg - ca substanta activa. Este un erbicid pentru floarea soarelui, absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. El inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Crestearea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar dupa 5-10 zile iar moartea acestora se produce dupa 15-25 zile.


 
Mod de actiune: Express 50 SG este un erbicid selectiv sistemic sulfonilureic, pentru combaterea in postemergenta a buruienilor cu frunza lata la hibrizii de floarea-soarelui toleranti la Express 50 SG. Express 50 SG este absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. El inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar abia dupa 5-10 zile si moartea se produce dupa 15-25 zile. Buruienile mai putin sensibile si cele avansate in vegetatie, este posibil sa nu moara dar raman pitice si nu mai concureaza cu plantele de cultura pentru hrana si apa. Express SG are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor.
 
Mod de utilizare:

 • Se recomanda aplicarea erbicidului Express 50 SG, 30 g/ha + Trend 90, 0,1%. Aceasta combinatie creste eficacitatea erbicidului si in cazul buruienilor mediu sesibile.
 • Eficacitatea maxima se obtine in faza de 2-4 frunze a buruienilor cu frunza lata anuale si in faza de rozeta a celor perene.
 • Se administreaza in postemergenta pana in stadiul de 8 frunze la floarea-soarelui.
 • Se poate aplica cand temperatura zilei este intre 10 si 35°C.
 • Nu se recomanda aplicarea in zilele cand temperatura maxima este peste 30°C si insolatia este intensa sau diferenta dintre temperatura minima si maxima a zilei depaseste 17 °C.
 • Dupa o perioada rece cu temperaturi scazute sub 10°C sau precipitatii abundente se foloseste Express dupa ce plantele si-au revenit si frunzele au format un nou strat de ceara (cuticula).
 • Nu se aplica pe plante umezite de ploaie sau roua.
 • Dupa precipitatii intense si/sau pe parcelele unde apa a baltit temporar se aplica dupa minim 3 zile de la producerea evenimentului.
 • Nu se aplica Express daca precipitatii pot sa apara mai devreme de 4 ore de la aplicare.
 • Aplicarea pe soluri usoare (nisipoase, nisipo-lutoase) creste riscul de a ajunge in conditii de stres hidric si pot sa apara efecte de fitotoxicitate.
   

Spectru de combatere: Express 50 SG combate un spectru larg de buruieni cu frunza lata, anuale si perene, dupa cum urmeaza: 

 • Buruieni sensibile: Agrostemma githago - neghina;  Amarantus retroflexus - stir;  Anagallis arvensis - scanteiuta; Anthemis spp. - romanita; Atriplex spp. - loboda salbatica; Brassica nigra - mustar negru; Brassica ofeifera – samulastra de rapita ;Capsella bursa-pastoris - traista ciobanului; Chenopodium spp. - loboda; Chrysanthemum segetum - vetricea; Cirsium arvense – palamida; Daucus carota – morcov salbatic; Descurainia spp. - voinicica; Erodium cicutarium – pliscul cocorului; Galeopsis tetrahit - lungurica; Galinsoga parviflora - busuioc salbatic; Geranium spp. - ciocul berzei; Lactuca seriola - salata salbatica; Lamium spp - urzica moarta; Lithospermum arvense - margeluse; Linaria spp. - linarita; Matricaria spp. - musetel; Medicago sativa - lucerna samulastra; Myosotis arvensis - nu ma uita; Oxalis spp. - macris; Papaver rhoeas - mac; Phacelia tanacetifolia – facelia ; Polygonum spp. - iarba rosie; Ranunculus spp. - piciorul cocosului; Raphanus raphanistum - ridiche salbatica; Rumex spp. - macris; Sylibum marianum- armurariu; Sinapis arvensis - mustar salbatic; Sisymbrium sophia- voinicica; Senecio vulgaris - spalacioasa; Sonchus oleraceus - susai; Spergula arvensis - hrana vacii; Stellaria media - rocoina; Thlaspi arvense - pungulita; Taraxacum officinalis - papadie; Veronica spp. – soparlita; Vicia spp. - mazariche. Buruieni mediu sensibile: Abutilon theophrasti - teisor Centaurea cyanus - albastrita; Datura stramonium - ciumafaia Galium aparine – turita; Viola spp. - trei frati patati; Xanthium spp. – cornaci.
 • Buruieni rezistente: Convolvulus arvensis – volbura; Fumaria officinalis - fumarita; Toate speciile de graminee.

 
Compatibilitate: Express 50 SG este compatibil cu majoritatea pesticidelor si fertilizantilor foliari. La amestecul in rezervor cu alti parteneri trebuie respectate strict recomandarile de amestec ale produsului partener. Este totusi recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate sa se faca un test de compatibilitate fizico-chimica inainte de utilizare observandu-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare, etc). Evitati amestecul in rezervor cu un numar mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanti foliari, regulatori de crestere, dupa caz) care pot determina solutii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amesteca cu produse in a caror eticheta se precizeaza ca trebuie aplicate singure sau au interdictii de aplicare cu acest produs.

 
Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica: ATENTIE
 • Nu aplicati pe culturi care sufera de stres (seceta, temperaturi extreme, baltire, infestate de insecte, deficiente nutritive sau alti factori ce reduc cresterea).
 • Nu aplicati la cerealele suprainsamantate cu ierburi, trifoi, alte leguminoase sau alte culturi cu frunza lata.
 • Nu aplicati pe culturi umezite de ploaie sau roua.
 • Nu aplicati prin canale de drenaj sau sisteme de irigare.
 • Pentru evitarea contaminarii apei, produsul trebuie aplicat la o distanta de 15 m de suprafetele acvatice.
 • Nu aplicati la culturile hidroponice sau in vase.
 • Nu aplicati pe solurile foarte nisipoase cu continut foarte scazut in materie organica.
Informatii Suplimentare
FormulareSG - Granule solubile in apa
Certificat omologareNr. 2603 din 14/12/2005
Substanta activaTribenuron-metil
Mod actiuneSistemic
Cultura tratataFloarea soarelui
Momentul aplicariiPostemergent
Tipul buruienilor combatuteBuruieni dicotiledonate anuale si perene
CompatibilitateExpress 50 SG este compatibil cu majoritatea pesticidelor şi fertilizanţilor foliari. La amestecul in rezervor cu alţi parteneri trebuie respectate strict recomandarile de amestec ale produsului
partener. Este totusi recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate sa se faca un test de
compatibilitate fizico-chimica inainte de utilizare observandu-se posibilele efecte adverse (sedimentare,
floculare, etc).
Evitaţi amestecul in rezervor cu un numar mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanti foliari,
regulatori de creştere, dupa caz) care pot determina soluţii foarte concentrate cu efecte antagonice sau
fitotoxice. Nu se amesteca cu produse in a caror eticheta se precizeaza ca trebuie aplicate singure sau au
interdicţii de aplicare cu acest produs.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Pentru combatereBuruieni dicotiledonate anuale, Buruieni dicotiledonate perene

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
floarea soarelui buruieni dicotiledonate anuale, buruieni dicotiledonate perene0.3 kg/ha+ 0,1% Trend 90 - se aplica postemergent, un tratament foliar cand plantele de floarea soarelui sunt in faza de 2 pana la 8 frunze, iar buruienile dicotiledonate anuale sunt in faza de 2-4 frunze si cele perene sunt in faza de rozeta

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID EXPRESS 50 SG
Rating-ul dumneavoastra