SKU
A-01883

ERBICID CONCORDIA 306 SE - 5L

Erbicidul sistemic CONCORDIA 306 SE contine 2,4 D 300g/l + Florasulam 6,25 g/l, sub forma de suspoemulsie. Produsul este recomandat spre a fi utilizat pentru a combate un spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale. Folosind acest produs in perioada postemergenta, adica dupa intrarea in vegetatie a buruienilor, cand  acestea sunt mai mici de 20 de cm, va asigurati o cultura cu crestere viguroasa, datorita actiunii selective pe care o are erbicidul asupra spectrului de combatere indicat. Astfel, plantele din cultura nu se vor mai afla in concurenta pentru resursele de nutrienti din sol, dar nici pentru resursele de apa, lumina si spatiu efectiv.
Stoc: Epuizat din stoc
61370 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

Substante active: 2,4 D 300g/l + Florasulam 6,25 g/l

 
Mod de prezentare: 5L


Formulare: suspoemulsie

 

Erbicidul sistemic CONCORDIA 306 SE  contine 2,4 D 300g/l + Florasulam 6,25 g/l, sub forma de suspoemulsie. Produsul este recomandat spre a fi utilizat pentru a combate un spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale. Folosind acest produs in perioada postemergenta, adica dupa intrarea in vegetatie a buruienilor, cand  acestea sunt mai mici de 20 de cm, va asigurati o cultura cu crestere viguroasa, datorita actiunii selective pe care o are erbicidul asupra spectrului de combatere indicat. Astfel, plantele din cultura nu se vor mai afla in concurenta pentru resursele de nutrienti din sol, dar nici pentru resursele de apa, lumina si spatiu efectiv.
 

Mod de actiune: Florasulam este o substanta activa apartinand unei grupe chimice (1,5 triazolo-pirimidin-sulfonanilide) cunoscuta pentru inhibarea enzimei acetolactat sintaza (ALS). Simptomele apar in prima faza in regiunea meristematica superioara a plantelor, sub forma de cloroza si necroza. Uscarea completa a buruienilor poate avea loc in 7-10 zile, in conditii pedoclimatice normale, dar poate dura pana la 6-8 saptamani in conditii mai putin ideale. Acidul 2,4-D este un erbicid sistemic selectiv, de tip fenoxi. Actioneaza asupra procesului de crestere cauzand anomalii in structura buruienilor, conducand ulterior la necrozarea acestora. Este absorbit in special prin frunze si translocat catre meristem.


Mod de utilizare: 

 • CONCORDIA 306 SE se aplica postemergent, in primavara, cand atat cultura de interes, cat si buruienile sunt in faza activa de dezvoltare. 
 • Se aplica un singur tratament pe cultura si pe sezon. 
 • Momentul optim pentru aplicarea tratamentului este la BBCH 12–32 al culturii de interes (2 frunze pana la aparitia celui de-al doilea internod), iar buruienile trebuie sa nu depaseasca 20 cm. 
 • In timpul efectuarii tratamentului se va evita dispersarea solutiei pe culturile invecinate. 
 • Cantitatea de solutie este de 250 – 400 l/ha, iar aplicarea se face uniform pe toata suprafata, cu mijloace terestre specifice erbicidarii culturilor de camp, bine reglate, in absenta vantului. 
 • Se va aplica o doza de 0,4 – 0,6 l/ha.


Spectru de combatere: printre buruienile dicotiledonate combatute de ericidul CONCORDIA 306 SE se numara: Musetelul ( Matricaria spp.), Turita ( Galium aparine ), Palamida ( Ciursium arvense ), Stir salbatic ( Amarathus spp.), Ambrozia ( Ambrosia artemisiifolia ), Romanita de camp ( Anthemis arvensis ), samulastra de floarea soarelui ( Helianthus annuus ), Troscot ( Polygonum spp.), Albastrea ( Centaurea cyanus ), Loboda ( Atriplex spp.), Rocoina ( Stellaria media ), Susai ( Sonchus spp.), Mustar salbatic ( Brassica spp.), Spanac salbatic ( Chenopodium spp.), Mac ( Papaver rhoeas ).

 

Compatibilitate: produsul poate fi compatibil cu multe dintre erbicidele folosite in mod curent in Romania la culturile omologate. Nu amestecati niciodata produsele fara a consulta tabelele de compatibilitate si a efectua in prealabil teste de compatibilitate.


Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica - ATENTIE
 • TIMP DE PAUZA PANA LA RECOLTARE: Nu este necesar a fi stabilit, acesta este acoperit de perioada de vegetatie.
 • Eficacitatea produsului poate fi diminuata daca tratamentul se aplica inainte de, sau in timpul unei secete prelungite. 
 • Nu recomandam efectuarea tratamentului la o temperatura exterioara sub 8°C sau peste 25°C, precum nici in conditii de inghet. 
 • Aplicat conform dozelor recomandate si in conditii normale de clima, produsul nu produce fenomene de fitotoxicitate.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!

 

 

 

Informatii Suplimentare
FormulareSE - Suspoemulsie
Certificat omologareNr. 388PC din 28/02/2018
Substanta activaAcid 2,4 d, Florasulam
Concentratie6,25 g/l, 300 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBuruieni
Cultura tratataGrau, Orz, Orzoaica, Triticale
Momentul aplicariiPostemergent
Tipul buruienilor combatuteBuruieni dicotiledonate anuale si perene
CompatibilitateProdusul CONCORDIA 306 SE poate fi compatibil cu multe dintre erbicidele folosite in mod curent in Romania la culturile omologate. Nu amestecati niciodata produsele fara a consulta tabelele de compatibilitate si a efectua in prealabil teste de compatibilitate.
Prepararea solutieiCantitatea de solutie este de 250 – 400 l/ha, iar aplicarea se face uniform pe toata suprafata, cu mijloace terestre specifice erbicidarii culturilor de camp, bine reglate, in absenta vantului.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activaflorasulam 6,25 g/l,acid 2,4 d 300 g/l
Unitate de masuraL
Agent daunator (RO)buruieni dicotiledonate anuale, buruieni dicotiledonate perene
Greutate neta1

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID CONCORDIA 306 SE - 5L
Rating-ul dumneavoastra