Biosfera Agrii 2025: este in natura noastra sa crestem impreuna!

Intre 29 si 31 ianuarie 2025, la Poiana Brasov s-a desfasurat a doua editie a evenimentului Biosfera Agrii, un concept dedicat profesionistilor din agricultura si fitofarmacistilor. Cu aproximativ 500 de participanti, evenimentul a reunit parteneri si specialisti intr-un cadru interactiv, unde schimbul de idei, inovatia si colaborarea au fost in prim-plan.

 

Biosfera Agrii nu a fost doar o conferinta, ci o experienta menita sa reflecte valorile companiei si angajamentul acesteia fata de dezvoltarea unui ecosistem agricol sustenabil. Sub deviza „E in natura noastra sa crestem impreuna”, spatiul evenimentului a fost conceput astfel incat sa redea armonia dintre natura si progresul tehnologic.

 

Elemente de design inspirate din mediul natural, un decor bazat pe muschi natural si un corner de podcast au creat un cadru autentic, perfect pentru discutii relevante despre viitorul agriculturii.


 

In cadrul celei de-a doua editii a conferintei Biosfera Agrii, extinderea parteneriatelor si dezvoltarea noilor solutii dedicate agriculturii au fost subiecte centrale. Daca anul trecut comunitatea Biosfera numara aproximativ 800-900 de parteneri activi, anul acesta reteaua a ajuns la 1.200 de parteneri, reflectand interesul si increderea tot mai mare in solutiile Agrii.

 

Un alt progres important a fost lansarea platformei B2B, un instrument conceput pentru a facilita interactiunea dintre Agrii si partenerii sai. Deja, peste 500-600 de parteneri s-au alaturat platformei, iar obiectivul este ca pana la finalul campaniei agricole sa fie accesata de toti cei 1.200 de parteneri activi.

 

Dezvoltarea continua s-a reflectat si in portofoliul de produse, care include acum peste 2.000 de produse, cu 150 de produse noi introduse anul acesta. Acestea vin in sprijinul celor 10.000 de clienti, atat fitofarmacii, cat si ferme.

 

Cu o prezenta puternica in sectorul agricol, Agrii acopera aproximativ 33% din suprafata agricola a tarii, adica 2,5 milioane de hectare, cu un obiectiv ambitios de extindere catre 3-3,5 milioane de hectare in anii urmatori. Performantele companiei sunt sustinute de o echipa de 420 de angajati si de o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de lei, consolidandu-i pozitia de lider in distributia de pesticide, ingrasaminte si seminte.


 

Evenimentul a reunit parteneri de renume din industrie, printre care Bayer, Corteva, FMC, Summit Agro, Adama, Syngenta, UPL, BASF si multi altii. Pe langa consolidarea parteneriatelor, conferinta a oferit ocazia de a descoperi produse noi, solutii inovatoare si cele mai recente tendinte din domeniul agricol, evidentiind directiile de dezvoltare si inovatiile care vor influenta viitorul agriculturii.

 

Prin evenimentul Biosfera, Agrii evidentiaza, din nou, valorile care stau la baza companiei si al activitatii sale de zi cu zi in slujba fermierilor.

 

 ”Credem ca simtiti deja valorile noastre in practica. Va garantez ca toti oamenii din Agrii le respecta si isi doresc foarte mult sa le faca cunoscute si in piata. Cea mai importanta (valoare n.r.) este legata de oameni – crestem impreuna, cultivam inovatie, transmitem foarte multe lucruri bune in comunitatile din care facem parte, cream foarte multe parteneriate si facem ceea ce spunem, suntem integri. De foarte multe ori afirmam cu putere ca noi suntem Agrii. As vrea sa va spun astazi ca, dincolo de acest mesaj, avem o credinta ca in agricultura totul este despre oameni, alaturi de produse si tehnologii. Daca noi suntem Agrii, voi sunteti Agrii”, a mai spus Monalisa Ungureanu.


 

Asadar, evenimentul Biosfera Agrii 2025 a evidentiat angajamentul companiei de a promova un ecosistem agricol sustenabil prin inovatie si colaborare.

 

Cu o retea extinsa de parteneri si o platforma B2B dedicata, Agrii subliniaza importanta integrarii tehnologiilor avansate si a solutiilor inovative in sprijinul fermierilor.

 

Prin dezvoltarea continua a portofoliului de produse si extinderea acoperirii teritoriale, compania isi consolideaza rolul de lider pe piata agricola.

 

Evenimentul a fost o oportunitate de a reafirma valorile fundamentale ale Agrii, care pun accent pe oameni, parteneriate si integrarea tehnologiilor in comunitatile agricole, pentru a sustine dezvoltarea pe termen lung a sectorului.