SKU
ERBICID DUCEL

ERBICID DUCEL

Erbicidul sistemic DUCEL pe baza de Nicosulfuron 40g/l - ca substanta activa, are actiune selectiva si este un erbicid care se foloseste pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din cultura de porumb. Foarte eficient impotriva unor buruieni dificil de combatut, cum ar fi Sorghum halepense, Agropyron repens, Echinochloa crus-galli, etc.
Stoc: Disponibil
Numai %1 ramase
incepand de la 7960 Lei
* Pretul include TVA
shipping
Transport

Livrare rapida din stoc

payment-cards
Modalitati de plata

Ramburs, Credit Card (PayU)

Substante active:  Nicosulfuron 40g/l

 
Mod de prezentare: 1 L, 5L

 

Formulare:  XX - altele

 

Erbicidul sistemic DUCEL pe baza de Nicosulfuron 40g/l - ca substanta activa, are actiune selectiva si este un erbicid care se foloseste pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din cultura de porumb. Foarte eficient impotriva unor buruieni dificil de combatut, cum ar fi Sorghum halepense, Agropyron repens, Echinochloa crus-galli, etc.

 
Mod de actiune: Ducel este un erbicid sulfonilureic cu actiune sistemica pentru combaterea postemergenta a buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate din cultura de porumb. Acesta este selectiv pentru porumb. Produsul este absorbit rapid de catre buruieni prin intermediul frunzelor, iar apoi acesta este translocat in toata planta. Nicosulfuronul blocheaza activitatea enzimei acetolactat sintaza (ALS) necesara in sinteza aminoacizilor esentiali. Inhibarea ALS duce la incetarea diviziunii celulare si prin urmare la incetarea cresterii buruienilor la scurt timp dupa aplicarea produsului. Primele simptome (vizibile) apar la cateva zile de la aplicarea produsului.
Buruienile se necrozeaza si mor in decurs de una – trei saptamani. Aceasta perioada depinde in mare masura de conditiile meteorologice (temperatura si umiditate a solului). Vremea calda si umeda accelereaza actiunea produsului, temperatura scazuta si seceta pot intarzia actiunea acestuia. Actiunea lui Ducel este mai rapida atunci cand conditiile de vegetatie sunt optime si burienile sunt in faza de crestere activa.


Mod de utilizare:

  • Ducel se foloseste postemergent timpuriu sau tarziu, in functie de momentul de rasarire a buruienilor, buruienile aflate in stadii timpurii de dezvoltare fiind mai sensibile la aplicarea erbicidului.
  • Buruienile graminee anuale si speciile perene din seminte sunt sensibile la Ducel in fazele tinere de dezvoltare (2-3 frunze, inainte de infratit).
  • Buruienile perene din rizomi necesita doze mai mari de produs in faze mai avansate de vegetatie (10-25 cm), astfel incat sa aiba masa foliara suficient de dezvoltata pentru a absorbi produsul si a migra in organele de inmulgire dispuse adesea in sol.
  • Pentru a patrunde complet in planta este important ca, dupa aplicarea produsului, sa nu intervina precipitatii la un interval de 4-5 ore. 
  • Se aplica atunci cand porumbul este la faza de 2–8 frunze (BBCH 12–18), in doza de 1 l/ha.

 

Spectru de combatere:

  • Buruieni combatute : costrei din rizomi si din seminte (Sorghum halepense), pir (Agropyron repens), iarba barboasa (Echinochloa crus-galli) – inainte de infratit, mohor (Setaria viridis), meisor (Digitaria sanguinalis), coada vulpii (Alopercurus myosuroides), iarba vantului (Apera spica-venti), pirul gros (Cydodon dactylon).
  • Buruieni combatute partial : stir (Amaranthus retroflexus), loboda salbatica (Chenopodium album), zarna (Solanum nigrum), iarba rosie (Polygonum persicaria), ciumafaia (Datura stramonium), turita (Gallium aparine), rocoina (Stellaria media), traista ciobanului (Capsela bursa pastoris), ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum), mustar salbatic (Sinapis arvensis).

 
Compatibilitate: Ducel este compatibil si se poate aplica in amestec cu fertilizantii foliari (gama FoliQ) pentru prevenirea carentelor de zinc, dar si a altor nutrienti necesari culturilor de porumb in aceasta fenofaza.

 
Alte informatii necesare:

  • Grupa toxicologica: ATENTIE
  • Pentru a avea o eficienta sporita, recomandam aplicarea Ducel impreuna cu un adjuvant, pentru a imbunatati absorbtia substantelor active la nivelul aparatului foliar.
Informatii Suplimentare
Certificat omologareNr. 541PC din 12.07.2019
Substanta activaNicosulfuron
Concentratie40 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Momentul aplicariiPostemergent
Tipul buruienilor combatuteBuruieni monocotiledonate si dicotiledonate
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
porumb buruieni monocotiledonate anuale, buruieni dicotiledonate anuale, buruieni monocotiledonate perene, buruieni monocotiledonate perene1 l/haPostemergent in faza de 2-8 frunze ale culturii (BBCH 12-18); buruienile in faza de 2-4 frunze (cele dicotiledonate) respectiv 2-9 frunze

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID DUCEL
Rating-ul dumneavoastra