SKU
A00005506

ERBICID SAMSON EXTRA 6OD - 5L

Samson Extra 6 OD contine 60 g/l nicosulfuronse, se prezinta sub forma de dispersie in ulei si este un erbicid sulfonilureic, cu actiune sistemica, care se aplica postemergent, asigurand controlul unui spectru larg de buruieni monocotile anuale si dicotile din cultura de porumb.
Stoc: Epuizat din stoc
72504 Lei
* Pretul include TVA

Produsul este momentan indisponibil

Substanta activa: 60 g/l nicosulfuron
   
Mod de prezentare: 5L
 
Formulare: dispersie in ulei
  
Samson Extra 6 OD contine 60 g/l nicosulfuronse, se prezinta sub forma de dispersie in ulei si este un erbicid sulfonilureic, cu actiune sistemica, care se aplica postemergent, asigurand controlul unui spectru larg de buruieni monocotile anuale si dicotile din cultura de porumb.

 

Mod de actiune: Samson Extra 6 OD este un erbicid sulfonilureic, cu actiune sistemica, cu aplicare postemergenta, care asigura controlul unui spectru larg de buruieni monocotile anuale si dicotile.Samson Extra 6 OD Nivelul combaterii depinde de specia de buruieni, stadiul de crestere si conditiile climatice. 

Mod de utilizare: 


 • Se aplica in doza de 0.5 l/ha pentru combaterea gramineelor anuale cand acestea sunt in faza de 2-4 frunze pana la infratit, iar pentru combaterea costreiului din rizomi 0.5-0.75 l/ha functie de gradul de infestare si dezvoltarea acestuia.
 • Momentul optim este cand majoritatea costreiului este rasarit si ajuns la 15- 20 cm inaltime.
 • Porumbul poate fi in faza de dezvoltare de 2-6 frunze, maxim 8.
 • Doza mare se va aplica in faze ceva mai avansate (15-25 cm inaltime), astfel incat sa aiba masa foliara care sa absoarba suficient produs pentru a migra in organele de inmultire dispuse la adancime in sol.
 • Cele mai bune rezultate pentru a asigura un nivel optim de activitate se obtin cand Samson Extra 6 OD/Fornet Extra 6 OD este aplicat la buruienile cu crestere activa.
 • Pentru a asigura un nivel optim de activitate este necesara o umiditate adecvata.
 • In conditii de caldura si umiditate, activitatea erbicidului este mai rapida in timp ce in conditii de temperatura scazuta si seceta efectul intarzie si eficacitatea este mai redusa.
 • Se va aplica la temperaturi intre 4°C si max. 25°C.
 • Dupa o perioada rece cu temperaturi sub 10°C sau cu precipitatii continue se va aplica dupa ce cultura se recupereaza si cuticula s-a refacut.

 

Spectru de combatere: buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa si Sorghum spp. din samanta) si perene (Sorghum halepense din rizomi), unele buruieni dicotiledonate.

 

Compatibilitate: compatibil cu alte erbicide.


Alte informatii necesare: 

 • Grupa toxicologica - ATENTIE
 • Omologat la porumb pentru combaterea Agropyron repens.
 • Cea mai moderna formulare a substantei active nicosulfuron, avand cea mai mare puritate a substantei active 98%.
 • Eficacitate ridicata chiar si in conditii de seceta.
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare! 

 

 

Informatii Suplimentare
FormulareSC - Suspensie concentrata
Certificat omologareNr. 2706 din 11.06.2007
Substanta activaNicosulfuron
Concentratie60 g/l
Mod actiuneSistemic
BioNu
Tip agentBuruieni
Cultura tratataPorumb
Momentul aplicariiPostemergent
Tipul buruienilor combatuteBuruieni monocotiledonate anuale si perene
CompatibilitateSAMSON Extra 6 OD este in general miscibil cu alte erbicide. Se recomanda consultarea tabelelor de compatibilitaţi şi efectuarea unui test de compatibilitate pentru un amestec nou. De asemenea este recomandata utilizarea integrala a amestecului imediat dupa pregatire.
Prepararea solutieiSe umple cu apa pana la jumatate rezervorul maşinii de tratat, apoi se adauga cantitatea calculata de produs, şi apoi se completeaza cu restul de apa. Pe timpul umplerii şi aplicarii se va agita bine soluţia de stropit. Agitati bine produsul Samson Extra 6 OD inainte de utilizare.
UtilizatoriPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Substanta activanicosulfuron 60 g/l
Unitate de masuraL
Agent daunator (RO)buruieni dicotiledonate anuale, buruieni monocotiledonate anuale, buruieni monocotiledonate perene, Costreiul din rizomi, Costreiul din seminte, Iarba barboasa, Mohor, Pir mic / ragalie / tirau / pir tarator
Greutate neta1

Recomandari de aplicare

Cultura tratataAgent daunatorAgent daunator (latina)Doza aplicareObservatiiInterval pauzaNr. tratamente
porumb costreiul din rizomiSorghum halepense0.75 l/hase aplica postemergent, 1 tratament; porumbul: la aparitia a 2 - 8 frunze desfasurate (BBCH 12- 18); Sorghum halepense: 15 - 20 cm inaltime
costreiul din seminteSorghum halepense0.5 l/hase aplica postemergent, 1 tratament; porumbul: la aparitia a 2 - 8 frunze desfasurate (BBCH 12- 18); buruieni graminee anuale: in faza de 2 - 4 frunze pana la infratit
iarba barboasaEchinochloa spp.0.5 l/hase aplica postemergent, 1 tratament; porumbul: la aparitia a 2 - 8 frunze desfasurate (BBCH 12- 18); buruieni graminee anuale: in faza de 2 - 4 frunze pana la infratit
mohorSetaria spp.0.5 l/hase aplica postemergent, 1 tratament; porumbul: la aparitia a 2 - 8 frunze desfasurate (BBCH 12- 18); buruieni graminee anuale: in faza de 2 - 4 frunze pana la infratit
pir mic / ragalie / tirau / pir taratorElymus repens / Elytrigia repens / Agropyron repens0.75 l/hase aplica postemergent, 1 tratament; porumbul: la aparitia a 2 - 8 frunze desfasurate (BBCH 12- 18); buruieni perene: la aparitia a 4 - 6 frunze

Documente

Scrie o recenzie

Spune-ne parerea ta despre acest produsERBICID SAMSON EXTRA 6OD - 5L
Rating-ul dumneavoastra