SKU
A-06834

ERBICID CELEXIUM - 200G

Erbicidul sistemic CELEXIUM  contine  florasulam 105 g/kg + metsulfuron-metil 82,8 g/kg + tribenuron-metil 83 g/kg, sub forma de granule dispersabile in apa. Acest produs este recomandat spre a fi utilizat in combaterea buruienilor cu frunza lata anuale si perene in culturile de cereale paioase. Folosind acest produs in perioada postemergenta, adica dupa intrarea in vegetatie a buruienilor, atunci cand acestea se afla in faza de crestere activa de 2- 4 frunze, va asigurati culturi viguroase, datorita actiunii selective pe care o are erbicidul asupra spectrului de combatere indicat. Astfel, plantele din cultura nu se vor mai afla in concurenta pentru resursele de nutrienti din sol, dar nici pentru resursele de apa, lumina si spatiu efectiv. 
Stoc: Epuizat din stoc
59950 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

Substante active: florasulam 105 g/kg + metsulfuron-metil 82,8 g/kg + tribenuron-metil 83 g/kg


Mod de prezentare: 200 G


Formulare: granule dispersabile in apa

 

Erbicidul sistemic CELEXIUM  contine  florasulam 105 g/kg + metsulfuron-metil 82,8 g/kg + tribenuron-metil 83 g/kg, sub forma de granule dispersabile in apa. Acest produs este recomandat spre a fi utilizat in combaterea buruienilor cu frunza lata anuale si perene in culturile de cereale paioase. Folosind acest produs in perioada postemergenta, adica dupa intrarea in vegetatie a buruienilor, atunci cand acestea se afla in faza de crestere activa de 2- 4 frunze, va asigurati  culturi viguroase, datorita actiunii selective pe care o are erbicidul asupra spectrului de combatere indicat. Astfel, plantele din cultura nu se vor mai afla in concurenta pentru resursele de nutrienti din sol, dar nici pentru resursele de apa, lumina si spatiu efectiv. 

 

Mod de actiune: erbicidul este absorbit prin frunze si radacini si este rapid translocat in intreaga planta unde inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor la plantele sensibile. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, insa simptomele devin vizibile dupa 5-10 zile de la tratament. Distrugerea completa a buruienilor sensibile se produce dupa 15-25 zile.Buruienile mai putin sensibile sau aflate intr-un stadiu mai avansat de crestere nu sunt combatute complet, dar nu mai cresc si nu concureaza cultura pentru substante nutritive si apa.

 

Mod de utilizare:

  • Celexium este selectiv pentru toate cerealele paioase si se utilizeaza in postemergenta din stadiul de 2 frunze pana la aparitia frunzei standard (BBCH 12-39)
  • Se aplica o doza de 37-50 g/ha. 
  • Volum de apa de 200-400 litri/ha.
  • Momentul optim de aplicare este in perioada de crestere activa a buruienilor in stadiul de 2-4 frunze.
  • Folosirea ingrasamintelor foliare de calitate, simultan cu erbicidarea (amestec in rezervor) stimuleaza eficacitatea produsului.


Spectru de combatere: ardeiul broastei (Polygonum persicaria), busuioc salbatic (Galinsoga quadriradiata), spalacioasa (Senecio vulgaris), hatmatuchiul magarului (Torilis arvensis), loboda (Chenopodium album), macul salbatic (Papaver rhoeas), musetel (Matricaria recutita ), mustar salbatic (Sinapis vulgaris),  voinicica (Descurainia sophia),  nu-ma-uita (Myosotis arvensis), palamida (Cirsium arvense), pungulita  (Thlaspi arvensis), samulastra de rapita (Brassica oleifera ), ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum), rocoina (Stellaria media), romanita (Matricaria inodora), scanteiuta (Anagallis arvensis), sugel puturos (Lamium purpureum),  traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), trei frati patati (Viola tricolor), troscot de balta (Polygonum amphibium), turita (Galium aparine), urda vacii (Cardaria draba), urzica mica (Urtica urens), urzica moarta ( Lamium amplexicaule),  zgrabuntica (Lapsana communis).
Buruieni mediu sensibile: albastrita (Centaurea cyanus), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), ventrilica (Veronica persica), trei frati patati/viorele de camp (Viola arvensis).
Buruieni mediu rezistente: doritoare (Veronica hederifolia), fumarita (Fumaria officinalis), talpa gastei ( Atriplex patula).


 
Compatibilitate: produsul este compatibil cu produsele fitosanitare folosite la culturile de cereale paioase. In cazul amestecului cu alte produse se recomanda in prealabil efectuarea unui test de compatibilitate.
 

Alte informatii necesare:

  • Grupa toxicologica - ATENTIE
  • Dupa recoltarea culturii tratate se poate semana in acelasi an rapita pentru ulei si cereale de toamna.
  • Se poate semana in primavara anului urmator orice cultura care intra in rotatie.
  • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare !

 

 

 

 

Informatii Suplimentare
FormulareWG - Granule dispersabile in apa
Certificat omologareNr. 181PC din 16.03.2016
Substanta activaFlorasulam, Metsulfuron-metil, Tribenuron-metil
Concentratie105 g/kg, 82.8 g/kg, 83 g/kg
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBuruieni
Cultura tratataGrau, Orz, Orzoaica, Ovaz, Secara, Triticale
CompatibilitateProdusul este compatibil cu produsele fitosanitare folosite la culturile de cereale paioase.
Prepararea solutieiSe va tine cont si de echipamentul de aplicare pentru calcularea volumului de apa.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activaflorasulam 105 g/kg,metsulfuron-metil 82.8 g/kg,tribenuron-metil 83 g/kg
Unitate de masuraBUC
Agent daunator (RO)buruieni dicotiledonate anuale, buruieni dicotiledonate perene
Greutate neta0.2

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID CELEXIUM - 200G
Rating-ul dumneavoastra