Karbicure: fungicidul bio impotriva bolilor plantelor

Bolile plantelor sunt afectiuni care pot afecta cresterea si sanatatea plantelor, adesea ducand la pierderi semnificative in culturile agricole si horticole. Prin urmare, controlul si prevenirea acestora joaca un rol deosebit de impartant in obtinerea unor recolte sanatoase si bogate, iar utilizarea fungicidelor este una dintre metodele eficiente pentru prevenirea si, in unele cazuri, combaterea acestor afectiuni. Unul dintre fungicidele care se poate utiliza este Karbicure, care reprezinta o solutie specializata si ecologica pentru combaterea fainarii, moniliozei si a putregaiului cenusiu.

 

Fungicidul Karbicure

 

Karbicure este un fungicid cu actiune de contact formulat pe baza de carbonat acid de potasiu. Mecanismul de actiune al carbonatului acid de potasiu consta in perturbarea echilibrului pH-ului, presiunii osmotice si a balantei ionilor bicarbonat si carbonat in ciupercile sensibile. Prin contact, acesta inhiba dezvoltarea hifelor miceliene si a sporilor. Datorita caracterului sau de actiune multi-site, riscul de dezvoltare a rezistentei este considerat scazut.

 

Produse recomandate: 

 

Ca sa ai cele mai bune rezultate, poti folosi si:

 

La ce culturi se poate aplica Karbicure?

 

Karbicure este un fungicid de contact cu actiune preventiva si intr-o masura limitata, curativa, destinat controlului mucegaiului, putregaiului cenusiu si moniliozei. Astfel, acesta este omologat pentru: 

 

  • Legume impotriva fainarii (3 kg pe hectar);
  • Pomi fructiferi impotriva moniliozei (de 5 kg pe hectar);
  • Arbusti fructiferi impotriva moniliozei (de 5 kg pe hectar);
  • Vita de vie impotriva putregaiului si a fainarii (de 5 kg pe hectar);

 

Alte informatii necesare: 

 

  • Pentru culturile legumicole se recomanda efectuarea a maximum 8 tratamente pe parcursul sezonului;
  •  Pentru pomi fructiferi, se pot face pana la 5 aplicari; 
  • In cazul piersicului, nectarinului si a caisului, se recomanda maxim 3 tratamente; 
  • Pentru combaterea putregaiului cenusiu la vita de vie se pot efectua 3 tratamente; 
  • Pentru lupta impotriva moniliozei la Migdal sunt recomandate 5 tratamente; 
  • In cazul altor culturi autorizate se pot efectua pana la 5 tratamente pe sezon, cu intervale de 7 pana la 10 zile intre fiecare aplicare.

 

Mai mult: 

 

  • Karbicure este un produs de contact care poate fi spalat in caz de ploi abundente. In cazul unei ploi intense mai mari de 20 mm, planta nu va fi protejata de Karbicure.
  • Pot aparea simptome de fitotoxicitate in anumite conditii, precum temperaturi ridicate urmate de expunere la soare puternic.
  • Absenta precipitatiilor intre aplicari, urmata de o ploaie, ar putea activa ionii de carbonat.
  • In viticultura, utilizarea KARBICURE poate duce la modificarea culorii pielii strugurilor fara a avea consecinte asupra proceselor de vinificatie.
  • In horticultura in sera, se recomanda evitarea utilizarii KARBICURE in conditii de temperaturi ridicate si umiditate relativa scazuta sau in prezenta luminii solare directe in momentul aplicarii.

Pentru a maximiza eficienta si a minimiza riscurile, va rugam sa respectati cu strictete recomandarile de utilizare si sa tineti cont de conditiile specifice din fiecare cultura.

 

In concluzie, bolile plantelor reprezinta o amenintare majora pentru plantele de cultura, necesitand solutii eficiente pentru control si prevenire. Printre acestea se numara fungicidul Karbicure, o solutie ecologica specializata in combaterea fainarii, moniliozei si putregaiului cenusiu.

 

Karbicure utilizeaza carbonat acid de potasiu ca ingredient activ, perturband echilibrul pH-ului si inhiband dezvoltarea ciupercilor sensibile. Fiind un fungicid de contact, actioneaza prin aplicare directa si are un risc scazut de rezistenta. Acesta poate fi aplicat intr-o varietate de culturi, inclusiv legume, pomi fructiferi si vita de vie, cu doze si frecvente specifice pentru fiecare tip de planta. Este esential sa se respecte cu strictete instructiunile de utilizare pentru a maximiza eficacitatea si pentru a minimiza riscurile de efecte adverse.

 

Asadar, pentru a avea rezultatele dorite si pentru a evita impactul negativ asupra plantelor si mediului inconjurator este necesar sa se urmeze cu atentie indicatiile de aplicare si sa tina cont de conditiile specifice din fiecare cultura.

 

Observatii
 
  • Este indicat sa cititi cu atentie eticheta si sa respectati intocmai recomandarile producatorului, inainte de a utiliza produsele!  
  •  Folosirea neconforma a acestor produse absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.

Echipa Expertilor Agrii sta la dispozitia dumneavoastra pentru a va oferi consultanta personalizata, recomandari si produse specializate. Va invitam sa ne contactati pentru a va sprijini in obtinerea unor rezultate optime!